Portia de sanatate

Evenimente

Portia de sanatate

05 Apr

18:00-20:00

Cluj Napoca

Asociatia Parinte inFloresti in parteneriat cu cora si in colaborare cu Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" Cluj, Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea", Cluj, Scoala Gimnaziala Internationala Spectrum Cluj, Scoala “ Iuliu Hatieganu “, Scoala gimnaziala “ Nicolae Iorga “, Scoala gimnaziala " Gheorghe Sincai " Floresti, Scoala Gimnaziala Luna de Sus, Liceul teoretic ' Eugen Pora ', Gradinita cu Program Prelungit Floresti, ApiLand, L' Albero dei Sogni, Health Coach Iulia Broscoi, Chef Nicole Zsigmond Jurj, Gustusor, Columba delicii, Manifest Bon Vivant, ZEM Center, Acasa la Daniela si Best Kids, va invita vineri, 5 aprilie, incepand cu ora 18.00, sa participati la primul eveniment din cadrul proiectului de educatie alimentara “Portia de Sanatate".

Specialistii nostri va asteapta cu urmatoarele activitati la raionul gastro din cadrul magazinului:
 

Demonstratii de gatit retete inedite urmate de degustari 
Coordonarea activitatii: Chef Roxana Parjol si Chef Nicole Zsigmond Jurj

Activitati de gatit destinate parintilor si copiilor cu varste cuprinse intre 4 şi 10 ani, informatii despre un stil de viata sanatos si evitarea risipei alimentare in familie, jocuri de la Apiland
Coordonarea activitatii: Health Coach Iulia Broscoi, Chef Nicole Zsigmond Jurj, Chef Roxana Parjol

Tombola pentru copiii participanti, cu premii oferite de parteneri

Proiectul se va desfasura pe parcursul intregului an, din martie pana in noiembrie si invitam cadrele didactice sa ne sustina initiativa prin implicarea grupei/clasei pe care o coordoneaza in activitati desfasurate la cora si/sau la sediul gradinitei/scolii.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la :
Asociatia “Parinte inFloresti” : tel : 0740-215980 si email : contact@parinteinfloresti.ro.

Participarea la activitati este gratuita, insa locurile la ateliere fiind limitate, recomandam inscrierea prin completarea formularului de inscriere disponibil aici: 
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0NfI16GxXkGq-ghaOiQh2DIcznlIcH1EiFuNw9E0QDRUMEZUN0QzUUFOSDlVSTVTMUs0U1dIOFNGMi4u

Va asteptam sa savurati, alaturi de noi, Portia voastra de sanatate!

PARTENERI MEDIA: Cluj.com - Ghid Local, I Like Cluj, Clujul de buzunar, cluj.media, ClujToday, CityNapoca, Stiri si evenimente pentru si despre copii, Cluj Web Story, Radio Napoca FM, Buletin de Manastur - primul ziar tiparit al cartierului

Cum folosim morcovii intregi?

Morcovi glazurati cu pesto din frunze de morcovi si caju – O masa completa si colorata care foloseste intregul morcov: peste radacinile glazurate punem un pesto delicios din caju, ulei de masline, parmezan si frunzele de morcov pe care altfel le-am fi aruncat la gunoi fara sa clipim!

Chimichurri verde din/cu morcovi – Sosul sau dip-ul chimichurri poate fi facut din usturoi, otet si frunze de morcovi si poate fi folosit la orice mancare, chiar si la un sote de morcovi, pentru un plus de aroma.

Chiftelute din morcovi si curry – Aceasta reteta combina morcovi razuiti, curry si frunze de morcovi intr-o varianta sanatoasa, coapta nu prajita, a chiftelutelor clasice si care are grija sa foloseasca morcovul intreg.

Tips & tricks

Depozitarea corecta a ingredientelor : unele se pastreaza in frigider, altele în camara, curatate sau nu, în apa sau nu, în recipiente închise sau deschise, pentru cat timp etc;

Organizarea eficienta a frigiderului si a camarii: de exemplu, dupa cumparaturi, aducem în fata ingredientele mai vechi, cele recent cumparate le punem în spate; pastram ingredientele în vase transparente pentru a fi vizibile;

Cumparam mai multe produse locale: au un pret mai redus, vor rezista mai mult pentru ca nu si-au consumat mare parte din ciclul de viata deja cu transportul indelungat.

Retete

Carrot cake (de post)

Ingrediente pentru 6 persoane:

2 kg morcovi

1 l ulei

1,5 l apa minerala carbogazoasa

800 g zahar brut

1600 g faina 000

5 pliculete zahar vanilat

1 plic scortisoara

un praf de sare

5 buc praf de copt

1 plic bicarbonat de sodiu

300 g nuca maruntita

500 g zahar pudra pentru decor 

Mod de preparare:

Se pun intr-un bol incapator faina cernuta, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara si se amesteca usor. Adaugam treptat apa minerala si uleiul si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Se adauga morcovii curatati de coaja si dati pe razatoarea mica si nuca maruntita.

Compozitia pentru prajitura cu morcovi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se pune tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 25-30 de minute.
La final, se presara cu zahar pudra.

Supa crema Parmentier 

Ingrediente pentru 6 persoane:

2 kg praz

5 buc ceapa alba

1.5 kg cartofi albi

2 l supa vegetala sau cub de supa vegetala

500 ml smantana vegetala de gatit

1 pachet frunze de dafin

sare

piper

1 kg crutoane de paine

ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata legumele de coaja si la praz se inlatura partea verde. Se taie feliute si se calesc in putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Se adauga supa vegetala, frunza de dafin, sare, piper si se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se adauga smantana vegetala si se pune in blender intreaga compozitie.

La final, se serveste cu crutoane.

