Se Incarca...
Tel relatii cu presa: 0728 800 583
 • #BEACTIVE - cora este la partener la Saptamana Europeana a Sportului

 • Louis Delhaize este în curs de vânzare a Cora România către grupul Carrefour

  27 aprilie 2023

  În condițiile unei piețe de retail europene aflate într-un proces de transformare, Louis Delhaize continuă să-și analizeze strategic operațiunile sale pentru a avea în vedere cele mai bune opțiuni de dezvoltare a diverselor entități ale grupului.

  În acest sens, a fost evaluată activitatea din România și grupul a ajuns la concluzia că magazinele Cora vor avea un potențial mai mare prin integrarea într-un alt grup de retail prezent deja la nivel local.

  În acest context, Louis Delhaize a decis vânzarea businessului Cora România grupului Carrefour. Cora România are circa 2400 de angajați și o rețea formată din 10 hipermarketuri, 8 magazine Cora Urban, precum și servicii de e-commerce, logistică și servicii centrale.

  Dată fiind prezența grupului Carrefour în România, angajații vor putea să se alăture unui brand bine ancorat în peisajul local, care are resurse semnificative pentru consolidarea poziției sale.

  Procesul de vânzare trebuie să fie validat de autoritățile competente din domeniul concurenței. Este de așteptat ca schimbarea controlului asupra Cora România să intre în vigoare din a doua jumătate a anului 2023.

  Pierre Bouriez, Director General Louis Delhaize Group: "Suntem mândri de performanța din ultimii ani a echipelor noastre din România și ne bucură faptul că putem să dăm o dinamică nouă acestor magazine și angajaților Cora România. Părăsim țara cu emoție, dar suntem totodată încrezători că această activitate va continua și se va dezvolta.”

 • Mutare-cheie in Ecommerce

  cora extinde la nivel national serviciul de livrare a comenzilor online

  Bucuresti, 19 decembrie 2022 - cora prezenta in Romania cu un business omnichannel care include 10 hipermarketuri, platforma de e-commerce www.cora.ro, precum si 8 magazine de proximitate cora Urban, isi consolideaza operatiunile Ecommerce prin extinderea serviciului de livrare la nivel national. 


  Orice persoana, indiferent unde se afla in Romania, poate comanda din magazinul online sau de pe platformele partenerilor cora si primi comanda acasa. Timpii de livrare variaza, in functie de distanta si de volumul comenzii, intre 30 de minute – 48 de ore. Exista posibilitatea alegerii intervalului orar de livrare pentru comenzi din zone aflate in afara oraselor in care cora este prezenta cu magazine.


  „In ultimii ani am investit semnificativ in dezvoltarea operatiunilor de Ecommerce, cora fiind printre primii retaileri care a anticipat potentialul acestui segment. Am primit multe semnale de la clienti aflati in zone din afara ariei noastre de acoperire si am constatat interesul crescut pentru acest serviciu. Ne dorim sa ajungem in casele romanilor care nu au acces zilnic in magazinele noastre, iar clientilor fideli sa le livram produsele favorite chiar si cand sunt in vacanta. Ma bucur ca lansam serviciul pana la finalul acestui an in care am pregatit fiecare detaliu logistic, de la echipa pana la noi parteneri”, a declarat Claudia Badea, director Ecommerce si  Crosschannel cora Romania. 


  Arhitectura noului serviciu implica patru hub-uri de livrare, respectiv magazinele cora Lujerului (Bucuresti) – care va acoperi un sfert de tara situat in SV, cora Constanta – care va livra in SE si cora  Cluj  - cu livrari in NE si Bacau, care va acoperi zona de NE a tarii. Pentru operativitatea livrarilor, cora a extins parteneriatele integrand in platforma Postis trei firme de logistica: FAN Curier, Sameday si DPD.


  Parteneriatele cu Glovo, tazz, FAN Courier si Bringo raman in vigoare si vor capata noi valente, acoperind toate magazinele din grup si extinzandu-se si in orase in care cora nu are magazine fizice.
  Clientii pot accesa peste 30.000 de produse listate pe www.cora.ro, dar in prima faza nu vor putea fi comandate produse proaspete. Produsele vor fi ambalate in cutii de carton personalizate astfel incat calitatea sa nu aiba de suferit pe parcursul transportului. Livrarea costa 25 de lei.

  Clientii vor avea la dispozitie o echipa dedicata pentru eventuale sesizari, care se pot face pe mail, prin google my business si in aplicatiile partenere. Rambursarile se pot face momentan in magazinele cora.

  Despre cora  Romania
  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, brandul opereaza 10 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase, magazinele de proximitate cora Urban si platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.
  In 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Incepand cu 2020 serviciul coraExpress extinde accesul la cumparaturi online, prin comenzi din aplicatiile Glovo, FAN Courier, Bringo si Tazz, cu livrare in mai putin de 60 de minute. Aplicatia cora ofera consumatorului o experienta imbogatita in magazine, o mai buna organizare a listei de cumparaturi si beneficii de fidelitate.
  Pe langa asigurarea de produse si servicii de calitate la preturi accesibile pentru clienti, cora Romania se implica in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.
  Pentru a ramane conectat la noutatile si ofertele cora puteti descarca gratuit aplicatia cora din App Store si Google Play, accesa site-ul cora.ro sau urmari conturile oficiale ale brandului pe retelele sociale: Facebook, YouTube, Instagram, Tik-Tok, Linkedin.

  Prioritati pe lista de cumparaturi


  Toate produsele esentiale sunt disponibile in lantul cora Urban si potrivit analizelor cora, cele mai cautate sunt bauturile nonalcoolice, produsele de tabac, cele de baza, semipreparatele, ready-to-go, ready to eat si lactatele, acestea completand cosul saptamanal prin cumparaturi aproape de casa. Pentru ca obiectivul este de a asigura nu doar produse de calitate, ci si sustenabile, cora intentioneaza sa creeze un lant de aprovizionare pentru cora Urban care sa includa furnizori locali pentru produse de paine si patiserie, legume, fructe si flori.

 • Noul format cora Urban a ajuns la 7 magazine in Bucuresti

  Cele mai noi magazine sunt amplasate pe Bulevardul Ghencea nr. 34 si pe Strada Liviu Rebreanu nr. 13 # Pana la sfarsitul anului este planificata deschiderea a inca 3 locatii cu #Acces la 40.000 de produse prin www.cora.ro si peste 3.500 de produse pe raft #cora Urban este partener si in aplicatiile Glovo, Tazz by emag, Bringo si in curand FAN Delivery,livrand express in 30 de minute.

  Bucuresti, 28 septembrie 2022 – cora continua sa dezvolte cel mai nou concept al sau, cora Urban, cu deschiderea in aceasta saptamana a inca unui magazin in Bucuresti, in strada Liviu Rebreanu nr.13. In perioada imediat urmatoare se va deschide si magazinul din Bulevardul Ghencea nr. 34 si, in urma succesului formatului, vom testa un concept nou in Avangarde Residence unde primul nostru magazin va suferi o modificare de suprafata de la 144mp la 360 mp.


  Magazinele cora Urban propun clientilor multiple solutii pentru cumparaturi rapide – fizica si online, cu ridicare din magazin sau livrare acasa, inclusiv prin aplicatiile Bringo, Glovo, tazz by eMag si, mai nou, FAN Delivery.


  Amplasarea magazinelor de proximitate cora Urban este menita sa deserveasca un numar cat mai mare de clienti din diferite zone ale Capitalei. Magazinele au suprafete de aproximativ 200 mp, organizarea produselor la raft este intuitiva, iar personalul este pregatit si instruit, astfel incat experienta clientilor la cumparaturi sa fie una nu doar rapida si eficienta, ci si placuta.
  In plus, prin promovarea formatelor 3 in 1, magazinele cora Urban sunt si puncte de ridicare (pick-up) a comenzilor plasate online, pe www.cora.ro. De asemenea, magazinele cora Urban sunt integrate in divizia cora Express, oferind astfel posibilitatea clientilor sa comande produse din cora cu livrare acasa prin partenerii Bringo, Glovo, tazz by eMag si FAN Delivery.


  ”Am lansat conceptul cora Urban in Bucuresti in 2020 ca sa putem raspunde mai eficient nevoilor si dorintelor clientilor, sa aducem noi produsele necesare sau preferate mai aproape de casele lor, scutindu-i astfel de drumul pana la magazin intr-o perioada cand deplasarea era dificila. Sa fim mai aproape de clienti inseamna in mod necesar si prezenta online, cu tot ceea ce presupune aceasta: calitate, varietate si preturi accesibile, iar cora livreaza pe toate aceste dimensiuni. In plus, asa cum este gandit acest nou format, cora Urban este aproape de clienti atat fizic cat si virtual, ceea ce reprezinta un avantaj pentru consumatori”, a declarat Claudia Badea, Ecommerce si Cross-channel Director la cora Romania.


  Clientii gasesc in cora Urban o varietate de produse bio, legume si fructe, dar si sortimente ready to eat (salate si sendvisuri), foarte apreciate de cei care nu dispun de mult timp liber sau care pur si simplu au alte prioritati. Nu lipsesc produsele pentru ingrijirea copiilor, articolele pentru casa, mancarea pentru animale, produsele din carne (mai ales avand ca sursa de provenienta fermele romanesti), transata de macelarii cora, dar si produsele proaspete din laboratoarele de cofetarie si patiserie cora, lactate si paine, inclusiv artizanala. In magazine sunt disponibile o imprimanta si un terminal pentru plata facturilor.

  Prioritati pe lista de cumparaturi


  Toate produsele esentiale sunt disponibile in lantul cora Urban si potrivit analizelor cora, cele mai cautate sunt bauturile nonalcoolice, produsele de tabac, cele de baza, semipreparatele, ready-to-go, ready to eat si lactatele, acestea completand cosul saptamanal prin cumparaturi aproape de casa. Pentru ca obiectivul este de a asigura nu doar produse de calitate, ci si sustenabile, cora intentioneaza sa creeze un lant de aprovizionare pentru cora Urban care sa includa furnizori locali pentru produse de paine si patiserie, legume, fructe si flori.

 • NOU la cora - Comenzi online cu livrare rapida prin parteneriatul cu FAN Delivery

  Bucuresti, 26 septembrie 2022: cora isi consolideaza segmentul eCommerce prin lansarea serviciului de livrare Express FAN Delivery, in baza parteneriatului semnat cu platforma online de personal shopping lansata de FAN Courier, liderul pietei de curierat din Romania.


  Comenzile, in valoare de minimum 70 de lei, se plaseaza din aplicatia FAN Delivery, unde sunt listate peste 10.000 de produse din hipermarketul fizic cora, asortiment construit pe baza nevoilor clientilor. Echipele FAN Delivery asigura livrarea in maximum 90 de minute.


  Comenzile sunt pregatite de echipa cora dintr-o varietate mare de produse alimentare si nonalimentare, la preturile din magazinul fizic.


  Contravaloarea transportului va fi de numai 1 leu in primele 60 de zile calendaristice de la lansarea serviciului FAN Delivery pentru cora. Serviciul este disponibil pentru inceput in Bucuresti si Cluj, plasarea comenzilor fiind posibila zilnic intre orele 08:00 – 21:00. Vor fi incluse in optiunea de comanda cu livrare rapida si magazinele de convenienta cora Urban din Bucuresti, ceea ce sporeste accesibilitatea serviciului.


  ”Viteza ne guverneaza viata si a devenit esential sa ne putem gestiona timpul cat mai bine. cora lucreaza de multi ani la dezvoltarea proiectului eCommerce pentru ca am anticipat interesul clientilor pentru online. Dincolo de reducerea timpilor de livrare, efortul nostru se canalizeaza asupra oferirii de produse si servicii de calitate, la preturi accesibile si am convingerea ca parteneriatul cu FAN Delivery este benefic pentru consumatori”, a spus Claudia Badea, eCommerce and Cross-Channel Director, cora Romania.

