Portia de sanatate - Ciresele

Evenimente

Portia de sanatate - Ciresele

24 Iun

17:00-19:00

Cluj Napoca

Asociatia Parinte inFloresti si hipermarketul cora, impreuna cu partenerii Bestkids si Hurom Romania, va invita vineri, 24 iunie, sa participati la urmatoarea activitate din cadrul proiectului " Portia de sanatate ".

Vom vorbi despre beneficiile consumului de cirese, iar intre orele 17.00 - 19.00 vor avea loc demonstratii culinare si degustari gratuite destinate publicului larg. Invitam cadrele didactice sa sustina acest proiect prin implicarea grupei/clasei pe care o coordoneaza in activitati desfasurate la cora si/sau la sediul gradinitei/scolii.

Pentru informatii suplimentare si inscrierea la activitati, ne puteti contacta la tel : 0740-215980 si email : contact@parinteinfloresti.ro.

Va asteptam sa savurati, alaturi de noi, Portia de sanatate !

Ciresele

Vitamine: C, K, B3, B6, B2, B9, B1, A

Minerale: Potasiu, magneziu, cupru, fosfor, fier, calciu, zinc, bor

Antioxidanti: antocianine, melatonina

„Cireasa de pe tort” este nu doar un fruct care ne umple de bucurie vara, ci si unul cu multiple efecte terapeutice. In functie de soi, ciresele au efecte terapeutice diferite.

  • Ciresele galbene sau cele deschise la culoare, au un puternic efect diuretic, favorizand eliminarea toxinelor din organism si ajuta digestia.
  • Ciresele de culoare rosu inchis sau cele negre au puternice efecte antioxidante actionand impotriva bolilor degenerative, a afectiunilor cardiace si a celor vasculare sau asupra cancerului.
  • Ciresele amare sunt excelente pentru tratarea durerilor musculare, a imbatranirii premature, a afectiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne.

 

Stiati ca:

  • Consumul a 400g de cirese pe zi ne ajuta sa avem un somn linistit, sanatos si odihnitor, datorita continutului de melatonina
  • Sucul de cirese proaspat stord este un somnifer natural pentru cei ce sufera de insomnii
  • Melatonina continuta de cirese ne ajuta de asemenea in combaterea depresiilor, ajutand la revenirea gradata a optimismului, a tonusului psihic si a celui mental
  • Tot sucul de cirese reface rapid muschii dupa efort fizic sustinut datorita efectului antiinflamator al antocianinelor
  • Consumul de cirese si de suc de cirese ne ajuta sa crestem usor in greutate datorita zaharurilor naturale
  • Ciresele stimuleaza pancreasul sa produca mai multa insulina si curele cu cirese sunt recomandate in cazurile de diabet non-insulinodependent sau in cele cu predispozitie spre diabet
  • O cura de 15 zile cu suc de cirese ne ajuta sa ne curatam rinichii si sa eliminam acidul uric din sange
  • Ceaiul din codite de cirese este un bun ajutor in afectiunile renale si in infectiile urinare dar si pentru durerile reumatice, in sezonul rece
  • Borul continut de cirese ajuta la mentinerea echilibrului calciului si la mentinerea sanatatii oaselor, prevenind chiar osteoporoza.
  • Acerola, o varietate exotica a cireselor, contine cantitati foarte mari de vitamina C (2796% din doza zilnica recomandata in 100g de fruct)

 

Limonada cu cirese si menta

Pentru aceasta limonada deliciosa si plina de buna dispozitie vom marina pentru inceput, timp de aproximativ o ora, jumatate de bol de cirese, fara samburi si zdrobite usor pentru a-si lasa zeama, cu cateva frunze de menta rupte si cateva linguri de miere. Dupa ce aromele s-au combinat frumos, adaugam sucul de la o lamaie si 1 l de apa, amestecam bine si pregatim paharele si gheata pentru minunata limonada rosiatica.

Budinca de chia cu cirese si cocos

Budinca de chia este ideala pentru un mic dejun hranitor si plin de energie, iar in aceasta combinatie de cirese si cocos va fi si extrem de savuroasa si aromata. Intr-un bol, amestecam bine jumatate de litru de lapte de cocos cu 5-7 linguri de chia, in functie de consistenta pe care o preferam la budinca (mai lichida sau mai inchegata). In aproximativ 10 minute, semintele vor absorbi tot lichidul si putem adauga apoi miere dupa gust, cirese fara samburi si fulgi de cocos, preferabil fasii. Savuram cu multa pofta si incantare!

