Pe 1 aprilie se lansează NaradiX, un modul de cursuri digitale care sunt susținute zilnic live de vloggeri, oameni de business și traineri cunoscuți                                

 

ONG-ul Narada dă startul live-urilor NaradiX pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube. În fiecare după-amiază, începând cu 1 aprilie, adolescenți din întreaga țară își dau întâlnire online, timp de o oră, pentru a învăța despre lucrurile care îi pasionează.  

Naradix este parte a programului „Reacție pentru educație”, un plan de intervenție în educație lansat de Narada, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu susținerea cora România, care își propune să sprijine profesorii și elevii în continuarea învățării la distanță.

La Naradix, vloggeri celebri, oameni de business și traineri cunoscuți devin profesori cool pentru o zi și-i ajută pe elevi să transforme perioada de izolare socială într-o reală oportunitate de învățare. De la social media, la personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligență artificială sau educație financiară, copiii și adolescenții au ocazia unică de a interacționa cu profesioniști de top.          

Pe 1 aprilie, inițiatoarele Naradix - Andra Munteanu și Armina Dobrică - sunt în direct cu Bianca Adam, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri, cu peste 1,5 milioane de fani pe YouTube. Andra și Armina răspund întrebărilor surpriză pregătite de Bianca, dezvăluind astfel programul pentru următoarele săptămâni.

Joi, 2 aprilie, userii vor putea intra în legătură online cu Dr. Mihail Pautov, medicul cu cel mai mulți followeri pe Instagram. Medicul va explica pe îndelete de ce e important să rămânem acasă, în izolare, cum să ne protejăm de Coronavirus și cum pot evolua lucrurile în continuare.

Pe 3 aprilie, Urania Cremene vorbește despre cum pot fi gestionate sănătos emoțiile în timpul izolării, ce putem face pentru a ne simți cât mai bine chiar dacă nu ieșim din casă și cum putem folosi timpul liber în mod constructiv.  

În săptămânile următoare este așteptat la NaradiX și Mircea Bravo, vloggerul neconvențional care a făcut-o celebră pe Tanti Lenuța, în rolul de bunică. Mircea e recunoscut pentru modul unic în care reușește să facă vlogging responsabil, iar multe din video-urile lui transmit mesaje relevante și puternice în comunitate. Se alătură inițiativei:

  • George Bonea, a.k.a. Speaker Demotivațional
  • Alexandra Nechita, pe care o știm de mult ca „micuța Picasso”
  • Anca Baniță, unul dintre inițiatorii “Let’s do it, Romania!”, cel mai mare proiect de voluntariat din România
  • Dan Oroș, Head of Marketing Google și YouTube România
  • Adrian Măniuțiu, specialist în comunicare și co-fondator EM360
  • Beatrice Galațanu, trainer, fondator My HR Lab și omul care ajută companiile să se conecteze la noile generații
  • Andrei Dunuță , speakerul care și-a propus să dezvolte vorbitul public în România și România prin vorbitul în public
  • Sebastian Honciuc, cunoscut în comunitatea de gaming ca “tatastrumf”, Marketing Manager PGL.

În total, peste 20 de profesioniști au răspuns într-o singură săptămână apelului Naradix și sunt pregătiți să între în direct cu tinerii, pentru discuții interactive dintre cele mai interesante. Cei care nu vor să rateze aceste întâlniri sunt invitați să dea Like paginii de Facebook Narada, pentru a primi notificare în momentul în care încep live-urile. Înregistrările vor fi apoi disponibile și pe canalul de YouTube Narada.                

 

„Foarte multe companii de training și platforme de cursuri online au reacționat rapid în ultima perioadă, cu acces gratuit la diverse clase digitale. Ceea ce e minunat, doar că majoritatea se adresează tinerilor sau adulților. Copiii și adolescenți, care resimt din plin izolarea și n-au nici experiența de viață necesară să gestioneze stresul și incertitudinea la fel ca noi, se descurcă așa cum pot. Noi ne-am propus să le oferim o alternativă la educația formală și în același timp ocazia să exploreze subiecte noi în timpul liber pe care îl au. Suntem recunoscători că au răspuns pozitiv apelului nostru atât de mulți oameni și avem o echipă trăsnet de ‘profi’ pentru NaradiX”, spune Armina Dobrică, Chief Learning Architect NaradiX .      

NARADA: Aducem educația în secolul 21

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației.