  "Parteneriatul cu cora Romania reconfirma utilitatea si eficienta serviciului pus la dispozitia clientilor prin intermediul FAN Delivery. cora este unul dintre partenerii relevanti din retailul romanesc alaturi de care dorim sa crestem si sa ajungem in cat mai multe gospodarii din Romania. Este un parteneriat castigator pentru toti clientii nostri care, astfel, vor avea acces facil la produsele listate de cora, noi urmand sa livram cat mai rapid, la standardul de calitate setat de liderul pietei, FAN Courier. Chiar daca mai avem putin pana implinim un an de activitate, FAN Delivery a demonstrat deja ca vine in intampinarea nevoilor clientilor si ii ajuta sa salveze timp pretios, alegand livrarea rapida acasa a produselor de care au nevoie.”, a declarat Dragos Arnautu, CEO FAN Delivery.

  Pentru a optimiza serviciul de comenzi online, cora a lansat anul acesta noul site www.cora.ro, o investitie de 0,5 milioane de euro, iar oferta multicanal a fost extinsa prin adaugarea in portofoliu, pe langa cele 10 hipermarketuri, a unui concept nou, de proximitate si online, cora Urban, cu 5 astfel de magazine deschise in prezent.


  Despre FAN Delivery

  FAN Delivery, start-up lansat in decembrie 2021 de catre FAN Courier, liderul pietei de curierat din Romania, este o platforma de personal shopping accesibila tuturor companiilor, mari si mici, care ofera produse si servicii incluse in categoriile listate: Supermarket, Local & Sanatos, Florarie, Beauty & Care, Party Shop, Delicatese, Books & Gifts si Electronice. In lista serviciilor nu va fi inclus serviciul de livrare produse preparate gatite – mancare calda. Pana in prezent, serviciile FAN Delivery sunt disponibile in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi,Brasov si Craiova.
  Clientii interesati sa foloseasca serviciile FAN Delivery pot vedea lista vendorilor si, implicit, a produselor ce pot fi livrate rapid dupa inregistrarea pe platforma sau din aplicatia mobila. FAN Delivery este o platforma care accepta plata online si cash a serviciilor.

 • Mutare noua in online: cora si cora Urban se listeaza pe aplicatia mobila Bringo

  Peste 15.000 de produse disponibile @ Livrare in maximum 90 de minute 

  cora, unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, si Bringo, platforma specializata in e-grocery, anunta startul unui nou parteneriat pentru a face cumparaturile online si mai accesibile pentru consumatori. cora si cora Urban vor oferi consumatorilor acces, prin Bringo, la peste 15.000 de produse, de la ”ready to eat” la legume si fructe proaspete, produse din carne, de bacanie, bauturi, inclusiv o gama variata de vinuri, produse pentru ingrijirea bebelusilor, produse de curatenie, marci proprii cora, etc.

  Bucuresti, 18 august 2022: cora isi intareste prezenta in mediul online pentru a fi mai aproape de consumatorii care prefera acest canal de cumparaturi si se listeaza pe platforma Bringo, aplicatia preferata a romanilor pentru cumparaturi online. Incepand cu 18 august 2022, peste 15.000 de produse alimentare si non-alimentare din hipermarketul cora si din reteaua magazinelor de proximitate cora Urban pot fi comandate online pe platforma Bringo, iar livrarea se face in maximum 90 de minute.

  Serviciul poate fi accesat in toate orasele in care cora este prezenta cu hipermarketuri, respectiv in Bucuresti, Constanta, Cluj, Ploiesti, Bacau si Drobeta Turnu Severin.

  Dezvoltarea e-commerce este unul dintre pilonii strategiei de business a cora, iar parteneriatul cu Bringo confirma preocuparea noastra de a fi mai buni pe acest segment. Ce inseamna pentru clienti acest lucru? Acces mai rapid la produsele livrate online, datorita efortului comun cora – Bringo. Ne unim resursele astfel incat clientii sa isi vada produsele livrate in cel mai scurt timp si in cel mai profesionist mod posibil. Admiram performanta Bringo si modul lor de operare, de aceea asteptam cu nerabdare sa demaram lucrul cu ei.”, a spus Claudia Badea, e-Commerce and Cross-Channel Direct, cora Romania.

  Lansare cora in aplicatia Bringo

  “Bringo propune un model unic in Romania: cumparaturi online facute exact asa cum le-ar face fiecare dintre noi si livrate cu grija. In cei cinci ani de la lansarea pe piata, succesul modelului Bringo a fost continuu reconfirmat de numarul in crestere al clientilor care ne ofera increderea lor si care ne arata ca Bringo nu e doar o aplicatie de cumparaturi, ci un ajutor de nadejde. Tocmai de aceea, ne bucuram sa lucram impreuna cu noul nostru partener – cora, pentru a le oferi acestora si mai multe optiuni din care pot alege cu incredere si pentru a construi impreuna un parteneriat solid intr-o piata dinamica, in dezvoltare.”, spune Ioana Ilie-Dobre, CEO Bringo Romania.

  Comandand prin Bringo produsele oferite de cora si cora Urban clientii vor avea parte de numeroase beneficii, dar si de preturi si oferte  ca in magazinul fizic. Mai mult,  in perioada 17 august – 18 septembrie 2022 nu exista costuri de livrare in cazul comenzilor de peste 99 de lei. In ceea ce priveste timpul de livrare, acesta variaza de la 30 de minute in cazul comenzilor din cora Urban, la 60 – 90 minute maximum in cazul comenzilor din hipermarketul cora.

  Prin intermediul aplicatiei, mentinem legatura permanent cu clientii. In plus, statusul comenzii poate fi urmarit in timp real. Modalitatea de plata este flexibila, putand fi realizata cu cardul la livrator (POS mobil), in numerar sau online in aplicatie. Pentru a optimiza serviciul de comenzi online, cora a lansat anul acesta noul site www.cora.ro, o investitie de 0,5 milioane de euro, iar oferta multicanal a fost extinsa prin adaugarea in portofoliu, pe langa cele 10 hipermarketuri, a unui concept nou, de proximitate si online, cora Urban, cu 5 astfel de magazine deschise in prezent.

  Despre Bringo Romania

  Bringo este o aplicatie de cumparaturi online, unde poti gasi tot ce ai nevoie - de la legume si fructe, pana la echipament sportiv si carti din cele peste 200 de magazine partenere - in total, peste 90.000 de produse cu livrare intre 30 si 90 minute. Beneficiul major pe care il are aplicatia Bringo fata de alte platforme este serviciul de personal shopper. Ai o persoana dedicata pentru comanda ta care face cumparaturile pentru tine asa cum le-ai face tu, iti permite sa modifici in timp real lista de cumparaturi si iti ofera alternative pentru produsele indisponibile. Bringo este disponibila in 37 de orase din Romania, dar si in alte patru tari, prin Bringo International.

 • Extindere accelerata: doua noi magazine cora Urban in Bucuresti

  • Acestea sunt amplasate pe Strada Lanariei, nr. 90, in apropierea Parcului Carol, si pe Soseaua Stefan cel Mare nr. 56- 58
  • Cel mai nou concept include deja 5 magazine
  • Acces la 40.000 de produse prin www.cora.ro si la 3.000 de produse pe raft
  • 10 magazine pana la finalul anului

  Bucuresti, 18 aprilie 2022 – cora continua sa dezvolte cel mai nou concept al sau, cora Urban, cu deschiderea a doua noi magazine in Bucuresti. Acestea sunt amplasate pe Strada Lanariei nr. 90 si pe Soseaua Stefan cel Mare nr. 56- 58 si propun clientilor solutii multiple pentru cumparaturi rapide – achizitie directa si online, cu ridicare din magazin sau livrare acasa.


  Celelalte magazine cora Urban sunt situate pe Calea Mosilor nr.284, Bd. Ion Mihalache nr.40 si in Avangarde City.
  Cele 5 magazine cora Urban deschise in Bucuresti din februarie 2020 pana azi consolideaza amprenta cora in Bucuresti si completeaza oferta deja existenta prin formatul de hipermarket.


  Reteaua cora Urban va continua sa se dezvolte in Capitala anul acesta si in alte orase anul viitor.
  Magazinele cora Urban au suprafete de aproximativ 200 mp, iar organizarea intuitiva si moderna a produselor ofera o experienta de cumparare placuta si eficienta.


  In toate punctele cora Urban, clientii pot face cumparaturi rapide, foarte aproape de casa, salvand timp si resurse financiare. In plus, prin promovarea formatelor 3 in 1, magazinele cora Urban sunt si puncte de ridicare (pick-up) a comenzilor plasate online, pe www.cora.ro. De asemenea, magazinele cora Urban sunt integrate in divizia cora Express, oferind astfel posibilitatea locuitorilor din zona sa-si comande produse cu livrare acasa in 30 de minute prin partenerii Glovo si Tazz by emag.


  „Deschidem 2 magazine cora Urban simultan, ceea ce confirma preocuparea cora de a dezvolta formate de shopping accesibile tuturor clientilor. Dezvoltarea cora Urban face parte din strategia de dezvoltare a cora Romania in urmatorii ani. Am gandit un tip de magazin dinamic, cu produse diverse din cele mai cautate game, cu o organizare atragatoare si eficienta, cu servicii mixte, de la plata unor facturi, pana la ridicarea comenzilor online din magazin si integrarea produselor din magazin in alte marketplace-uri. Este un concept apreciat de clienti si lucram in permanenta la integrarea feedback-ului fiecarui client, astfel incat sa asiguram nu doar o proximitate prin locatie, ci si o experienta placuta la cumparaturi si o buna relatie cu clientii”, a spus Claudia Badea, director pentru Comertul Digital.
  Cele mai cautate produse din magazinele cora Urban sunt bauturile nonalcoolice, produsele de tabac, cele de baza, semipreparatele, ready-to-go, ready to eat si lactatele, acestea completand cosul saptamanal prin cumparaturi aproape de casa. Pentru ca obiectivul este de a asigura nu doar produse de calitate, ci si sustenabile, cora lucreaza la o retea de aprovizionare pentru cora Urban care sa includa furnizori locali pentru produse de paine si patiserie, legume, fructe si flori.
  Locuitorii din proximitatea magazinelor cora Urban pot comanda si online pe www.cora.ro si vor primi comenzile acasa in maximum 12 ore sau in maxim 45 de minute prin cora Express. De exemplu, pot comanda dimineata si reveni seara pentru produse.
  Clientii gasesc in cora Urban o varietate de produse bio, legume si fructe, dar si sortimente ready to eat (salate si sendvisuri), foarte apreciate de cei grabiti. Nu lipsesc produsele pentru ingrijirea copiilor, articolele pentru casa, mancarea pentru animale, produsele din carne, cu focus pe cea romaneasca, transata de macelarii cora, dar si produsele proaspete din laboratoarele de cofetarie si patiserie cora, lactate si paine, inclusiv artizanala. In magazine sunt disponibile o imprimanta si un terminal pentru plata facturilor.

 • Crucea Rosie Romana anunta parteneriatul cu retailerul cora sub umbrela Bancii pentru Alimente, cu scopul sustinerii unor cauze sociale si umanitare

  1 martie 2022

  Programul consta in colectarea centralizata de bunuri alimentare si non-alimentare pentru nevoile identificate de catre Crucea Rosie.


  In acest sens, cora a demarat o campanie de colectare alimente greu perisabile in cele 10 hipermarketuri ale sale unde a organizat puncte de colectare si face apel la consumatori sa contribuie alaturi de ea pentru a ajuta persoanele aflate in nevoie.


  Astfel, sunt organizate puncte de colectare unde clientii cora pot dona: malai, faina, grau, zahar, ulei, orez, grau, gris, mazare uscata, linte, arpacas, lapte praf; conserve - carne, peste, pate de ficat, dulceata, compoturi; paste fainoase, cereale; produse instant – supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi; bauturi – cacao, cafea, ceai, apa, sucuri; dulciuri – biscuiti, napolitane, croissante, fursecuri, ciocolata, scutece pentru copii, produse de igiena feminina, dezinfectanti.
  Produsele colectate vor fi distribuite de Crucea Rosie in acord cu nevoile din teren.


