vegetables

Reciclare echipamente electrice si electronice

Echipamentele electrice si electronice comercializate de Cora contin contravaloarea “timbrului verde”. Timbrul verde este evidentiat separat pe bonul fiscal.

“Timbrul Verde” reprezinta o taxa aplicata echipamentelor electrice si electronice, destinata sa acopere costurile colectarii, tratarii si eliminarii deseurilor de echipamente electrice si electronice in conditii de protectie a mediului. Platind aceasta suma evidentiata pe bonul fiscal, consumatorul contribuie direct la protejarea mediului inconjurator, stiind cat va costa produsul cumparat si cat va costa reciclarea lui.
 
Sistem unu la unu
 
La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, Cora va prelua deseul in sistem "unul la unul", in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat .
 
Colectare deseuri echipamente electrice si electronice.

Puteti aduce in punctele Cora Verde deseuri de echipamente electrice si electronice. In schimbul acestor deseuri in functie de tipul si greutatea acestuia va oferim un voucher valoric de cumparaturi pe care il puteti utiliza in hypermarketul nostru.

 

Simbol care indica faptul ca produsul face obiectul unei colectari separate si trebuie separat de deseurile de ambalaje sau menajere,  la sfarsitul duratei de viata. Se recomanda ducerea aparatului la un centru de colectare selectiva a aparatelor electrice si electronice.

 

Indepartarea corecta a aparatului la sfarsitul ciclului duratei de viata a acestuia permite reciclarea, demontarea si prelucrarea ecologica a acestuia, contribuind la prevenirea eventualelor efecte negative asupra mediului inconjurator  si sanatatii umane ca urmare a prezentei substantelor periculoase si favorizeaza in acelasi timp reciclarea materialelor componente ale produsului.