Denis Philippot, maestrul nostru macelar este permanent preocupat si atent la sursele din care provine carnea pe care v-o oferim. Domnul Philippot se intereseaza in ce conditii sunt tinute animalele, cu ce sunt hranite, cum sunt ingrijite si sacrificate. Denis Philippot este la curent in permanenta cu cele mai noi descoperiri stiintifice care contribuie la obtinerea unei carni de cea mai buna calitate, cu cat mai multe proprietati nutritive, fara sa faca rabat la un gust savuros, de neuitat.
Am muncit mult sa va putem oferi produse variate si de foarte buna calitate. De exemplu, pana nu demult, clientii nu aveau altceva de ales decat porc sau pui, insa am reusit sa aducem in magazine carne de vita de foarte buna calitate, rata, curcan, iepure si continuam sa extindem gama. Am creat parteneriate solide cu furnizorii, chiar am facut formari in randul furnizorilor asa incat respectarea caietelor de sarcini sa nu intampine dificultati.
Pentru comenzi speciale: dphilippot@cora.ro
Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina.
La raioanele cora de macelarie gasiti o gama variata de carne.
Prin transarea carnii se intelege taierea carnii si delimitarea dupa regiunea anatomica, deoarece nu toate partile din corpul animalelor sunt la fel de apreciate.
Transarea cuprinde operatii de dezosare, fasonare si sortarea pe calitati. In alimentatia puplica, unele unitati primesc carnea direct transata, la altele transarea se realizeaza in carmangeriile proprii.
1. prin transarea carnii de porc se obtin urmatoarele categorii:
- specialitati: muschi, cotlet fara os (file), antricot partial dezosat, ceafa;
- carne calitate superioara: pulpa, spata;
- carne calitatea I: margine fleica, fleica;
- carne calitatea a II-a: piept cu os, rasol din fata, rasol din spate.
2. prin transarea carnii de bovine adulte si manzat se obtin urmatoarele categorii:
specialitati: muschi, antricot, vabrioara;
carne calitate superioara: pulpa, spata;
carne calitatea I: greaban, fleica, rasol din fata, piept, blet cu fata, blet fara fata;
carne calitatea a II-a: gat cu junghetura, cap de piept, rasol spate cu os, coada, cheie;
3. prin transarea carnii de vitel se obtin urmatoarele categorii:
- calitatea I: muschiul, cotletul cu coastele corespunzatoare, pulpa;
- calitatea a II-a: rasol din fata si din spate, fleica, pieptul, gatul si carnea rezultata din fasonari;
4. din transarea carnii de ovine se obtin urmatoarele categorii:
- carne calitatea I: cotlet, pulpa cu rasolul spate;
- carne calitatea a II-a sau carne de gatit cu os: spata, rasolul din fata, pieptul cu blet, fleica, capul de piept, gatul, greabanul;