  “Ne alaturam Crucii Rosii intr-un moment complicat cu tot ceea ce se intampla in acest moment, cand sprijinul nostru este critic. Pentru ca este nevoie de actiuni bine coordonate, ne alaturam Crucii Rosii Romane, careia ii punem la dispozitie produsele colectate in magazinele noastre. Ne coordonam in permanenta cu Crucea Rosie pentru a calibra si ajusta efortul nostru comun, iar cora va completa produsele necesare, in functie de cererea primita din partea partenerilor.
  Vom ramane alaturi de Crucea Rosie Romana pe termen lung pentru ca este multa nevoie de solidaritate si cora isi doreste sa fie alaturi de comunitatile care au nevoie de ajutor”, a spus Anca Popescu, Director CSR pentru cora Romania.

 • cora eficientizeaza canalul e-commerce prin lansarea noului site www.cora.ro, o investitie de 500.000 de euro

  15 februarie 2022

  cora Romania relanseaza site-ul www.cora.ro, noua varianta optimizata propunand consumatorilor o experienta de cumparaturi imbunatatita. Este astfel posibila navigarea rapida pe 3 niveluri in catalogul produselor cora, care acum este mai bine organizat, iar produsele dorite pot fi accesate mai usor cu ajutorul filtrelor. Noul site este rezultatul unei investitii de 500.000 de euro si confirma focusul companiei asupra dezvoltarii canalului strategic de e-commerce, a carui crestere a fost accelerata de contextul ultimilor doi ani.


  Noul site permite plasarea rapida a comenzii, in doar 3 pasi: inscrierea adresei, plata si sumarul comenzii. In plus, cu ajutorul inteligentei artificiale, functia de cautare este optimizata astfel incat clientii vor primi sugestii conform comportamentului si preferintelor lor. Este posibila, de asemenea, gestionarea direct din cont a datelor personale, a adreselor de livrare/facturare, a cardurilor de credit, anularea si urmarirea comenzilor, gestionarea facturilor.


  „Tot mai multi clienti aleg modul hibrid pentru cumparaturi – offline & online, acest din urma segment fiind in crestere accelerata. Am fost atenti la toate sugestiile clientilor din ultimii doi ani, la tot ceea ce nu a functionat corespunzator si am creat acest nou site pe baza unei experiente realiste, bine documentate. Noul site aduce functionalitati care nu puteau fi introduse in versiunea anterioara si ne permite dezvoltarea lui prin integrarea marketplace, a segmentului business to business, a punctelor de ridicare a comenzilor online (pick-up), a mecanismelor de promovare si a integrarii cu aplicatii partenere. In plus, vom creste foarte mult volumul produselor ce pot fi comandate online, de la aproape 40.000 in prezent la peste 60.000 anul acesta”, a spus Claudia Badea, director cora Lujerului si director operational e-commerce cora Romania.


  Cine cumpara online, ce produse prefera si ce buget aloca


  Din datele detinute de cora, cele mai comandate produse online sunt bauturile, produsele de bacanie, legumele si fructele proaspete, dar si detergentul, produsele de igiena si cosmeticele. In general, bugetul de achizitii este 400 - 500 de lei si frecventa bilunara. 75% dintre clientii cora comanda direct de pe site-ul cora, 25 % apeleaza la aplicatiile partenerilor Glovo si Tazz (eMag).
  Profilul cumparatorului cora arata astfel: varsta intre 34 – 49 de ani (42%) si 50 – 55 de ani (22%); absolventi de liceu si facultate (74%), casatoriti (72%).
  Momentul preferat pentru cumparaturi online al clientilor cora este dupa-amiaza – 38%, in timp ce seara comanda 28% dintre clienti.
  Livrarea la domiciliu a comenzilor plasate pe site-ul cora.ro se face in maximum 24 de ore, iar cele plasate prin intermediul partenerilor ajung la clienti in maximum 24 de ore.
  Canalul e-commerce al cora a fost consolidat anul trecut odata cu lansarea noului format de shopping cora Urban, magazin de proximitate care functioneaza si ca punct de pick-up al comenzilor online.

  Despre cora Romania
  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, brandul opereaza in prezent 10 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase, magazinele cora Urban si platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.
  In 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Incepand cu 2020 serviciul coraExpress extinde accesul la cumparaturi online, prin comenzi din aplicatiile Glovo si Tazz by eMag, cu livrare in mai putin de 60 de minute. Aplicatia cora ofera consumatorului o experienta imbogatita in magazine, o mai buna organizare a listei de cumparaturi si beneficii de fidelitate.
  Pe langa asigurarea de produse si servicii de calitate la preturi accesibile pentru clienti, cora Romania se implica in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.
  Pentru a ramane conectat la noutatile si ofertele cora puteti descarca gratuit aplicatia cora din App Store si Google Play, accesa site-ul cora.ro sau urmari conturile oficiale ale brandului pe retelele sociale: FacebookYouTubeInstagramLinkedIn, precum si pe cel al CEO cora Romania, Thierry Destailleur, pe Linkedin.

 • Louis Delhaize Group, proprietarul hipermarketurilor cora in Romania, incheie o tranzactie imobiliara cu grupul austriac Supernova

  • Cele 10 hipermarketuri cora din tara vor continua dezvoltarea operatiunilor de retail, atat pe cele fizice, cat si pe cele online 

  22 decembrie 2021 – Grupul Louis Delhaize, activ in Franta, Belgia si Luxemburg, prezent si in Romania din 2003 prin intermediul formatelor de tip hipermarket sub brandul cora, anunta ca a ajuns la un acord pentru a-si vinde portofoliul imobiliar din Romania, mentinand in intregime operatiunile comerciale ale hipermarketurilor cora din tara.

  Tranzactia de tip sale & lease back (vanzare & inchiriere) cu Grupul Supernova, una dintre companiile de real-estate de top din Austria, prevede achizitionarea dreptului de proprietate asupra „peretilor” centrelor comerciale in cadrul carora opereaza hipermaketurile cora in sistem de chirias-ancora. Schimbarea vizeaza modificarea controlului in societatile care detin centrele comerciale avand drept chirias-ancora hipermarketurile cora din: Bucuresti – cora Alexandriei, cora Lujerului si cora Pantelimon –, Bacau – cora Bacau –, Constanta – cora Bratianu si Drobeta – cora Drobeta Turnu Severin, precum si galeriile comerciale[1] (cu exceptia celei de la cora Pantelimon, aflata deja in proprietatea unui tert).

  Cele 6 hipermarketuri cora asociate tranzactiei vor continua sa functioneze ca si chirias si sa ofere consumatorilor romani o gama larga de produse si servicii, atat offline, cat si online.

  Per total, portofoliul de food retail operat de Romania Hypermarche, subsidiara Louis Delhaize, ramane neschimbat, operand sub forma celor 10 hipermarketuri cora in Bucuresti si  in alte orase din tara.

  Valoarea tranzactiei ramane confidentiala. 

  Thierry Destailleur, CEO cora Romania: „Aceasta operatiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol in businessul de retail  al cora, deoarece ne ofera oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat aceasta decizie dupa ce am evaluat atent activele imobiliare din Romania ale grupului si o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locala viitoare. Salutam acordul cu Supernova si suntem increzatori ca este  partenerul potrivit pentru cora. Vom continua sa operam hipermarketurile noastre in aceleasi locatii, ca si chiriasi-ancora.”

  Grupul Supernova intentioneaza sa mentina centrele in portofoliul sau si se angajeaza sa investeasca cel putin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale si sa execute extinderi majore in unele dintre ele, in 3-5 ani. Acordul cu Louis Delhaize Group este a doua tranzactie a Supernova in Romania. Compania austriaca a preluat in octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Pitesti.

  Frank Philipp Albert, proprietarul Supernova Group: "Sunt incantat ca dezvoltarea solida a grupului nostru continua si ca acum putem obtine o prezenta semnificativa pe piata in Romania. cora este un partener important, cu proiecte grozave, in locatii foarte atractive. Suntem increzatori ca, in viitorul apropiat, putem imbunatati toate centrele impreuna si le putem face si mai atractive.”

  Despre cora Romania – cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail de pe piata locala. Prezent in Romania din 2003, brandul opereaza in prezent 10 hipermarketuri in Bucuresti si in alte orase mari, magazinele de proximitate cora Urban si platforma de e-commerce cora.ro cu peste 40.000 de produse. In 2013, odata cu lansarea serviciului de livrare la domiciliu, cora a devenit primul mare lant de retail din Romania care a oferit o optiune de livrare Drive. Din 2020, serviciul cora Express si-a extins solutia de cumparaturi online, facilitand comenzile pe platforme precum Glovo, Foodpanda si Tazz, cu livrari in 60 de minute. Aplicatia cora ofera consumatorilor o experienta de cumparaturi imbogatita, o planificare mai buna a listei de cumparaturi si acces la beneficii de loialitate. Pe langa produsele si serviciile de calitate si accesibile, cora Romania deruleaza mai multe proiecte de educatie si sanatate in comunitatile pe care le opereaza.

  Pentru actualizari despre stirile cora, puteti descarca aplicatia gratuita cora disponibila in App Store si Google Play; vizitati cora.ro sau urmariti conturile oficiale de Social Media ale brandului pe Facebook, YouTube, Instagram, Linkedin, precum si pe profilul Linkedin al lui Thierry Destailleur, CEO cora Romania.

  Despre Supernova – Grupul  austriac Supernova este o companie internationala axata pe dezvoltarea si gestionarea imobiliarelor comerciale in Austria, Slovenia, Croatia si Romania. Pe langa aceste piete cheie, Grupul Supernova este activ si in Germania, Slovacia si Serbia. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietati cu o valoare bruta totala de 1,7 miliarde EUR. Grupul Supernova depune continuu eforturi mari pentru a creste calitatea serviciilor, a ofertei si a intregii infrastructuri. In ultimii ani, compania a facut investitii considerabile in activitatile sale de marketing si si-a reunit toate centrele sub aceeasi identitate vizuala - marca Supernova. Pe toate pietele in care isi desfasoara activitatea, scopul companiei este dezvoltarea inteligenta si achizitiile strategice, pentru a asigura o crestere permanenta si, in acelasi timp, a investi pe piete in crestere si in surse regenerabile de energie. Grupul Supernova a inceput, de asemenea, implementarea Proiectului Green Dot cu care doreste sa optimizeze practicile de afaceri si sa atinga neutralitatea totala a emisiilor de carbon pana in 2028. Fiind unul dintre principalii investitori, Supernova crede in managementul responsabil de mediu si in promovarea utilizarii energiei regenerabile si durabile. Prin urmare, in centrul strategiei proiectului  se afla productia de energie durabila si gestionarea atenta a resurselor naturale, principii pe care le aplica in construirea si gestionarea instalatiilor avansate. 

 • Prima statie verde, o solutie tehnologica inovatoare pentru reciclare, a fost pusa in functiune la hipermarketul cora Pantelimon

  • Pot fi reciclate PET-uri, sticle, doze de aluminiu si deseuri electrice si electrocasnice

  • Clientii sunt recompensati cu un tichet valoric care poate fi folosit la cumparaturi in reteaua hipermarketurilor cora

  • Partenerii cora sunt Fepra si Envipco

  Bucuresti, 21 decembrie 2021 - cora Romania a pus in functiune la hipermarketul cora Pantelimon din Bucuresti prima statie verde, un program pilot care face parte din angajamentul companiei de promovare a unui model de economie circulara.

  Statia verde este rezultatul parteneriatului cora cu doua companii cunoscute din zona programelor pentru protejarea mediului, Fepra si Envipco. Investitia in acest prim proiect este de 100.000 de euro.