Adauga in calendar 04/05/2019 18:00 04/05/2019 20:00 Europe/Bucharest Portia de sanatate

Asociatia Parinte inFloresti in parteneriat cu cora si in colaborare cu Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" Cluj, Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea", Cluj, Scoala Gimnaziala Internationala Spectrum Cluj, Scoala “ Iuliu Hatieganu “, Scoala gimnaziala “ Nicolae Iorga “, Scoala gimnaziala " Gheorghe Sincai " Floresti, Scoala Gimnaziala Luna de Sus, Liceul teoretic ' Eugen Pora ', Gradinita cu Program Prelungit Floresti, ApiLand, L' Albero dei Sogni, Health Coach Iulia Broscoi, Chef Nicole Zsigmond Jurj, Gustusor, Columba delicii, Manifest Bon Vivant, ZEM Center, Acasa la Daniela si Best Kids, va invita vineri, 5 aprilie, incepand cu ora 18.00, sa participati la primul eveniment din cadrul proiectului de educatie alimentara “Portia de Sanatate".

Specialistii nostri va asteapta cu urmatoarele activitati la raionul gastro din cadrul magazinului:
 

Demonstratii de gatit retete inedite urmate de degustari 
Coordonarea activitatii: Chef Roxana Parjol si Chef Nicole Zsigmond Jurj

Activitati de gatit destinate parintilor si copiilor cu varste cuprinse intre 4 şi 10 ani, informatii despre un stil de viata sanatos si evitarea risipei alimentare in familie, jocuri de la Apiland
Coordonarea activitatii: Health Coach Iulia Broscoi, Chef Nicole Zsigmond Jurj, Chef Roxana Parjol

Tombola pentru copiii participanti, cu premii oferite de parteneri

Proiectul se va desfasura pe parcursul intregului an, din martie pana in noiembrie si invitam cadrele didactice sa ne sustina initiativa prin implicarea grupei/clasei pe care o coordoneaza in activitati desfasurate la cora si/sau la sediul gradinitei/scolii.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la :
Asociatia “Parinte inFloresti” : tel : 0740-215980 si email : contact@parinteinfloresti.ro.

Participarea la activitati este gratuita, insa locurile la ateliere fiind limitate, recomandam inscrierea prin completarea formularului de inscriere disponibil aici: 
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0NfI16GxXkGq-ghaOiQh2DIcznlIcH1EiFuNw9E0QDRUMEZUN0QzUUFOSDlVSTVTMUs0U1dIOFNGMi4u

Va asteptam sa savurati, alaturi de noi, Portia voastra de sanatate!

PARTENERI MEDIA: Cluj.com - Ghid Local, I Like Cluj, Clujul de buzunar, cluj.media, ClujToday, CityNapoca, Stiri si evenimente pentru si despre copii, Cluj Web Story, Radio Napoca FM, Buletin de Manastur - primul ziar tiparit al cartierului

Cum folosim morcovii intregi?

Morcovi glazurati cu pesto din frunze de morcovi si caju – O masa completa si colorata care foloseste intregul morcov: peste radacinile glazurate punem un pesto delicios din caju, ulei de masline, parmezan si frunzele de morcov pe care altfel le-am fi aruncat la gunoi fara sa clipim!

Chimichurri verde din/cu morcovi – Sosul sau dip-ul chimichurri poate fi facut din usturoi, otet si frunze de morcovi si poate fi folosit la orice mancare, chiar si la un sote de morcovi, pentru un plus de aroma.

Chiftelute din morcovi si curry – Aceasta reteta combina morcovi razuiti, curry si frunze de morcovi intr-o varianta sanatoasa, coapta nu prajita, a chiftelutelor clasice si care are grija sa foloseasca morcovul intreg.

Tips & tricks

Depozitarea corecta a ingredientelor : unele se pastreaza in frigider, altele în camara, curatate sau nu, în apa sau nu, în recipiente închise sau deschise, pentru cat timp etc;

Organizarea eficienta a frigiderului si a camarii: de exemplu, dupa cumparaturi, aducem în fata ingredientele mai vechi, cele recent cumparate le punem în spate; pastram ingredientele în vase transparente pentru a fi vizibile;

Cumparam mai multe produse locale: au un pret mai redus, vor rezista mai mult pentru ca nu si-au consumat mare parte din ciclul de viata deja cu transportul indelungat.

Retete

Carrot cake (de post)

Ingrediente pentru 6 persoane:

2 kg morcovi

1 l ulei

1,5 l apa minerala carbogazoasa

800 g zahar brut

1600 g faina 000

5 pliculete zahar vanilat

1 plic scortisoara

un praf de sare

5 buc praf de copt

1 plic bicarbonat de sodiu

300 g nuca maruntita

500 g zahar pudra pentru decor 

Mod de preparare:

Se pun intr-un bol incapator faina cernuta, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara si se amesteca usor. Adaugam treptat apa minerala si uleiul si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Se adauga morcovii curatati de coaja si dati pe razatoarea mica si nuca maruntita.

Compozitia pentru prajitura cu morcovi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se pune tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 25-30 de minute.
La final, se presara cu zahar pudra.

Supa crema Parmentier 

Ingrediente pentru 6 persoane:

2 kg praz

5 buc ceapa alba

1.5 kg cartofi albi

2 l supa vegetala sau cub de supa vegetala

500 ml smantana vegetala de gatit

1 pachet frunze de dafin

sare

piper

1 kg crutoane de paine

ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata legumele de coaja si la praz se inlatura partea verde. Se taie feliute si se calesc in putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Se adauga supa vegetala, frunza de dafin, sare, piper si se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se adauga smantana vegetala si se pune in blender intreaga compozitie.

La final, se serveste cu crutoane.

Cluj Napoca Cora info@cora.ro false MM/DD/YYYY

Vezi alte evenimente