Avem nevoie și de optimism ca să depășim criza. Concordia, în parteneriat cu Guvernul României, va derula o campanie de comunicare care să meargă dincolo de #stămacasă. Credem că este important ca angajații, consumatorii și cetățenii să-și păstreze moralul ridicat și să le fie clar că sacrificiul fiecăruia contribuie la beneficiul tuturor. 

Măsurile de carantină anunțate recent vor avea efect în ceea ce privește izolarea populației, dar în același timp vor contribui la scăderea moralului și a încrederii. Situația are potențialul de a se deteriora. O perioadă lungă de izolare la domiciliu va duce la creșterea sentimentului de nesiguranță și neprevăzut.. 

Pe termen mediu acest deficit de încredere se va resimți în economie. După ce criza legată de pandemie se va fi sfârșit, este de așteptat că va urma o perioadă de refacere economică foarte grea pentru populație. 

În acest context, Confederația Patronală Concordia, a inițiat această campanie de comunicare care are și sprijinul Guvernului României. Scopul a fost crearea unei campanii iconice și crearea unei retorici care să inducă solidaritate, motivație și optimism.  
 

 
 

Indiferent cât de direct sau voalat vrem s-o spunem, pandemia aceasta ne-a dezechilibrat pe toți. Pe unii ne-a închis în case, pe alții în noi înșine, dar vom trece și peste asta. Rămâne de văzut însă câte cicatrici va lăsa în urmă criza abia începută.

E greu să rămâi încrezător când te simți cu moralul la pământ, descurajat și lipsit de orizont, dar amintește-ți că scăpăm mai ușor cu optimism decât cu panică. Deoarece știm că pe măsură ce ne autoizolăm, rezervele de entuziasm, speranță și încredere ne scad, am creat această platformă - OM CU OM VOM FACE BINE -, unde să ne ajutăm reciproc, de la distanță, după puteri, cu un gând bun, cu o încurajare, cu ce are fiecare de oferit.

Responsabilitatea de a ieși cu bine din această încercare este a autorităților, a medicilor, a angajatorilor, dar și a noastră. E a mea. E a ta. E a tuturor. Iar ca totul să se termine cu bine, ține atât de mine, cât și de tine. 

Haide, așadar, om cu om să facem bine!

WWW.OMCUOM.CONCORDIA.RO