  Emanuel Parvulescu, Responsabil pentru Probleme de Mediu la cora Romania: „cora incurajeaza populatia sa se implice activ in reciclare. Statia verde face acest proces foarte accesibil. Vii la cumparaturi la cora si inainte sa intri in magazin treci pe la statia verde, aflata in parcare, unde poti introduce in dispozitiv PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticla. Este posibila si reciclarea echipamentelor electrice electrocasnice si a bateriilor. La final este eliberat un tichet valoric care poate fi folosit la cumparaturi in toate hipermarketurile cora. Procesul este la inceput, dar lumea incepe sa vina sa recicleze, ceea ce este imbucurator. In plus, noi am lansat un  proces de educare a angajatilor si, ca parte din el, acestia isi aduc la reciclat propriile deseuri. Pentru populatie este relevanta recompensa, categoric ca acesta este un avantaj, dar speram ca in timp reciclarea sa devina un obicei.”

  Ionut Georgescu, Director General FEPRA: “Inca de la infiintarea FEPRA, in anul 2016, ne-am implicat activ in proiecte de mediu, din dorinta de a contribui atat la cresterea tintelor nationale de reciclare, cat si pentru a oferi cetatenilor acces la programe informationale si operationale care sa-i ajute sa adopte un comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Proiectul “CERRC - Centrul Ecologic de Reciclare, Reutilizare si Colectare”, lansat in parteneriat cu CORA Romania si Envipco da startul unor actiuni similare pe care ne dorim sa le implementam in cat mai multe astfel de locatii, pentru ca cetatenii din Bucuresti si din intreaga tara sa aiba acces la puncte moderne multimaterial de colectare, incurajand astfel comportamentul sustenabil si responsabil al populatiei. Acest proiect pilot include pe langa cele mai noi tehnologii si un spatiu educational menit sa incurajeze interctiunea din cetateni si care sa spuna povestea reciclarii pe intelesul tuturor. Colectarea separata ar trebui sa faca parte din rutina de zi cu zi, asa cum au devenit cumparaturile la supermarket.”

  Recompensa primita pentru fiecare deseu reciclat este de 5 bani, iar in cazul echipamentelor electrice, de 40 de bani/kg.

  Statia verde cora se diferentiaza de alte solutii existente pe piata prin aceea ca face posibila si reciclarea echipamentelor electrice uzate (aragaz, uscator de par, fier de calcat etc.), urmand ca pe viitor sa includa si alte fluxuri precum deseuri textile sau ambalaje reutilizabile.

  Obiectiv: colectarea a 12 tone de deseuri/ luna

  In perioada iulie – noiembrie 2021 au fost reciclate 320.000 de deseuri, adica peste 4500 kg de PETuri, peste 6000 kg deseuri din sticla, peste 900 kg de deseuri din aluminiu si 300 kg de carton.

  Targetul lunar de colectare setat pentru Statia verde cora este de 12 tone de deseuri sau aproximativ 160.000 de unitati.

  Deseurile se predau unui centru autorizat de colectare, de la care sunt directonate catre fabrici specializate, unde sunt supuse procesului de reciclare. PET-urile, de exemplu, ajung la Cadelplast (FEPRA Recycling) in Hunedoara sau la Greentech in Buzau, unde sticlele sunt transformate in fulgi de pet, apoi la o alta fabrica sunt transformati in granule din care vor fi produse noi recipiente PET.

  Despre Fepra

  FEPRA EPR este o societate pe actiuni, destinata preluarii responsabilitatii producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si deseuri de ambalaje, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora. Sistemul de raspundere extinsa a producatorului este modalitatea prin care Romania doreste sa atinga tintele de tara asumate prin semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeana.

  Pentru mai multe informatii despre companie, puteti accesa site-ul FEPRA: www.fepra.ro

  Despre Envipco

  Prezenta in Romania din anul 2019, Envipco este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de RVMuri (Reverse Vending Machines) si totodata singura companie globala care produce in Romania echipamente inteligente de colectare selectiva a ambalajelor de bauturi. In fabrica din judetul Alba, ea produce RVM-uri pentru intreaga zona europeana, Romania devenind astfel un punct de importanta strategica in ceea ce priveste dezvoltarea Envipco in Europa.  Pe langa productie, compania asigura si mentenanta si service cu echipa sa. Primele sale proiecte de reciclare s-au desfasurat cu ajutorul primariilor, in Ciugud si Spring, iar mai apoi a devenit partener al Forumului Oraselor Verzi desfasurat in Brasov. Tot acolo, Envipco l-a lansat si pe Petrica, un brand prietenos, menit sa ajute cetatenii sa se familiarizeze cu procesul de reciclare, unul extrem de simplu. In mai putin de doua luni de la lansare, Petrica a reusit sa colecteze 231.736 de PET-uri, doze de aluminiu si sticle. 

  Pentru a afla mai multe despre Petrica si Envipco, va invitam sa accesati site-ul brandului Petrica, precum si conturile sale de pe retelele sociale Facebook si Instagram.

 •   Certificarea Safe Guard privind implementarea măsurilor anti-Covid-19, reînnoită pentru toate hipermarketurile cora 

   17 decembrie 2021

  Certificarea Safe Guard privind implementarea măsurilor anti-Covid-19, reînnoită pentru toate hipermarketurile cora

  Bureau Veritas a reȋnnoit certificarea Safeguard acordată hipermarketurilor cora anul trecut, confirmând astfel implementarea măsurilor de combatere a răspândirii Coronavirusului, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ale autorităților din România.

  Recertificarea a presupus verificarea tuturor proceselor operaționale ale cora – de la recepția mărfurilor până la plasarea în magazin.

  “Ne bucură faptul că am trecut și acest proces de recertificare pentru că ne străduim să ne desfășurăm activitatea în cele mai bune condiții, iar siguranța clienților și a angajaților sunt o prioritate. Rămânem în continuare vigilenți și credem că avem deja experiența ultimilor doi ani pentru a aborda cu responsabilitate și pragmatism pandemia”, a spus Cristina Mihalcea, Manager Calitate Operațional la cora.

  „Misiunea Bureau Veritas este, de 200 de ani, să modelăm o lume a încrederii. Eticheta Safe Guard răspunde exigențelor noii normalități a societății în care trăim, în ceea ce privește sănătatea, siguranța și igiena. Acest serviciu se înscrie în inițiativa noastră globală, care cuprinde o suită de soluții care asigură reluarea în siguranță a activității în toate domeniile de business”, a declarat Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas România.

  Dintre măsurile anti-Covid-19 în vigoare în hipermarketurile cora amintim: obligativitatea purtării măștii faciale, amplasarea de termoscanere, amplasarea de dispensere cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor, protejarea casierilor și a clienților prin panouri despărțitoare de plexiglas, sesiuni zilnice de igienizare a magazinelor.

  Pentru reducerea timpilor de așteptare, cora a instalat în hipermarketurile sale case self-scan, unde clienții își scanează singuri produsele și efectuează plata.

  Despre cora  România

  cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, brandul operează în prezent 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse. În 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Începând cu 2020 serviciul coraExpress extinde accesul la cumpărături online, prin comenzi din aplicațiile Glovo, Food Panda și Tazz, cu livrare în mai puțin de 60 de minute. Aplicaţia cora oferă consumatorului o experienţă îmbogăţită în magazine, o mai bună organizare a listei de cumpărături și beneficii de fidelitate. Pe lângă asigurarea de produse și servicii de calitate la prețuri accesibile pentru clienți, cora România se implică în proiecte de educație și sănătate în comunitățile din care face parte. Pentru a rămâne conectat la noutățile și ofertele cora puteți descărca gratuit aplicația cora din App Store şi Google Playaccesa site-ul cora.ro sau urmări conturile oficiale ale brandului pe rețelele sociale: FacebookYouTubeInstagramLinkedin, precum și pe cel al CEO cora România, Thierry Destailleur, pe  Linkedin.

 • Reteaua cora Urban se extinde: al treilea magazin din Bucuresti va fi pe Calea Mosilor

   Acces la 40.000 de produse prin www.cora.ro si la 2.500 de produse pe raft 15 decembrie 2021cora a deschis astazi in Bucuresti cel de-al treilea magazin de conveninenta cora Urban, concept nou care ofera servicii multi-canal clientilor sai. Magazinul situat pe Calea Mosilor nr. 284 are o suprafata de aproape 100 mp si este organizat intuitiv astfel incat consumatorii sa poata gasi rapid produsele dorite.  Conceptul cora Urban a fost lansat in februarie 2021 ca parte din strategia cora de a oferi clientilor solutii complete pentru cumparaturi. Astfel, cora Urban este un magazin de proximitate, pentru cumparaturi rapide aproape de casa, dar si un punct de pick-up al comenzilor plasate online, pe www.cora.ro. Magazinul este integrat si in divizia cora Express, astfel ca locuitorii din zona Mosilor pot comanda online acasa, prin partenerii Foodpanda, Glovo si Tazz by emag, produsele dorite, acestea fiind livrate in doar 30 de minute.

  „cora Urban este o solutie adaptata spatiului urban, pentru cei care jongleaza cu multe sarcini zilnic. Raspunsul nostru este cora Urban, concept care, iata, se dezvolta. Performanta primelor 2 magazine deschise in Avangarde City si pe Bd. Ion Mihalache nr. 40 ne-a aratat ca este un format cautat de public. Ne-am indreptat atentia catre cartiere si zone dens urbane din Bucuresti, iar extinderea va continua nu doar aici, ci si in orasele unde avem hipermarketuri”, a spus Claudia Badea, directorul magazinului cora Lujerului si coordonatorul operatiunilor e-commerce si cross-canal ale cora in Romania.Locuitorii din proximitatea magazinelor cora Urban pot comanda si online pe www.cora.ro si vor primi comenzile acasa in maximum 12 ore. De exemplu, pot comanda dimineata si reveni seara pentru produse.Clientii gasesc in cora Urban o varietate de produse bio, legume si fructe, dar si sortimente ready to eat (salate si sendvisuri), foarte apreciate de cei grabiti. Nu lipsesc produsele pentru ingrijirea copiilor, articolele pentru casa, mancarea pentru animale, produsele din carne, cu focus pe cea romaneasca, transata de macelarii cora, dar si produsele proaspete din laboratoarele de cofetarie si patiserie cora, lactate si paine, inclusiv artizanala.In magazin vor fi disponibile o imprimanta si un terminal pentru plata facturilor.

 • TBI Bank incheie un parteneriat cu cora Romania si ofera clientilor solutia de plata „cumpara acum, plateste mai tarziu” pentru o experienta simpla si rapida de shopping

  3 decembrie 2021

  TBI Bank, cel mai mare finantator de tip „cumpara acum, plateste mai tarziu” (Buy now, Pay later) din Romania, continua sa se extinda si incheie un parteneriat cu cora Romania, unul dintre cei mai mari retaileri din tara, pentru a le oferi clientilor o experienta de cumparare personalizata si digitala, direct in magazin. Parteneriatul cu cora face parte din strategia TBI Bank de a fi mai aproape de clientii sai si de a sprijini comerciantii in procesul de atragere de noi clienti.
  Astfel, TBI Bank ofera clientilor cora posibilitatea de a cumpara orice au nevoie, printr-o experienta simpla si rapida, prin esalonarea in timp a platilor. Mai exact, dupa ce aleg produsele pe care doresc sa le cumpere, clientii isi pot finanta rapid achizitia prin completarea unui simplu formular la punctul de vanzare TBI. Cererea este analizata pe loc, iar aprobarea este acordata imediat. Clientii au, de asemenea, optiunea de a continua procesul online daca doresc sa finalizeze achizitia ulterior. 


