Despre grupul Louis Delhaize

Despre cora

Cine suntem?

 

cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Primul magazin cora s-a deschis in Romania, in 2003, in cartierul bucurestean Pantelimon. Au urmat apoi cora Lujerului, Cluj-Napoca, Sun Plaza Bucuresti, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanta City Park, Bacau, Soseaua Alexandriei-Bucuresti, Constanta Bratianu si Ploiesti.

In 2013, am lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Astazi, reteaua punctelor coraDrive functioneaza  la nivelul celor patru magazine din Bucuresti. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau, Ploiesti si localitatile limitrofe. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera o gama variata de produse, la preturi accesibile.

Aproximativ 5.000 de persoane lucreaza astazi pentru cora in Romania.

 

Grupul Louis Delhaize

 

Grupul Louis Delhaize are o istorie impresionanta, inceputa in anul 1850 de Louis Delhaize, unul dintre cei trei fii ai negustorului belgian de vinuri Jaques Delhaize. Alti doi frati au creat grupul Fratii Delhaize, supranumit Leul Delhaize, care in acest moment este concurentul nostru in Belgia.

La inceputul secolului XX, doi dintre mostenitorii lui Louis Delhaize au trecut frontiera in Franta si au inceput aici afaceri diferite, care ulterior s-au apropiat si s-au transformat in ceea ce inseamna astazi grupul Louis Delhaize.
Primele hipermarketuri cora au fost deschise in Franta si in Belgia in anul 1970. In prezent, grupul are cateva zeci de hipermarketuri in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania si detine supermarketuri, magazine online, magazine pentru animale, casa si gradina si magazine de tip drive in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania. In Romania, grupul detine doar hipermarketurile cora.