vegetables

Bere Internationala

Bere sa fie!

Culturi diferite, gusturi diferite, dar un lucru e sigur: toata lumea iubeste berea. Fiecare tara si-a dezvoltat propriile tipuri de bere, dupa preferintele poporului, iar noi am facut la cora o selectie mai mult decat generoasa din 15 tari, unele cunoscute cu traditie, altele mai putin. Gustati si alegeti, asadar, bere bruna sau blonda din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, Ungaria, China si Mexic.

 

Avem si cateva recomandari! Incercati bere bruna Chimay Bleue din Belgia, o autentica bere realizata de calugari din ordinul trapistilor. Exista doar cateva manastiri trapiste care fac bere, dupa reguli secrete si stricte, iar banii obtinuti din vanzarea acesteia merg catre asociatii de binefacere.

 

 

Ce-ati spune de berea cu aroma de vanilie si ciocolata Floris? Este tot o bere bruna, foarte delicata la gust. Nu ratati de asemenea berea belgiana cu arome de fructe de padure La Gauloise. Aveti curaj si incercati berile speciale de la cora!

 

Recomandari cora:

O bere rece face adeseori parte din "ritualul" de relaxare, la sfarsitul unei zile obositoare. Exista, însa, mai multe tipuri de bere, fiecare cu specificul si calitatile sale. 

 

Berea este o bautura alcoolica obtinuta, de obicei, din 4 ingrediente naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool ; asa-numita bere fara alcool are între 0 si 0,5% alcool. 

 

Berea blonda pasteurizata sau nepasteurizata are un gust placut, racoritor, usor amar, cu perlaj bogat, spuma abundenta si persistenta si limpiditate cristalina.

 

Berea neagra filtrata sau nefiltrata e mai alcoolizata si are gustul specific, dulce-amarui. Daca berea blonda se face cu hamei crud, cea neagra se face cu hamei prajit, de unde si culoarea. 

 

Berea fara alcool este recomandata în mod special soferilor. 

 

Berile de fermentatie superioara au un gust si o aroma mai pronuntata de fructe si flori.

 

Berea bruna este usor dulce (gustul maltului) si mai densa, cu spuma crem.

 

Berea cu lamaie este o bere fabricata prin procedee diferite. În cursul procesului de fabricatie i se adauga extracte naturale.

 

Berile aromatizate au continut de suc de fructe, extract de plante sau arome.

 

Se recomanda consumul cu moderatie.