  „Clientii nostri, parteneri comercianti si consumatori, sunt in centrul a tot ceea ce facem, iar o abordare orientata spre viitor este cruciala atunci cand vine vorba de asigurarea unei experiente de cumparare personalizate, digitale si atractive pentru ei. Ne straduim intotdeauna sa oferim partenerilor nostri servicii mai bune si sa raspundem cat mai bine cerintelor in continua schimbare din piata si obiceiurilor dinamice de cumparare ale romanilor. Prin parteneriatul cu cora, suntem alaturi de clientii care doresc sa faca achizitii acum si sa plateasca mai tarziu, in rate care se potrivesc bugetului lor", a spus Ionut Sabadac, VP Merchant Solutions in cadrul TBI Bank.
  "Parteneriatul cu TBI Bank ne permite sa ajutam clientii sa acceseze rapid optiuni de plata convenabile si potrivite nevoilor lor, printr-un proces care necesita doar completarea unui formular direct in magazinele noastre. Astfel, dorim sa le oferim clientilor solutii simple pentru a achizitiona produsele de care au nevoie chiar si atunci cand nu dispun de bugetul necesar. Serviciul este ideal pentru cei care vor sa isi modernizeze locuinta prin achizitionarea de mobila sau electrocasnice, dar si pentru tinerii care doresc un upgrade al solutiilor IT pe care le detin, cum ar fi un laptop sau un smartphone de ultima generatie”, a declarat a declarat Marilena Cȋrsteanu, Marketing Omnicanal Manager la cora Romania. 

  Sub marca TBIPay, TBI este lider de piata pe segmentul Buy now, Pay later atat in Bulgaria, cat si in Romania. TBIPay a ajuns in prezent la 11.000 de parteneri din diverse industrii, acoperind intreaga gama de servicii - de la electronice si bunuri de folosinta indelungata, produse de uz casnic si auto si pana la servicii stomatologice si medicale. In plus, TBI colaboreaza cu jucatori importanti din industrie, cum ar fi cei mai mari retaileri din Romania si din Bulgaria, precum si cu principalul furnizor de servicii de plata PayU, a carui oferta de creditare sub marca proprie este dezvoltata de TBI in cadrul unui parteneriat exclusiv.

  Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: 
  Clara Enache / Corporate Communications Manager / clara.enache@tbibank.ro / +40 742 228 224.

  Despre TBI Bank 

  TBI Bank este un creditor incluziv de ultima generatie care se adreseaza consumatorilor, comerciantilor si IMM-urilor prin acordarea de finantare si solutii incorporate disponibile intr-o retea extinsa de canale si platforme ‘phygital‘ (online si in-store). In prezent, opereaza in Romania, Bulgaria, Germania, Danemarca, Suedia, Polonia si Lituania. TBI Bank face parte din 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de solutii digitale de creditare adresate consumatorilor. Prin diferite canale digitale, o retea proprie de peste 300 de sucursale si parteneriate de incredere cu peste 11.000 de retaileri si comercianti mici si mari, TBI Bank a deservit peste 1 milion de clienti numai in 2020 si a acordat aproape 500.000 de imprumuturi. Modelul de afaceri de succes si atentia pentru clienti au ajutat TBI sa devina una dintre cele mai profitabile si eficiente banci din Europa de Sud-Est.

 • Carmangeria Peris, inaugurata in hipermarketul cora Pantelimon ca prim pas al parteneriatului cora – Abatorul Peris pentru sustinerea carnii romanesti

  25 noiembrie 2021

  cora Romania si Abatorul Peris au semnat un parteneriat prin care produsele cunoscutului procesator de carne de porc romanesc vor putea fi gasite, incepand cu aceasta luna, in carmangeria “Peris” deschisa in hipermarketul cora Pantelimon din Bucuresti.
  Consumatorii vor avea la dispozitie o gama variata de produse proaspete din carne de proc si mezeluri, livrate zilnic de Abatorul Peris situat la doar 54 de km de hipermarketul cora Pantelimon.

  „Produsele noastre sunt exclusiv din porc 100% romanesc, adica porc nascut, crescut si sacrificat in Romania. Pandemia ne-a determinat pe toti sa ne interesam mai mult de originea produselor pe care le consumam, sa cumparam mai mult produse romanesti. Avem parteneriate strategice cu fermieri romani, astfel ca am reusit sa ne asiguram necesarul de porci din Romania pentru produsele Peris. Acest nou parteneriat cu cora se inscrie in eforturile noastre de sustinere a fermierilor si producatorilor romani si de incurajare a consumului de produse romanesti.”, a spus Mihaela Bābeanu, Marketing Manager Abatorul Peris. 

  „Ne bucura parteneriatul cu Abatorul Peris, care confirma preocuparea noastra de a aduce in hipermarketurile cora produse romanesti de cea mai buna calitate, provenite de pe lantul scurt de aprovizionare. Consumatorii vor putea gasi, pentru inceput, produse din carne de porc proaspete si o gama de mezeluri in hipermarketul cora Pantelimon, intr-un spatiu special amenajat si intitulat „Peris”. Ne dorim sa extindem acest program si in alte hipermarketuri cora din proximitatea procesatorului”, a spus Narcis Dutan, Achizitor Carmangeriile cora.

  Despre Abatorul Peris
  Inaugurat in iulie 2015 si beneficiind de investitii de peste 20 milioane de euro, Abatorul Peris este a doua cea mai mare si cea mai moderna unitate de procesare a carnii de porc din Romania, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an. Societatea Abatorul Peris S.A. beneficiaza de certificare International Food Standard,  are peste 600 angajati, opereaza un lant propriu de 24 de magazine de desfacere in Bucuresti si imprejurimi, sustine in mod activ parteneriate cu ferme de porci din Romania si lucreaza cu cele mai importante lanturi comerciale din tara.

 • Startup-ul romanesc bonapp.eco lanseaza aplicatia prin care consumatorii economisesc pana la 80% la achizitia de alimente

  Compania intentioneaza sa se extinda in alte tari din regiune anul viitor si sa salveze de la risipa 30 de milioane de pachete cu produse pana in 2023.

  - Aplicatia mobila isi propune sa combata risipa de alimente, punand impreuna, pe de o parte, consumatorii si, pe de alta, comerciantii care vand alimente care se apropie de data de expirare.

  - Cu ajutorul aplicatiei, consumatorii economisesc intre 40% si 80% la achizitia produselor alimentare pe care le cumpara, in functie de partener.

  - bonapp.eco a atras pana in prezent 35 de afaceri in Bucuresti – printre care se numara magazine alimentare, restaurante, cafenele, brutarii si hoteluri.

  - Obiectivul companiei este sa aiba 5.000 de parteneri si sa salveze de la risipa 30 de milioane de pachete cu produse pana in 2023.

  Bucuresti, 4 noiembrie, 2021 - Grégoire Vigroux, business angel si antreprenor in serie, impreuna cu Diego Roy de Lachaise, fost Senior Tech Consultant la KPMG, si cu Zsolt Kadar, fost executiv Apple, au lansat bonapp.eco, o aplicatie mobila care are ca scop combaterea risipei de alimente, conectand consumatorii cu comerciantii ale caror alimente se apropie de data de expirare. Produsele vor fi vandute la preturi mai mici cu 40%- 80%.

  Aplicatia este disponibila pe iOS si Android. Alimentele sunt achizitionate cu cardul, prin intermediul aplicatiei, dintr-o retea de 35 de afaceri afiliate din Bucuresti. In prezent aplicatia include supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, brutarii, cafenele si hoteluri. Lansarea in alte orase din Romania este planificata pentru T1 2022, in timp ce extinderea in alte tari din regiune va incepe in T2.

  bonapp.eco estimeaza ca aplicatia are un potential de piata de cinci milioane de utilizatori numai in Romania. Utilizatorul tinta locuieste in mediul urban, are cont bancar, isi doreste sa cumpere produse de calitate si, totodata, sa economiseasca bani.

  „La nivel global se iroseste 40% din cantitatea totala de alimente, conform World Wildlife Fund. Numai risipa de alimente este cauza pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de sera, la nivel mondial. Pe langa exacerbarea schimbarilor climatice, risipa alimentara provoaca pierderi semnificative retailerilor. In Romania, intr-o tara in care mancarea este scumpa, sunt aruncate anual 5 milioane de tone de alimente. Consumatorii romani isi aloca aproape 40% din buget pentru alimente si bauturi! bonapp.eco transforma aceste provocari de mediu, economice si sociale intr-o oportunitate de afaceri durabila, in beneficiul tuturor. Solutia noastra este un castig pentru consumatori, un castig pentru comerciantii de produse alimentare si un castig pentru planeta”, spune Grégoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco.

  Printre primii parteneri care s-au alaturat retelei bonapp.eco din Bucuresti se numara Accor, cora, foodpanda, PENNY Romania, Starbucks si Up (anterior denumita Chèque-Déjeuner), urmand ca pana la finalul anului sa fie anuntate si alte parteneriate.

  Directorul Regional Up, Elena Pap, a declarat: „Up Romania a fost intotdeauna un sustinator al sustenabilitatii. Parteneriatul nostru strategic cu bonapp.eco este doar un pas firesc in consolidarea strategiei noastre. Protejarea mediului este vitala acum si un pas in acest sens este sa recastigam controlul asupra a ceea ce folosim, mancam si cumparam. Acest lucru poate fi realizat doar prin consumul responsabil si prin constientizarea obiceiurilor pe care le avem, precum si actionand zilnic pozitiv asupra mediului.”

  Claudia Ivan, Sustainability Manager la PENNY Romania, a adaugat: „Sustenabilitatea are un rol foarte important, iar clientii ii acorda atentie sporita, ceea ce ne determina sa derulam tot mai multe proiecte in aceasta arie. Combaterea risipei de alimente, care astazi este o problema mondiala, este un proiect prioritar. La PENNY promovam consumul responsabil si evitarea risipei alimentare, asa ca solutia bonapp.eco este o oportunitate foarte buna pentru noi. Suntem siguri ca toti clientii nostri vor intelege rapid toate avantajele, dincolo de reducerile de care vor beneficia ei, familia si comunitatile lor.”

  Cristian Turculet, Director Regional Starbucks Romania & Bulgaria declara: „La Starbucks, cautam de ceva vreme o solutie pentru a combate risipa alimentara in Romania. Cand am aflat despre bonapp.eco, am fost atat de incantati ca am gasit, in sfarsit, un partener care ne impartaseste valorile cand vine vorba de lupta impotriva risipei alimentare. Astfel, orice surplus de hrana este gestionat corespunzator, iar noi ne asiguram ca nicio masa hranitoare si sanatoasa nu se iroseste. Suntem convinsi ca in acest fel lupta impotriva risipei de alimente va schimba vieti.”

  Emanuel Parvulescu, Responsabil Mediu la cora Romania: Combaterea risipei alimentare este o prioritate pentru cora nu doar in Romania, ci si la nivel de grup. Ne-am alaturat imediat initiativei start-up-ului bonapp.eco, avand convingerea ca este nevoie de solidaritate pentru a inversa traiectoria unei probleme care afecteaza intreaga societate. Tehnologia avanseaza rapid si iata ca astazi, cu ajutorul unei aplicatii, poti sa iti faci cumparaturile in mod eficient si responsabil, contribuind personal, concret, atat la binele propriu cat si al comunitatiii. Astfel, incurajam consumatorii sa foloseasca aplicatia si sa se bucure de toate beneficiile ei.”  

  ***

  Despre bonapp.eco

  bonapp.eco este un startup romanesc care combate risipa alimentara. Aplicatia companiei, disponibila pe iOS si Android, ii conecteaza pe utilizatori cu comerciantii locali de produse alimentare precum magazine, restaurante, benzinarii, brutarii, cafenele si hoteluri. Prin intermediul aplicatiei, utilizatorii pot achizitiona alimente care se apropie de data de expirare, cu o reducere de pana la 80%.

  Printre primii parteneri care s-au alaturat misiunii bonapp.eco din Bucuresti se numara Accor, cora, Foodpanda, PENNY Romania, Starbucks si Up (anterior denumita Chèque-Déjeuner), urmand ca pana la finalul anului sa fie anuntate si alte parteneriate.

