Sarbatoarea dovleacului

Evenimente

Sarbatoarea dovleacului

28 Oct

18:00-20:00

Cluj Napoca

Asociatia Parinte inFloresti si hipermarketul cora,  va invita vineri, 28 octombrie, sa participati la "Sarbatoarea dovleacului"!

Vom degusta bunatati din dovleac preparate de Anca Toma, tehnician nutritionist raw chef iar copiii se vor amuza in cadrul unor ateliere de creatie.

Gradinita Tandarica a pregatit pentru voi o expozitie de dovleci sculptati.

Va asteptam  intre orele 18.00 - 20.00 la raionul gastro!

Retete cu dovleac:

Curry cu dovleac, vinete si naut

Ingrediente: 1 dovleac mic, 1 vanata, 2 ardei rosii, 1 conserva de naut, 2 morcovi, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1-2 cm ghimbir, 1 cutie de rosii cuburi, 1 cutie lapte de cocos, 150g spanac proaspat, turmeric, chilli, cumin, ulei de masline, sare, piper

Instructiuni de prepararePentru inceput sotam usor ceapa (taiata in bucati mai mari), usturoiul preset si ghimbirul maruntit in ulei de masline. Adaugam apoi condimentele (turmeric, chilli, cumin, sare, piper) si eventual inca putin ulei de masline. Adaugam conserva de rosii, laptele de cocos si putina apa si le lasam sa dea in clocot. Punem apoi dovleacul, vanata, ardeiul taiate cubulete, morcovii rondele si nautul din conserva si lasam totul sa fiarba la foc mediu timp de 30 min. Intre timp spalam spanacul si putem sa fierbem un orez simplu pe care sa il servim alaturi de curry. Odata ce curry-ul este gata, oprim focul si adaugam apoi spanacul (rupeti frunzele daca sunt prea mari) amestecand usor. Se serveste simplu sau cu orez, dupa cum am indicat mai devreme. Pofta buna!

Biscuiti cu dovleac si fulgi de ovaz

Ingrediente: 300g faina, 120g fulgi de ovaz, 200g unt, 350g zahar brun, 1 ou, 250g dovleac copt (facut piure), 1 lingurita praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, vanilie (zahar vanilat). Optional se pot adauga chipsuri de ciocolata, merisoare, nuci, seminte etc.

Instructiuni de preparare: Se amesteca ingredientele uscate (faina, fulgi de ovaz, condimente) si se pastreaza separat. Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul, se adauga apoi oul, vanilia si piureul de dovleac. Se incorporeaza apoi ingredientele uscate si, la final, si cele optionale. Lasam compozitia sa se aseze timp de 5 -10 minute (fulgii de ovaz vor prelua din umezeala dovleacului). Se pregateste o tava tapetata cu foaie de copt si incepem sa formam biscuit din aluatul pregatit. Se coc la 180°C timp de aproximativ 10-15 min.

Bruschete cu dovleac si branza feta

Ingrediente: dovleac taiat cubulete, ulei de masline, branza feta, seminte de susan, rozmarin sau salvie (dupa preferinte), sare, piper, miere, otet balsamic

Instructiuni de preparare: Dovleacul taiat cubulete se stropeste cu ulei de masline si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se coace timp de aproximativ 20 min la 200°C. Se scoate apoi din cuptor, se presara cu seminte de susan si se mai coace iar pentru 10 minute. La final se presara cu sare si piper. Se aseaza e felii de bagheta, se stropeste cu amestecul de ulei balsamic si miere si se presara bucatele de branza feta si rozmarin sau salvie. Pofta buna!

Stiati ca?

Dovleacul este darul cu foarte putine calorii pe care toamna ni-l face. El ne aduce in schimb multe fibre, antioxidanti si vitaminele A (246% din doza zilnica recomandata/100g), E si C. Semintele sale sunt o sursa importanta de omega 3, fier si zinc.

Printre beneficiile sale sunt: imbunatatirea vederii (datorita vitaminei A si zeaxantinei), stimularea pierderii in greutate, diminuarea nivelului de LDL, imbunatatirea starii de spirit (datorita triptofanului, precursor al serotitninei, continut in seminte), refacerea rapida dupa efort fizic (prn mentinerea echilibrului electrolytic datorita continutului de potasiu), intarirea sistemului imunitar , protectia pielii si diminuarea riscului de aparitie al cancerului (datorita numerosilor antioxidanti continuti, vitaminei A sau beta-carotenul si fitosterolilor).