Clafoutis cu cirese

Clafoutis este o prajitura frantuzeasca densa, o combinatie intre o prajitura si o budinca, foarte aromata si proaspata datorita fructelor folosite. Reteta se pregateste folosind ciresele intregi, chiar cu samburi, dar acestia pot fi scosi daca urmeaza sa fie servita si copiilor mai mici. Cum se prepara? Pentru inceput ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Acoperim apoi toata baza tavii cu cirese. Intr-un bol pregatim o compozitie similara cu cea de clatite din 250 ml lapte, 100g zahar, 125g faina, 4 oua, vanilie si un praf de sare. Se toarna apoi compozitia peste ciresele din tava si se pune la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Clafoutisul desi va creste la cuptor se va lasa atunci cand este scos, este normal. Se serveste cald, acoperit cu fulgi de migdale, sos de cirese sau chiar cu un glob de inghetata de vanilie.

Crostini cu branza de capra si cirese

Atunci cand doriti sa va impresionati invitatii cu un preparat gourmet, puteti sa incercati aceasta varianta de crostini (felii de bagheta prajite si acoperite cu combinatii rafinate de branzeturi, legume sau fructe, somon, prosciutto etc.). Reteta pe care v-o propunem este una de baza iar dumneavoastra puteti sa va jucati apoi cu aromele. Dupa cum spuneam, avem nevoie de o bagheta de paine pe care o vom felia si vom coace la cuptor feliile stropite cu ulei de masline pana se rumenesc usor. Intre timp, dintr-un rulou de branza de capra (poate fi simplu sau aromat) si un iaurt mic grecesc preparam o crema spumoasa. Aici intervine primul joc: putem sa o aromatizam fie cu usturoi, fie cu cimbru, maghiran sau chiar miere, si bineinteles un praf de sare. De asemenea, in locul branzei de capra putem folosi ricotta sau branza de vaci (pe care o putem aromatiza cu coaja de lamaie). Ungem apoi feliile de bagheta rumenite cu crema de branza si asezam deasupra cateva jumatati de cirese marinate in prealabil in 1 lingura aceto balsamico, 2 linguri zahar brun, o lingurita de zeama de lamaie si putin piper macinat. Un alt joc implica ciresele. Le putem pregati asa cum am specificat anterior, sau le putem rumeni usor la tigaie doar in putin ulei de masline, pentru ca apoi, asezate pe crostini sa le stropim cu reductie de aceto balsamico sau doar lamaie si cimbru sau maghiran proaspat. Pofta buna!

Adauga in calendar 06/24/2016 17:00 06/24/2016 19:00 Europe/Bucharest Portia de sanatate - Ciresele

Asociatia Parinte inFloresti si hipermarketul cora, impreuna cu partenerii Bestkids si Hurom Romania, va invita vineri, 24 iunie, sa participati la urmatoarea activitate din cadrul proiectului " Portia de sanatate ".

Vom vorbi despre beneficiile consumului de cirese, iar intre orele 17.00 - 19.00 vor avea loc demonstratii culinare si degustari gratuite destinate publicului larg. Invitam cadrele didactice sa sustina acest proiect prin implicarea grupei/clasei pe care o coordoneaza in activitati desfasurate la cora si/sau la sediul gradinitei/scolii.

Pentru informatii suplimentare si inscrierea la activitati, ne puteti contacta la tel : 0740-215980 si email : contact@parinteinfloresti.ro.

Va asteptam sa savurati, alaturi de noi, Portia de sanatate !

Ciresele

Vitamine: C, K, B3, B6, B2, B9, B1, A

Minerale: Potasiu, magneziu, cupru, fosfor, fier, calciu, zinc, bor

Antioxidanti: antocianine, melatonina

„Cireasa de pe tort” este nu doar un fruct care ne umple de bucurie vara, ci si unul cu multiple efecte terapeutice. In functie de soi, ciresele au efecte terapeutice diferite.

  • Ciresele galbene sau cele deschise la culoare, au un puternic efect diuretic, favorizand eliminarea toxinelor din organism si ajuta digestia.
  • Ciresele de culoare rosu inchis sau cele negre au puternice efecte antioxidante actionand impotriva bolilor degenerative, a afectiunilor cardiace si a celor vasculare sau asupra cancerului.
  • Ciresele amare sunt excelente pentru tratarea durerilor musculare, a imbatranirii premature, a afectiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne.