  Lansarea in alte orase din Romania este planificata pentru T1 2022, in timp ce extinderea in alte tari din regiune va incepe in T2. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.bonapp.eco

 • Pozitia cora in legatura cu controalele efectuate astazi de catre ANPC

  Pozitia cora in legatura cu controalele efectuate astazi de catre ANPC

  29.10.2021

  Patru hipermarketuri cora din Bucuresti au primit controale din partea ANPC in cursul diminetii de astazi.

  In urma controalelor au fost constatate o serie de situatii pe care le rezvolvam in cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate pana la aceasta ora.

  Relatia cora cu autoritatile este una constanta si de dialog. Apreciem de fiecare data observatiile expertilor ANPC si colaboram pentru imbunatatirea activitatii.

  Ii asiguram pe clienti ca am implementat toate masurile de siguranta sanitara si alimentara in magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel incat acestia sa aiba o experienta placuta si sigura la cumparaturi.

  Magazinele cora sunt deschise pentru toti clientii.

  Hipermarketurile cora sunt magazine esentiale si permit accesul tuturor persoanelor prin fluxuri separate acolo unde magazinele sunt in incinta unor centre comerciale

  28 octombrie 2021 

  cora Romania, unul dintre cei mai vechi retaileri din Romania, un partener responsabil al autoritatilor si al consumatorilor, anunta ca accesul in hipermarketurile sale aflate in incinta unor centre comerciale se face pentru toti consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi.

  Avand in vedere statutul de magazin esential al hipermarketurilor cora, ceea ce inseamna, conform legislatiei in vigoare, ca toti consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare si fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea in galeriile comerciale.

  Mai mult, atragem atentia ca actuala forma a Hotararii de Guvern adoptata pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdictie expresa sau explicatie privind felul in care se face accesul din galerii in hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces in spatiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome si securizate, care nu permit deplasarea catre alte spatii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a ramas prevazut si descris in prevederile Legii 55/2020.  Atragem atentia asupra unor confuzii privind definitia „unitatii alimentare”, notiune reglementata de HG 843/1999, ignorata in acest moment. Ultimile modificari explica si descriu doar accesul in mall cu privire la restul activitatilor economice, dar nu au nicio prevedere legata de hipemarket – autoritatile intelegand importanta respectarii accesului clientilor la activitatea alimentara esentiala.

  Solutia cora de organizare a modurilor de intrare in magazine respecta toate prevederile legale, apara dreptul la hrana al populatiei si garanteaza accesul clientilor in cele mai sigure conditii sanitare la cumparaturi esentiale.

  Tragem un semnal de alarma ca ignorarea statutului de magazine esentiale pentru retailerii alimentari care activeaza in cadrul unor centre comerciale discrimineaza aceasta categorie, distorsioneaza piata si incalca principiile concurentei loiale intre actorii cu statut egal din acest sector.

  Sunt astfel puse in pericol mii de locuri de munca, securitatea unui intreg lant de aprovizionare care implica multi producatorii locali, si nu in ultimul rand sanatatea consumatorilor, care se vor indrepta spre un numar limitat de magazine, creandu-se aglomeratie si favorizandu-se nerespectarea conditiei esentiale de distantare sociala.

  cora Romania a fost mereu un partener responsabil care a implementat cu celeritate toate masurile pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului SARS-COV-2, ceea ce a si propulsat, de altfel, cora printre retailerii cu cea mai mica rata de infectare in randul angajatilor.

  Invitam toti clientii nostri sa ramana la fel de responsabili, sa poarte masca corespunzator, sa pastreze distanta sociala si sa foloseasca cu incredere, conform semnalizarii de la fata locului, caile separate de acces in hipermarketurile cora.

 • cora sarbatoreste Ziua Mondiala a Painii in toate hipermarketurile sale


  Clientii prefera painea framantata, dospita si coapta in brutariile cora
  • 500.000 de paini vandute zilnic in hipermarketurile cora
  • 80 de tone de faina folosite lunar pentru productia din brutariile proprii
  • Focus pe produse cu maia, fainuri integrale si seminte

  14 octombrie 2021
  Retailerul cora, care opereaza o retea de 10 hipermarketuri in Romania, foloseste 80 de tone de faina lunar pentru a plamadi, dospi si coace paine in brutariile proprii si mizeaza pe sortimente speciale, cu maia, integrala si cu diverse seminte, pentru a raspunde exigentelor tot mai multor consumatori care cauta solutii pentru un stil de viata echilibrat.
  Pentru a marca Ziua Mondiala a Painii – 16 octombrie 2021 - cora ii va intampina pe clienti in hipermarketuri cu un festival al painii, constand in prezentarea gamelor in standuri special dedicate.
  cora si-a diversificat in ultimii ani continuu sortimentul de panificatie, urmand noile exigente si trenduri de consum, si a investit in echipa care lucreaza in brutariile proprii existente in fiecare hipermarket.In hipermarketurile cora se vand lunar peste 500.000 de paini, dintre care 60% sunt framantate, dospite si coapte in brutariile cora. Toate produsele cora de panificatie sunt ambalate.Cele mai apreciate tipuri de paine cora sunt cele cu maia, care castiga tot mai mult teren, in prezent peste 50% dintre clienti optand pentru ele, dar si produsele imbogatite cu cereale (orz, ovaz, mei) si seminte (in, chia, mac, susan, seminte de floarea-soarelui).
  “cora are avantajul de a avea brutarii proprii in hipermarketurile sale, spre deosebire de alti retaileri, prin urmare putem ajusta fidel oferta, in functie de ce-si doresc consumatorii. Pandemia a schimbat obiceiurile de cumparare, impunand calitatea in fata cantitatii. Am observat la cumparatorii care vin in magazin sau comanda online apetenta pentru specialitati de paine.”, a declarat Larisa Matasaru, directorul de achizitii Produse Proaspete cora Romania.
  “Avem echipe cu multa experienta in toate hipermarketurile noastre, in fiecare brutarie cora fiind brutari specialisti cu peste 10 ani de experienta. Mesajul nostru catre consumatori este ca facem  painea din ingredientele clasice ale unei paini bune: faina, apa, maia si respect.”, a spus Gina Ofrim, directorul hipermarketului cora Sun Plaza.
  Ca si canale de aprovizionare, romanii prefera sa vina in magazin pentru a cumpara painea, fiind interesati de aspectul ei, de prospetime, in prezent doar 3% din cifra de afaceri pe acest segment fiind generata prin comenzile online. Se observa insa o crestere a increderii pe care clientii o dezvolta in a comanda produse proaspete online.cora dedica un spatiu generos produselor proprii de paine si in magazinele de convenienta cora Urban, deschise in Bucuresti anul acesta. Aici pot fi gasite zilnic 20 de sortimente de paine, jumatate dintre ele fiind productie proprie cora.Campioni la consumul de paine, la nivelul retelei cora, sunt hipermarketurile din Bucuresti si Bacau, unde se inregistreaza cele mai mari vanzari din categorie.Dintre painile productie proprie, foarte apreciate sunt Rodul pamantului si painea odihnita, ambele cu maia, dar si clasica bagheta frantuzeasca, painea pave cu maia si painea Limnos Chalkidiki, conceputa in brutariile cora din faina de grau dur.

 • Livrarea comenzilor se face in maximum 60 de minute


  Peste 4.000 de produse listate prin aplicatia tazz by eMAG
  Livrare gratuita si vouchere cadou in prima luna
  @cora @tazz @coraExpres
  6 august 2021cora dezvolta serviciul cora Express prin lansarea unui nou parteneriat cu tazz, platforma de livrari la domiciliu detinuta de eMAG.
  Clientii cora din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Bacau, Drobeta si Ploiesti vor avea acces rapid, incepand cu 6 august 2021, la peste 4.000 de produse esentiale din hipermarketul fizic, care sunt listate in aplicatia tazz. 
  “cora investeste continuu in dezvoltarea si optimizarea e-commerce, segment care are un potential mare de crestere. Parteneriatul cu tazz se inscrie in strategia noastra de dezvoltare a online-ului si este in acelasi timp un instrument de consolidare a relatiei cu clientii. Facem inca un pas spre acestia, ne dorim sa fim mai aproape de ei, sa le intelegem mai bine dorintele si sa livram ca atare. Parteneriatul cu tazz intareste serviciul cora Express si se adauga unei liste de platforme cu care colaboram inca de anul trecut si datorita carora clientii primesc comenzile intr-un timp record, de doar 60 de minute de la plasarea acestora”, a spus Claudia Badea, director operational e-commerce cora Romania si directorul hipermarketului cora Lujerului.
  „Ne bucuram sa aducem produsele cora mai aproape de clientii tazz, printr-un parteneriat care le ofera acces la o gama foarte larga de produse, dar si la oferte special gandite pentru ei. Planul nostru este sa transformam tazz by eMAG in aplicatia pe care te poti baza oricand, iar livrarile de cumparaturi in mai putin de 60 de minute sa fie o realitate oriunde ai locui in Romania”, a declarat Alin Serban, CEO tazz by eMAG.

  Pentru a marca acest nou parteneriat, cora si tazz le-au pregatit clientilor o oferta speciala – livrare gratuita si un voucher cadou in valoare de 20 de lei pentru o comanda de minimum 50 de lei, valabila in contul acestora pentru comenzi pana pe 5 septembrie 2021.
  Reteaua cora, prezenta in Romania cu 10 hipermarketuri, le ofera clientilor o experienta multi-channel de cumparaturi, de care pot beneficia atat fizic – vizitand magazinele din Bucuresti si din tara – cat si online. Accesand www.cora.ro, clientii au acces la peste 40.000 de produse, iar optiunile de livrare sunt variate: la domiciliu, cu ridicare din magazin sau de la punctele coraDrive, accesibile cu masina. In februarie, cora a lansat un concept nou de shopping, cora Urban, care imbina online-ul cu offline-ul. Doua magazine cora Urban sunt deschise in Bucuresti – pe Bd. Ion Mihalache si in cartierul Avangarde City din Militari. Acestea functioneaza atat ca magazine de proximitate, cu peste 1.000 de, produse existente la raft, dar mai ales ca puncte de ridicare a comenzilor plasate online pe www.cora.ro. Clientii pot alege dimineata din peste 40.000 de produse la pret de hipermarket si pot recupera rapid, in doar 5 minute, comanda in drum spre casa, seara.
  Despre tazz by eMAG 
  tazz by eMAG ofera acces rapid la noi experiente culinare si nu numai. De la food ordering la orice produse necesare pentru casa, cu livrare rapida, in 60 de minute, tazz by eMAG este rezultatul parteneriatului incheiat in toamna lui 2019 cu eMAG, care a intrat in actionariatul companiei EuCeMananc cu obiectivul de a accelera dezvoltarea business-ului. In acest moment, tazz by eMAG este cea mai descarcata aplicatie de catre romani din categoria „Food & Drink”. Serviciile oferite de tazz by eMAG  sunt disponibile atat prin aplicatiile Android si iOS, cat si online pe www.tazz.ro
 • Narada lanseaza platforma gratuita Naradix, care ajuta pana la 100.000 de elevi sa recupereze materia pierduta in pandemie!

  Initiativa fara precedent in Romania!

  Pe 12 iulie, Narada alaturi de partenerii sai lanseaza Naradix, o platforma de educatie remediala pe care o pune la dispozitia elevilor si profesorilor in mod gratuit. Initiativa fara precedent in Romania, sustinuta de cora, Starbucks, Global Vision si realizata in parteneriat cu Editura Didactica si Pedagogica ofera sansa unui numar de pana la 100.000 de copii, din orice colt al tarii, sa se inscrie pe platforma, sa participe la cursuri si sa realizeze testari pentru ca materia pierduta in pandemie sa fie recuperata pana la inceputul noului an scolar. Nu in ultimul rand, Naradix – un sistem de educatie remediala digitalizat – recompenseaza performanta. Elevii care au rezultate foarte bune la testari primesc premii dintre cele mai atractive.  

