Despre grupul Louis Delhaize

Despre cora

Cine suntem?

 

cora apartine companiei S.C. Romania Hypermarche S.A, care este legata la randul sau de grupul franco-belgian Louis Delhaize. Primul magazin cora s-a deschis in Romania in anul 2003, in cartierul bucurestean Pantelimon. Au urmat apoi cora Lujerului, Cluj Napoca, Sun Plaza Bucuresti, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanta City Park, Arad, Bacau, Soseaua Alexandriei-Bucuresti, Bratianu - Constanta si Ploiesti.

Din 2013 cora a lansat platforma coradrive.ro, fiind primul mare retailer cu livrare tip drive din Romania. cora Romania asigura si livrarea la domiciliu, din dorinta de a fi mereu in intampinarea nevoilor si dorintelor clientilor sai.

Filosofia cora este concentrata in jurul pretului si a diversitatii ofertei comerciale, confortului la cumparare, serviciilor si mai ales atentiei oferite clientilor.

Aproximativ 5.000 de persoane lucreaza astazi pentru cora in Romania.

 

Grupul Louis Delhaize

 

Grupul Louis Delhaize are o istorie impresionanta, inceputa in anul 1850 de Louis Delhaize, unul dintre cei trei fii ai negustorului belgian de vinuri Jaques Delhaize. Alti doi frati au creat grupul Fratii Delhaize, supranumit Leul Delhaize, care in acest moment este concurentul nostru in Belgia.

La inceputul secolului XX, doi dintre mostenitorii lui Louis Delhaize au trecut frontiera in Franta si au inceput aici afaceri diferite, care ulterior s-au apropiat si s-au transformat in ceea ce inseamna astazi grupul Louis Delhaize.
Primele hipermarketuri cora au fost deschise in Franta si in Belgia in anul 1970. In prezent, grupul are cateva zeci de hipermarketuri in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania si detine supermarketuri, magazine online, magazine pentru animale, casa si gradina si magazine de tip drive in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania. In Romania, grupul detine doar hipermarketurile cora.