NARADA conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și/sau rezolvă probleme ale elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 În final, supervizează implementarea acestora, măsoară rezultate și multiplică lucrurile care au funcționat. Un singur proiect educațional nu va schimba educația, dar forța a mii de astfel de proiecte, DA.

Despre cora

Despre cora România

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe. În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil în București, Constanța, Cluj, Bacău si Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea să comande produsele preferate online. A fost lansată şi aplicaţia cora, pentru o experienţă îmbogăţită a consumatorului pe spaţiul de vânzare şi pentru o mai bună organizare a listei de cumpărături, dar şi a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcată gratuit din App Store şi Google Play. Filosofia cora România îi are în centru pe consumatori, cărora le oferă produse și servicii de calitate, la prețuri accesibile.cora Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala implicand-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.

 

 

 

cora România și Narada lansează o platformă digitală de sprijin pentru profesorii care continuă educația la distanță             

 

         

ONG-ul Narada, cu sprijinul cora România, partener fondator, lansează inițiativa „Reacție pentru educație”. Unul dintre cei patru piloni ai inițiativei este www.narada.online, o platformă digitală care facilitează accesul la educația la distanță a peste 30.000 de profesori și elevii lor, în contextul provocat de pandemia COVID-19.

Inițiativa, care este susținută de Ministerul Educației și Cercetării, mai presupune trimiterea unui kit de echipamente pentru educația la distanță, a 8 comunități defavorizate, și crearea de conținut de educație alternativă care va fi disponibil gratuit pe toată perioada în care școlile  rămân închise.

Premergător lansării inițiativei, Narada a rulat un chestionar către 130 de profesori pentru a afla care sunt necesitățile lor concrete, analiză din care a reieșit că aceștia au nevoie de echipamente hardware și software, precum și de sprijin pentru a se familiariza cu aplicațiile digitale.

„În primul nivel de risc în care ne aflăm acum, care implică amânarea școlii până la Paști, prioritatea acestei inițiative este punerea la dispoziția profesorilor de voluntari Narada, prin platforma http://narada.online. Acesta este un nou instrument sub forma unei rețele sociale în care profesorii se pot agrega în grupuri de lucru cu voluntarii pentru a primi suport”, a explicat Andra Munteanu, cofondator Narada.

 

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa ‘Reacție pentru educație’ vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

 

„Suntem deja parteneri ai proiectului Narada de a aduce școala în secolul 21, dar cu atât mai mult vrem să le fim alături acum în acest proiect, Reacție la Educație. Vrem să venim în sprijinul atâtor profesori și copii care sunt nevoiți de pe o zi pe alta să facă saltul la învățământ online fără să aibă infrastructura necesară. Acest salt poate fi destabilizant și acesta e motivul pentru care ne-am alăturat proiectului Narada imediat ce ne-a fost prezentat. Avem convingerea că în aceste vremuri deosebit de solicitante este esențial să fim solidari. Iar urgențele sunt pe mai multe planuri, inclusiv această nevoie a mii de profesori și copii de a rămâne conectați și de a continua procesul educațional, în aceste momente de lungă izolare. Le suntem alături, pregătiți să susținem acest proiect cu tot ceea ce este necesar”, a spus Camelia Popescu, Manager Comunicare, Publicitate si CSR  cora Romania.

 

Potrivit proiectului, o altă măsură este punerea la dispoziția profesorilor a unui formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care le au. Necesitățile profesorilor vor fi disponibile într-un live feed, organizate pe fiecare dintre județele și teritoriile României - aici este deja disponibil formularul pentru profesori. Obiectivul acestui instrument este atragerea și coagularea comunităților locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi, într-un timp cât mai scurt.

A fost creat de asemenea un taskforce care va genera clase digitale, susținute de oameni de business și personalități din showbiz începând de miercuri, 1 aprilie 2020. În acest fel, elevii cu acces la internet din comunitatea vizată de inițiativă vor primi conținut educațional interactiv, pe toată perioada carantinei.

 

Nu în ultimul rând, pe platforma narada.online sunt disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanță. Acest spațiu virtual permite deservirea a peste 30.000 profesori, cărora să le este oferit constant suport pentru a învăța să folosească aplicațiile, platformele și software-urile educaționale. În aceste spații de învățare cadrele didactice vor putea împărtăși între ei know-how și bune practici, și în același timp vor primi informații și consultanță de la voluntari.