vegetables

Vinoteca

Selectie de vinuri romanesti si internationale

Pastorel Teodoreanu spunea despre vin ca este “Singura fiinta lichida vie: se naste, traieste si moare. Pacat ca nu se inmulteste”. Cunoscutul somelier, Sergiu Negelea, a spus, uitandu-se la gama de vinuri de la cora, ca tinde sa nu-i dea dreptate lui Pastorel Teodoreanu pentru ultima parte a paragrafului, deoarece colectia cora este coplestitoare si pare ca se inmulteste constant, numarand in prezent 583 de varietati, dintre care 304 sunt vinuri romanesti, iar 279 sunt internationale.

 

 

Preturile sunt pentru toate buzunarele si pornesc de la 7,20 lei Premiatul Feteasca Neagra vin rosu de masa, cel mai scump fiind un vin italian, Brunelo di Montalcino la 210 lei sticla. Fie ca preferati un vin alb, un vin rosu sau ati prins gustul unui vin rosé, sigur gasiti ceva care sa va incante. De ceva timp, romanii au descoperit cat de versatil este un vin rosé, asa ca pot alege din aproape 60 de varietati - vinuri romanesti sau internationale. In continuare, romanii prefera vinuri romanesti, un vin alb, din soiurile feteasca regala, sauvignon blanc, riesling – demiseci, sau un vin rosu, cum ar fi feteasca neagra, cabernet sauvignon, pinot noir sau merlot.

 

 

Veti gasi vinurile aranjate in functie de culoare, zona de provenienta si brand sau podgorie. La magazinul de vinuri se vinde, sub marca proprie, Prieten vechi - o gama variata de soiuri de vin alb, vin rosu si vin spumant, cu un pret mai scazut. Marcile de vin proprii importate din Franta sunt cora, cora Harmony, L’Ame du Terroir cea mai generoasa gama frantuzeasca, Languedoc Mythique, Nature Bio vinuri bio si Saint Jean de la Vallée, de unde puteti alege un vin alb sec, un vin rosu bogat sau un vin rosé subtil.