  Potrivit datelor Ministerului Educatiei si Cercetarii, anul trecut, 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online, din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivitatii sau chiar a curentului electric. Daca materia pierduta de acestia in pandemie nu este recuperata de urgenta, decalajul sever intre nivelurile de pregatire ale elevilor risca sa creeze o situatie critica, cu efect social de domino: ridicarea procentului analfabetismului functional in Romania (care este deja de 44%, conform testelor PISA) si cresterea numarului celor care abandoneaza scoala. Situatia negativa creata de pandemie in invatamant poate afecta insa pe termen lung intreaga societate, prin lipsa fortei calificate de munca si costurile enorme pe care le plateste societatea in cazul unui tanar care renunta la scoala – pana la 1, 2 milioane euro pe parcursul intregii vieti. In situatia creata, Narada considera ca momentul critic pentru a stopa evolutia negativa este interventia de urgenta in educatie, in aceasta vara, pentru a ajuta elevii din mediile defavorizate sa recupereze materia pierduta. 
  Intr-o mobilizare impresionanta, pe parcursul a doar 3 luni, Narada a lucrat pentru pregatirea platformei Naradix, proiect la care au participat peste 40 de profesori si 80 de voluntari. Acest lucru a presupus digitalizarea  curriculum-ului scolar pentru clasele 0 – 8, la materiile (romana, matematica, istorie si geografie), efort sustinut de Global Vision, dar si de sponsorul principal, cora, care a sprijinit actiunile Narada inca de la inceput. 

  „Sprijinirea proiectelor care vizeaza prevenirea abandonului scolar si facilitarea accesului tuturor copiilor la educatie reprezinta una dintre prioritatile noastre, ceea ce a condus la apropierea fireasca de Narada. Investitia in educatie este, de fapt, o investitie intr-un viitor mai bun pentru intreaga societate, fiindca e dificil sa ne imaginam prosperitatea altfel decat asezata pe temelia solida a unui sistem de invatamant performant. Pandemia a expus mare parte a acestei generatii de elevi si pe noi toti, de altfel, in fata unei amenintari concrete: riscul ca multi copii sa abandoneze scoala. Sper ca tot mai multi oameni sa inteleaga ca momentul sa intervenim e Acum. Sa ne unim fortele ca sa le oferim tuturor copiilor sansa unei educatii solide si sa fim convinsi ca acest lucru se va reflecta in bunastarea intregii societati”, spune  Camelia Popescu, Manager Comunicare, Publicitate si CSR, cora Romania.
  Elevii nu sunt singurii care au intampinat dificultati in perioada cat scolile au functionat online, ci si parintii, care au trebuit sa gaseasca solutii sa imparta o tableta intre mai multi copii sau sa creeze un spatiu adecvat de invatare acasa, desi adesea nu au existat conditii. Si pentru profesori trecerea brusca la sistemul de invatare online a insemnat o provocare. Mai ales in comunitatile vulnerabile, lipsite de resurse, dascalii au avut nevoie de suport din partea altor colegi ca sa gaseasca cele mai potrivite metode sa-i ajute pe copii. 
  Platforma de educatie remediala Naradix reprezinta o solutie pentru fiecare dintre acestia. Copiii pot fi inregistrati pe platforma atat de profesori, cat si de parinti. Vor descoperi o modalitate atractiva si moderna de invatare care permite accesarea in orice moment e nevoie – pentru studierea unor materiale sau lamuriri suplimentare din partea profesorilor. Nu in ultimul rand, Naradix premiaza performanta. Elevii cu cele mai bune rezultate vor vedea rodul muncii lor concretizat in premii: carti, mingi, biciclete, console etc. Platforma lansata de Narada este insa o facilitate si pentru profesori, care vor putea face schimb de experienta cu alte cadre didactice prin intermediul webinariilor gazduite de Naradix. 

  „Timp de 3 luni, alaturi de un numar important de profesori si voluntari, Narada a facut un efort greu de imaginat pentru a pune la dispozitia copiilor din Romania o platforma gratuita, care sa-i ajute sa recupereze materia pierduta in pandemie. Am lucrat cu totii avandu-i in minte pe cei peste un sfert de milion de copii care nu au putut frecventa scoala online. Pentru ei trebuie facut ceva Acum, cand consideram ca este al 12-lea ceas pentru ameliorarea decalajelor de nivel de pregatire creat intre elevi. Trebuie sa ne unim fortele, pentru ca acesti copii sa nu abandoneze scoala, iar generatia lor sa se transforme intr-una de sacrificiu. Asadar, invit profesorii care au in clase elevi cu acest tip de nevoi sa-i inscrie pe Naradix. Fac un apel si la celelalte organizatii din educatie sa indrume copiii din mediile vulnerabile spre platforma de educatie remediala. Impreuna putem acorda o noua sansa pentru 100.000 de elevi”, spune Andra Munteanu, cofondator Narada. 

  Smiley si artistii de la HaHaHa Production au fost printre primii care au raspuns acestei stari de urgenta din educatie, semnalate de Narada. „Vrem sa ne luam de mana cu Narada si sa aducem cat mai multi copii din zonele defavorizate in scoli. Practic, sa luptam pe timp de vara pentru o toamna cu mai multi copii la scoala”, spune Smiley. 
  Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, fiecare persoana se poate alatura mobilizarii extraordinare initiate de Narada. Cu doar 2 euro/luna, riscul de abandon scolar pentru 2 copii este diminuat, iar copiii din mediile vulnerabile primesc astfel o sansa reala la educatie. Campanie este, de asemenea, amplificata si de Kiss FM. 


  Despre NARADA

  Narada este o organizatie formata din persoane din cele mai variate medii sociale, de la studenti, la oameni de comunicare, IT-isti, manageri sau antreprenori, toti oameni de actiune al caror scop este acela de a oferi solutii eficiente si rapide de modernizare a educatiei. Credem in forta comunitatii de a schimba lucrurile cand este mobilizata de proiecte care sa o inspire si, de asemenea, suntem convinsi ca fiecare reusita are rolul de a ne conduce spre urmatoarea.
  Nascuta sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a hrani inovatia in educatie la firul ierbii, NARADA conecteaza proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business si viceversa. Cu alte cuvinte, #1 incurajeaza si ajuta profesorii sa creeze proiecte care inoveaza in salile de clasa si/sau rezolva probleme ale elevilor, #2 aduce in atentia mediului de business proiectele profesorilor si face tot posibilul ca acestea sa fie finantate. #3 In final, supervizeaza implementarea acestora, masoara rezultate si multiplica lucrurile care au functionat. Un singur proiect educational nu va schimba educatia, dar forta a mii de astfel de proiecte, DA.
  Mai multe informatii despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro si pe canalele de comunicare FacebookInstagram si LinkedIn.

 • cora deschide in Bucuresti al doilea magazin-concept multicanal cora Urban

  17 iunie 2021

  Acces la 40.000 de produse prin www.cora.ro si la 3.000 de produse pe raft @ Ridicarea comenzii din magazinul de la scara blocului @ Livrare in max. 60 de minute prin cora Express @ Platforma de desfacere pentru micii producatori din cartier

  cora continua dezvoltarea conceptului cora Urban prin deschiderea unui nou magazin in Bucuresti, situat in zona Pietei Victoria, pe Bd. Ion Mihalache nr. 40 si confirma astfel promisiunea de a veni cat mai aproape de clienti cu o gama de produse adaptate nevoii acestora.

  cora Urban este un concept inedit, lansat la inceputul acestui an, care integreaza trei servicii – ridicarea produselor comandate online pe www.cora.ro, shoppingul de proximitate si cora Express, prin care clientii primesc comenzile acasa in maximum 60 de minute de la plasarea lor, cu ajutorul partenerilor cora – Foodpanda si Glovo.

  „Ne tinem promisiunea de a dezvolta reteaua cora Urban, gandita sa ofere clientilor acces rapid la peste 40.000 de produse prin magazinul online si la peste 3.000 de produse pe rafturile magazinului. cora Urban Mihalache are o pozitie centrala, intr-o zona urbana densa, pentru a-i ajuta pe clienti sa minimizeze timpul necesar cumparaturilor si sa maximizeze timpul dedicat familiei. O premiera a cora Urban Mihalache este aceea ca testam oferta si adaptam produsele din magazin in functie de cerere. De asemenea, dorim sa functionam ca o piata de desfacere pentru alte afaceri aflate in proximitatea magazinului, prin incheierea de parteneriate cu diversi producatori. Un astfel de exemplu poate fi o brutarie artizanala de la care sa achizitionam painea pe care o vom vinde apoi in magazin. Este o relatie benefica pentru toata lumea”, a spus Pascal Aigle, directorul de dezvoltare cora Romania si cel care a implementat  proiectul cora Urban.


  cora Urban ofera o experienta de cumparaturi completa tuturor categoriilor de consumatori, prin aceea ca imbina comertul online cu cel traditional. Cei care prefera ecommerce-ul pot plasa comanda pe site-ul www.cora.ro, care va fi livrata in maximum 12 ore la magazin, punctul de ridicare a comenzii. De pilda, o comanda plasata dimineata, inainte de plecarea la serviciu, este gata de ridicat seara in drum spre casa. Pentru cei mai grabiti este disponibil serviciul cora Express, iar pentru cei care au de facut cumparaturi de ultima ora, magazinul cora Urban ii asteapta langa casa cu un program zilnic intre 07:00 – 21:00, care insa poate fi extins la cererea clientilor.

  Dispus pe o suprafata de 100 mp, magazinul este organizat intuitiv astfel incat clientii sa gaseasca rapid produsele favorite. Gama bio este bine reprezentata la raft, la fel ca si legumele, fructele, sortimentele ready to eat (salate, sandvisuri, sucuri), produsele pentru ingrijirea copiilor, mancarea pentru animalele de companie, bauturile, articolele pentru casa, produsele proaspete din laboratoarele de cofetarie si patiserie cora, carnea de provenienta romaneasca, transata de macelarii cora. Oferta magazinului este completata de dulciuri, inghetata, produse proaspete de panificatie, lactate.

  In magazin vor fi disponibile o imprimanta si un terminal pentru plata facturilor, din dorinta de a oferi clientilor cat mai multe solutii pentru eficientizarea timpului lor.
  In acest nou proiect cora pune accent si pe relatia consumatorilor cu personalul magazinului, pe care ne-o dorim cat mai apropiata, asa cum era pe vremuri relatia cu bacanul sau macelarul de la coltul strazii. In acest sens, clientii cora Urban pot afla relatii despre produsele disponibile in magazinul  din Bd. Ion Mihalache contactand echipa telefonic la numarul 0751012633.

  cora Urban se inscrie in strategia locala a cora, al carei punct central este accelerarea dezvoltarii e-commerce-ului. Compania, care are o retea de 10 hipermarketuri in Romania, va continua expansiunea conceptului cora Urban prin deschiderea de magazine in Capitala si in marile orase in care este prezenta. Primul magazin cora Urban a fost inaugurat in luna februarie a acestui an in complexul Avangarde City din Militari Residence, in Bucuresti – Dudu.

 • cora intra pe segmentul de proximitate si lanseaza conceptul cora Urban

  12 februarie 2021

  cora Romania, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, propune consumatorilor un concept nou, magazinele cora Urban, care imbina proximitatea cu online-ul, oferind acces la peste 40.000 de produse din cora.ro si peste 1000 de produse la raft, pentru cumparaturi de ultima ora in drum spre casa.


  Primul magazin cora Urban, cu o suprafata de 100 mp, se inaugureaza in complexul rezidential Avangarde City, din Militari Residence, in Chiajna-Dudu, anul acesta urmand sa fie deschise alte magazine din acest format.