 

Stiati ca:

  • Consumul a 400g de cirese pe zi ne ajuta sa avem un somn linistit, sanatos si odihnitor, datorita continutului de melatonina
  • Sucul de cirese proaspat stord este un somnifer natural pentru cei ce sufera de insomnii
  • Melatonina continuta de cirese ne ajuta de asemenea in combaterea depresiilor, ajutand la revenirea gradata a optimismului, a tonusului psihic si a celui mental
  • Tot sucul de cirese reface rapid muschii dupa efort fizic sustinut datorita efectului antiinflamator al antocianinelor
  • Consumul de cirese si de suc de cirese ne ajuta sa crestem usor in greutate datorita zaharurilor naturale
  • Ciresele stimuleaza pancreasul sa produca mai multa insulina si curele cu cirese sunt recomandate in cazurile de diabet non-insulinodependent sau in cele cu predispozitie spre diabet
  • O cura de 15 zile cu suc de cirese ne ajuta sa ne curatam rinichii si sa eliminam acidul uric din sange
  • Ceaiul din codite de cirese este un bun ajutor in afectiunile renale si in infectiile urinare dar si pentru durerile reumatice, in sezonul rece
  • Borul continut de cirese ajuta la mentinerea echilibrului calciului si la mentinerea sanatatii oaselor, prevenind chiar osteoporoza.
  • Acerola, o varietate exotica a cireselor, contine cantitati foarte mari de vitamina C (2796% din doza zilnica recomandata in 100g de fruct)

 

Limonada cu cirese si menta

Pentru aceasta limonada deliciosa si plina de buna dispozitie vom marina pentru inceput, timp de aproximativ o ora, jumatate de bol de cirese, fara samburi si zdrobite usor pentru a-si lasa zeama, cu cateva frunze de menta rupte si cateva linguri de miere. Dupa ce aromele s-au combinat frumos, adaugam sucul de la o lamaie si 1 l de apa, amestecam bine si pregatim paharele si gheata pentru minunata limonada rosiatica.

Budinca de chia cu cirese si cocos

Budinca de chia este ideala pentru un mic dejun hranitor si plin de energie, iar in aceasta combinatie de cirese si cocos va fi si extrem de savuroasa si aromata. Intr-un bol, amestecam bine jumatate de litru de lapte de cocos cu 5-7 linguri de chia, in functie de consistenta pe care o preferam la budinca (mai lichida sau mai inchegata). In aproximativ 10 minute, semintele vor absorbi tot lichidul si putem adauga apoi miere dupa gust, cirese fara samburi si fulgi de cocos, preferabil fasii. Savuram cu multa pofta si incantare!

Clafoutis cu cirese

Clafoutis este o prajitura frantuzeasca densa, o combinatie intre o prajitura si o budinca, foarte aromata si proaspata datorita fructelor folosite. Reteta se pregateste folosind ciresele intregi, chiar cu samburi, dar acestia pot fi scosi daca urmeaza sa fie servita si copiilor mai mici. Cum se prepara? Pentru inceput ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Acoperim apoi toata baza tavii cu cirese. Intr-un bol pregatim o compozitie similara cu cea de clatite din 250 ml lapte, 100g zahar, 125g faina, 4 oua, vanilie si un praf de sare. Se toarna apoi compozitia peste ciresele din tava si se pune la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Clafoutisul desi va creste la cuptor se va lasa atunci cand este scos, este normal. Se serveste cald, acoperit cu fulgi de migdale, sos de cirese sau chiar cu un glob de inghetata de vanilie.

Crostini cu branza de capra si cirese

Atunci cand doriti sa va impresionati invitatii cu un preparat gourmet, puteti sa incercati aceasta varianta de crostini (felii de bagheta prajite si acoperite cu combinatii rafinate de branzeturi, legume sau fructe, somon, prosciutto etc.). Reteta pe care v-o propunem este una de baza iar dumneavoastra puteti sa va jucati apoi cu aromele. Dupa cum spuneam, avem nevoie de o bagheta de paine pe care o vom felia si vom coace la cuptor feliile stropite cu ulei de masline pana se rumenesc usor. Intre timp, dintr-un rulou de branza de capra (poate fi simplu sau aromat) si un iaurt mic grecesc preparam o crema spumoasa. Aici intervine primul joc: putem sa o aromatizam fie cu usturoi, fie cu cimbru, maghiran sau chiar miere, si bineinteles un praf de sare. De asemenea, in locul branzei de capra putem folosi ricotta sau branza de vaci (pe care o putem aromatiza cu coaja de lamaie). Ungem apoi feliile de bagheta rumenite cu crema de branza si asezam deasupra cateva jumatati de cirese marinate in prealabil in 1 lingura aceto balsamico, 2 linguri zahar brun, o lingurita de zeama de lamaie si putin piper macinat. Un alt joc implica ciresele. Le putem pregati asa cum am specificat anterior, sau le putem rumeni usor la tigaie doar in putin ulei de masline, pentru ca apoi, asezate pe crostini sa le stropim cu reductie de aceto balsamico sau doar lamaie si cimbru sau maghiran proaspat. Pofta buna!

Cluj Napoca Cora info@cora.ro false MM/DD/YYYY

Vezi alte evenimente