vegetables

Reciclare baterii si acumulatori

Predati bateria/acumulatorul uzat (vechi) pentru autovehicul

 

De ce trebuie sa predau bateria si acumulatorul auto uzat la schimb?

Odata cu schimbarea acestuia, aveti obligatia, sa predati bacteria/acumulatorul vechi (uzat) celui de la care ati cumparat bateria noua. Bateriile/acumulatorii contin plumb si acid, substante care sunt foarte nocive pentru mediul inconjurator si pentru oameni, daca sunt aruncate necorespunzator.

Persoanelor care nu predau bacteria/acumlatorul vechi (uzat) la schimb, li se percepe o taxa de 10% din pretul noii baterii/acumulator, denumita taxa depozit. Aceasta suma poate fi recuperata in termen de 30 de zile de la data cumpararii noii baterii/acumulator, daca veniti cu una veche. Dupa cele 30 de zile, aceasta taxa nu se mai returneaza si se utilizeaza numai pentru organizarea activitatii de colectare a bateriilor si acumulatorilor auto uzati. 

Simbolul „pubelei taiate” de pe aparat indica faptul ca acesta face obiectul unei colectari separate si trebuie separat de deseurile de ambalaje sau menajere, la sfarsitul duratei de viata. Se recomanda ducerea ateriei/acumulatorului  la un centru de colectare selectiva a acestor deseuri.