vegetables

Macelarie

Denis Philippot, maestru macelar cora

Denis Philippot, maestrul nostru macelar este permanent preocupat si atent la sursele din care provine carnea pe care v-o oferim. Domnul Philippot se intereseaza in ce conditii sunt tinute animalele, cu ce sunt hranite, cum sunt ingrijite si sacrificate. Denis Philippot este la curent in permanenta cu cele mai noi descoperiri stiintifice care contribuie la obtinerea unei carni de cea mai buna calitate, cu cat mai multe proprietati nutritive, fara sa faca rabat la un gust savuros, de neuitat.

Am muncit mult sa va putem oferi produse variate si de foarte buna calitate. De exemplu, pana nu demult, clientii nu aveau altceva de ales decat porc sau pui, insa am reusit sa aducem in magazine carne de vita de foarte buna calitate, rata, curcan, iepure si continuam sa extindem gama. Am creat parteneriate solide cu furnizorii, chiar am facut formari in randul furnizorilor asa incat respectarea caietelor de sarcini sa nu intampine dificultati.
 

Pentru comenzi speciale: dphilippot@cora.ro

Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina.

La raioanele cora  de macelarie gasiti o gama variata de carne. 

Prin transarea carnii se intelege taierea carnii si delimitarea dupa regiunea anatomica, deoarece nu toate partile din corpul animalelor sunt la fel de apreciate.

Transarea cuprinde operatii de dezosare, fasonare si sortarea pe calitati. In alimentatia puplica, unele unitati primesc carnea direct transata, la altele transarea se realizeaza in carmangeriile proprii.

1. prin transarea carnii de porc se obtin urmatoarele categorii:

- specialitati: muschi, cotlet fara os (file), antricot partial dezosat, ceafa;

- carne calitate superioara: pulpa, spata;

- carne calitatea I: margine fleica, fleica;

- carne calitatea a II-a: piept cu os, rasol din fata, rasol din spate.

2. prin transarea carnii de bovine adulte si manzat se obtin urmatoarele categorii:

specialitati: muschi, antricot, vabrioara;

carne calitate superioara: pulpa, spata;

carne calitatea I: greaban, fleica, rasol din fata, piept, blet cu fata, blet fara fata;

carne calitatea a II-a: gat cu junghetura, cap de piept, rasol spate cu os, coada, cheie;

3. prin transarea carnii de vitel se obtin urmatoarele categorii:

- calitatea I: muschiul, cotletul cu coastele corespunzatoare, pulpa;

- calitatea a II-a: rasol din fata si din spate, fleica, pieptul, gatul si carnea rezultata din fasonari;

4. din transarea carnii de ovine se obtin urmatoarele categorii:

- carne calitatea I: cotlet, pulpa cu rasolul spate;

- carne calitatea a II-a sau carne de gatit cu os: spata, rasolul din fata, pieptul cu blet, fleica, capul de piept, gatul, greabanul;

 

 

Curcan proaspat direct de la fermele Galli Gallo in farfuria ta

Carnea de curcan este o carne slaba, foarte gustoasa si satioasa si constituie o sursa excelenta de proteine. Carnea de curcan procesata provine de la pui de o zi crescuti la fermele proprii din Codlea si Sighisoara.

Curcanii sunt crescuti cu cereale, sroturi furajere si uleiuri vegetale, ceea ce asigura o calitate deosebita carnii. Capacitate fermelor atinge 1.200.000 de capete pe an ceea ce inseamna aproximativ 17000 tone carne in viu pe an. De asemenea societatea are parteneriate cu alte ferme din judet pentru aproximativ 4000 tone carne pe an, ferme cu aceleasi conditii de hranire, monitorizate sanitar veterinar de catre persoane autorizate.

 

 

 

Carne de porc de Mangalita, disponibila la cora

In hipermarketurile cora gasiti carnea ideala, de porc de Mangalita, care este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii, in special pentru faptul ca grasimea sa este saraca in colesterol. Carnea de Mangalita contine foarte putina apa comparativ cu cea rezultata de la porcii crescuti intensiv, in spatii inguste.

De asemenea, este bogata in acizi grasi  esentiali Omega 3. Un alt avantaj al carnii de Mangalita, comparata adesea cu cea de somon, este faptul ca se gateste mult mai repede, este foarte frageda si suculenta, ceea ce ofera un gust deosebit mancarii. 

Aceste beneficii pentru sanatate ne-au determinat sa cautam cele mai sigure surse de carne de Mangalita, astfel incat clientii cora sa gaseasca zilnic acest produs, proaspat, in magazinele din toata tara. Unul dintre furnizorii nostri este ferma din Mereni, Judetul Covansa, care este recunoscuta pentru alimentatia sanatoasa compusa din cereale si legume oferite porcilor din aceasta rasa.