Adauga in calendar 10/28/2016 18:00 10/28/2016 20:00 Europe/Bucharest Sarbatoarea dovleacului

Asociatia Parinte inFloresti si hipermarketul cora,  va invita vineri, 28 octombrie, sa participati la "Sarbatoarea dovleacului"!

Vom degusta bunatati din dovleac preparate de Anca Toma, tehnician nutritionist raw chef iar copiii se vor amuza in cadrul unor ateliere de creatie.

Gradinita Tandarica a pregatit pentru voi o expozitie de dovleci sculptati.

Va asteptam  intre orele 18.00 - 20.00 la raionul gastro!

Retete cu dovleac:

Curry cu dovleac, vinete si naut

Ingrediente: 1 dovleac mic, 1 vanata, 2 ardei rosii, 1 conserva de naut, 2 morcovi, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1-2 cm ghimbir, 1 cutie de rosii cuburi, 1 cutie lapte de cocos, 150g spanac proaspat, turmeric, chilli, cumin, ulei de masline, sare, piper

Instructiuni de prepararePentru inceput sotam usor ceapa (taiata in bucati mai mari), usturoiul preset si ghimbirul maruntit in ulei de masline. Adaugam apoi condimentele (turmeric, chilli, cumin, sare, piper) si eventual inca putin ulei de masline. Adaugam conserva de rosii, laptele de cocos si putina apa si le lasam sa dea in clocot. Punem apoi dovleacul, vanata, ardeiul taiate cubulete, morcovii rondele si nautul din conserva si lasam totul sa fiarba la foc mediu timp de 30 min. Intre timp spalam spanacul si putem sa fierbem un orez simplu pe care sa il servim alaturi de curry. Odata ce curry-ul este gata, oprim focul si adaugam apoi spanacul (rupeti frunzele daca sunt prea mari) amestecand usor. Se serveste simplu sau cu orez, dupa cum am indicat mai devreme. Pofta buna!

Biscuiti cu dovleac si fulgi de ovaz

Ingrediente: 300g faina, 120g fulgi de ovaz, 200g unt, 350g zahar brun, 1 ou, 250g dovleac copt (facut piure), 1 lingurita praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, vanilie (zahar vanilat). Optional se pot adauga chipsuri de ciocolata, merisoare, nuci, seminte etc.

Instructiuni de preparare: Se amesteca ingredientele uscate (faina, fulgi de ovaz, condimente) si se pastreaza separat. Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul, se adauga apoi oul, vanilia si piureul de dovleac. Se incorporeaza apoi ingredientele uscate si, la final, si cele optionale. Lasam compozitia sa se aseze timp de 5 -10 minute (fulgii de ovaz vor prelua din umezeala dovleacului). Se pregateste o tava tapetata cu foaie de copt si incepem sa formam biscuit din aluatul pregatit. Se coc la 180°C timp de aproximativ 10-15 min.

Bruschete cu dovleac si branza feta

Ingrediente: dovleac taiat cubulete, ulei de masline, branza feta, seminte de susan, rozmarin sau salvie (dupa preferinte), sare, piper, miere, otet balsamic

Instructiuni de preparare: Dovleacul taiat cubulete se stropeste cu ulei de masline si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se coace timp de aproximativ 20 min la 200°C. Se scoate apoi din cuptor, se presara cu seminte de susan si se mai coace iar pentru 10 minute. La final se presara cu sare si piper. Se aseaza e felii de bagheta, se stropeste cu amestecul de ulei balsamic si miere si se presara bucatele de branza feta si rozmarin sau salvie. Pofta buna!

Stiati ca?

Dovleacul este darul cu foarte putine calorii pe care toamna ni-l face. El ne aduce in schimb multe fibre, antioxidanti si vitaminele A (246% din doza zilnica recomandata/100g), E si C. Semintele sale sunt o sursa importanta de omega 3, fier si zinc.

Printre beneficiile sale sunt: imbunatatirea vederii (datorita vitaminei A si zeaxantinei), stimularea pierderii in greutate, diminuarea nivelului de LDL, imbunatatirea starii de spirit (datorita triptofanului, precursor al serotitninei, continut in seminte), refacerea rapida dupa efort fizic (prn mentinerea echilibrului electrolytic datorita continutului de potasiu), intarirea sistemului imunitar , protectia pielii si diminuarea riscului de aparitie al cancerului (datorita numerosilor antioxidanti continuti, vitaminei A sau beta-carotenul si fitosterolilor).

Cluj Napoca Cora info@cora.ro false MM/DD/YYYY

Vezi alte evenimente