  Care este principiul cora Urban? Comanzi de acasa sau de la birou, online, pe www.cora.ro - selectand magazinul cora Lujerului si punctul de ridicare cora Urban Avangarde-  produsele preferate dintr-o lista extinsa, de peste 40.0000 de produse. Comanda ta este pregatita de cora si disponibila pentru a fi ridicata din magazinul cora Urban in maximum 12 ore. Si pentru ca stim din experienta ca intotdeauna ramane ceva in plus de cumparat, comanda online poate fi completata cu diverse produse aflate pe rafturile magazinului situat langa casa sau birou. In mod alternativ, cora Urban este magazinul de proximitate, disponibil pentru cumparaturi rapide, deschis de luni pana vineri intre orele 07:00 – 21:00 si sambata – duminica intre orele 08:00 – 19:00. Asadar, cora Urban poate fi accesat si fara sa fi efectuat in prealabil o comanda online.

  „cora Urban este un concept nou pe piata din Romania, gandit ca solutie pentru consumatorul urban, presat de timp, cat si pentru amatorii de cumparaturi online. Un concept adaptat vremurilor actuale, cand pandemia transforma obiceiurile de consum, iar migratia spre online si tendinta de scurtare a timpului petrecut in magazine sunt evidente. Am ales sa dezvoltam proiectul pilot intr-un cartier dens si nou, deoarece publicul nostru tinta se regaseste in astfel de zone din marile orase. Ne referim atat la rezidenti, cat si la cei care lucreaza in cladirile de birouri din zona”, a spus Pascal Aigle, directorul  proiectului cora Urban.
  In magazinul cora Urban sunt disponibile produse alimentare – inclusiv legume, fructe, salate -, bauturi si articole pentru casa, precum si o gama bogata de produse bio, categorie care de altfel este prezenta din belsug in toate hipermarketurile cora. Si mai ales sunt prezente cele mai cautate produse realizate de colegii nostri din laboratoarele de cofetarie si patiserie, dar si carne de provenienta romaneasca, transata de macelarii cora.

  „cora Urban completeaza portofoliul nostru multi-channel. Serviciul cora Drive, lansat de cora in 2013, este in continuare apreciat de clienti, si a fost o inovatie pe piata romaneasca. Am pariat in ultimii ani pe online, segment care creste consistent, impulsionat de pandemie. In aceste conditii, pasul firesc anul trecut a fost sa ne asociem cu jucatori mari din zona de delivery, ca Food Panda si Glovo, pentru a creste aria si capacitatea de livrare a comenzilor efectuate online. Un partener important al cora Express este si Postis, cu ajutorul caruia eficientizam serviciul de livrare. Ramane insa la fel de importanta reteaua celor 11 hipermarketuri cora, pentru ca acolo ii asteptam pe clienti cu o sortimentatie si mai variata, peste 75.000 de produse, dar si cu servicii si cu zambetul colegilor mei. In plus, magazinele noastre au fost auditate si sunt certificate ca fiind spatii sigure pentru cumparaturi. Preocuparea noastra pentru siguranta se extinde la nivelul cora Urban, unde masurile de siguranta raman in vigoare”, a spus Thierry Destailleur, CEO cora Romania.

  Clientii cora Urban pot lua legatura cu echipa magazinului incepand cu data de 12 februarie ac, telefonic la 0756 016 674 sau pe mail la adresa avangarde@cora.ro.

 • cora introduce serviciul cora Pro de comenzi pentru companii

  14 ianuarie 2021

  cora Romania, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, lanseaza serviciul cora Pro pentru companii, care include numeroase avantaje si beneficii.
  Permanent orientata sa fie cu un pas inaintea nevoilor clientilor sai, cora Romania vrea prin acest serviciu sa raspunda si nevoilor clientilor persoane juridice care cumpara deja din hipermarket datorita varietatii de gama, a preturilor si mai ales serviciilor oferite  de catre echipa cora.


  Printre avantajele serviciului enumeram alocarea unui asistent cora pe durata procesului de aprovizionare, modalitati multiple de plata, reduceri si livrare gratuita pentru comenzi de peste 1000 de lei.
  Comenzile se plaseaza atat online cat si prin transmiterea unui email la adresa officepro@cora.ro. Astfel, clientii cora Pro pot opta sa se inregistreze, momentan, online cu cont de client persoana fizica sau trimitand datele companiei la adresa officepro@cora.ro, prin completarea unui formular. In al doilea semestru al acestui an va fi disponibila o sectiune online dedicata serviciului cora Pro.


  Dupa plasarea comenzii online, clientii trebuie sa trimita numarul acesteia la adresa officepro@cora.ro, comanda urmand a fi pregatita pentru ridicare sau livrare in maximum 2 zile lucratoare.
  „Acesta este un serviciu gandit in detaliu pentru companii, de aceea intregul pachet propus include avantaje care simplifica procesul de aprovizionare. Faptul ca ai la dispozitie o persoana dedicata din echipa cora, pe care o poti contacta in orice moment al procesului de aprovizionare, este categoric foarte util. Flexibilitatea conditiilor de plata este un alt avantaj, clientii putand opta pentru plata la termen, cash, card sau transfer bancar. Suntem convinsi ca marile si micile afaceri deopotriva vor gasi in hipermarketul cora un aliat de incredere”, a declarat Patricia Ciolca, Manager Proiect cora PRO.
  Cu atat mai mult cu cat hipermarketurile cora sunt recunoscute pentru varietatea de gama pe care o propun. In plus, cora vine  cu o experienta de peste 7 ani de comert online, ceea ce asigura o fluenta operatiunilor sale de livrare, un atu extraordinar pe o piata care, in urma pandemiei, s-a orientat peste noapte catre online.
  Angajatii firmei si partenerii afacerii care opteaza pentru serviciul cora PRO pot beneficia, de asemenea, de carduri cadou pentru cumparaturi. 
  In cazul produselor persisabile, cora organizeaza transportul lor la temperatura controlata. In plus, exista optiunea de a comanda si produse care nu sunt listate in magazinul online.
  In aceasta perioada, pentru comenzi de minimum 500 de lei (TVA inclus), este activata o reducere de 10% din valoarea primei comenzi, iar daca valoarea primei comenzi depaseste 1000 de lei (TVA inclus), la reducerea de 10% se adauga transportul gratuit oriunde in Bucuresti, Constanta, Cluj, Ploiesti, Bacau si Drobeta Turnu Severin. Pentru achizitii de minimum 1500 de lei in aceeasi luna se primeste o reducere de 10% la valoarea totala a comenzilor.
  Companiile pot alege dintr-o gama vasta de produse, de la birotica si papetarie, curatenie si igiena, la produse alimentare proaspete si congelate si cosuri cadou.


  Despre cora  Romania
  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase. In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau si Ploiesti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produsele preferate online. In plus, din 2020, serviciul coraExpress permite comenzi din aplicatiile Glovo si Food Panda cu livrare in mai putin de 60 de minute. A fost lansata si aplicatia cora, pentru o experienta imbogatita a consumatorului la locul de vanzare si pentru o mai buna organizare a listei de cumparaturi, dar si a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile. cora Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala, implicandu-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.

 • Hipermarketurile cora, certificate din punct de vedere al masurilor anti-Covid-19

  22 decembrie 2020

  Hipermarketurile cora au fost certificate ca fiind spatii sigure pentru cumparaturi din punctul de vedere al implementarii masurilor de combatere a raspandirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard, eliberata de compania Bureau Veritas - lider mondial in servicii de certificare, atesta faptul ca in reteaua cora au fost implementate toate masurile anti-Covid-19, in conformitate cu recomandarile emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor si de autoritatile din Romania.

  „Este un pas important pentru noi deoarece confirma tot ceea ce facem zilnic, de la debutul pandemiei, pentru ca hipermarketurile cora sa respecte intru totul recomandarile autoritatilor in ceea ce priveste combaterea raspandirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard inseamna ca hipermarketurile cora sunt sigure din acest punct de vedere. Este o certificare pe care am obtinut-o dupa un proces amplu de evaluare, care a analizat toate procesele care tin de activitatea noastra, de la receptia marfurilor pana la plasarea lor in magazin, de la instruirea personalului la implementarea masurilor de distantare si igiena in magazine. Procesul de certificare, desfasurat la cererea cora, confirma in egala masura faptul ca bunele practici de igiena si de sanatate si securitate in munca sunt implementate corect si in acord cu legislatia”, a spus Cristina Mihalcea, Manager Calitate Operational la cora Romania.

  “Pentru a ne adapta la criza sanitara pe care o traversam am dezvoltat eticheta „Safe Guard”, prin care avem capacitatea de a raspunde noilor asteptari ale societatii noastre in ceea ce priveste sanatatea si siguranta. Sanatatea si siguranta clientilor, consumatorilor si angajatilor au fost intotdeauna preocuparile principale a companiei noastre si au devenit acum o prioritate absoluta in acest nou normal. Prin auditarea hipermarketurilor cora ne-am asigurat ca fiecare dintre noi poate merge la cumparaturi intr-un spatiu sigur”, a declarat Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.

  In timpul procesului de evaluare, auditorii Bureau Veritas au verificat toate hipermarketurile cora, de la receptie pana la depozite, zonele de trafic intens pe unde vin si pleaca angajatii, dar si zonele de acces pentru publicul larg, zonele tehnice si depozitele de marfa. Au fost verificate toate sistemele si procedurile implementate ca sa minimizeze riscul de contaminare cu SARS-CoV-2  si au fost analizate toate masurile si echipamentele instalate pentru a respecta distantarea fizica in hipermarketurile cora.

  De asemenea, au fost verificate procedurile stabilite pentru curatarea si igienizarea suprafetelor, precum kitul de igienizare pe care compania l-a pus la dispozitia angajatilor.

  Masurile anti-Covid-19 in vigoare in hipermarketurile cora

  In toate hipermarketurile cora au fost implementate masuri speciale de combatere a raspandirii noului coronavirus: 

  - Amplasarea de dispensere cu solutii antibacteriene de curatare a mainilor.

  - Amplasarea de chiuvete pentru spalarea mainilor.

  - Amplasarea de panouri din plexiglas in zona caselor de marcat, pentru a limita interactiunea client – casier.

  - Amplasarea de buline in zona caselor de marcat pentru respectarea distantei dintre clienti.

  - Intensificarea sesiunilor de curatare si dezinfectare a magazinelor.

  - Informarea clientilor, prin sistemul audio disponibil in magazin, asupra comportamentului adecvat in timpul cumparaturilor, cum ar fi obligativitatea purtarii corecte a mastilor de protectie si sfaturi privind igiena si distantarea sociala.

  Pentru asigurarea unui flux optim, in zona caselor au fost montate dispozitive self-scan care, in paralel cu cele traditionale, permit fluidizarea fluxului de clienti.

  De asemenea, clientii cora pot comanda pe www.cora.ro si pot alege sa li se livreze acasa cumparaturile sau sa le recupereze din spatiul drive in doar 5 minute.

  De asemenea, aplicatia cora ii ajuta pe clienti sa petreaca mai putin timp in magazin si sa ajunga mai repede la produsele cautate.

  Despre cora  Romania

  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase. In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau si Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produsele preferate online. In plus, din 2020, serviciul coraExpress permite comenzi din aplicatiile Glovo si Food Panda cu livrare in mai putin de 60 de minute. A fost lansata şi aplicaţia cora, pentru o experienţa imbogaţita a consumatorului la locul de vanzare şi pentru o mai buna organizare a listei de cumparaturi, dar şi a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcata gratuit din App Store şi Google Play. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile. cora Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala, implicandu-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.

  Despre Bureau Veritas

  Principalele atu-uri ale Grupului Bureau Veritas sunt existenţa unei reţele internaţionale eficiente, cunostinţe asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnica recunoscuta si personalul calificat, echipamentele & laboratoarele de prima clasa. In portofoliul vast şi echilibrat de servicii se regasesc: industrie, inspecţii & verificari in-service, construcţii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comerţ international, marina & offshore.

  Bureau Veritas in cifre

  • 77.000 de angajaţi in toata lumea 

  • birouri deschise in peste 140 de tari 

  • peste 400.000 de companii in portofoliu 

  • peste 130.000 de certificate emise. 

  www.bureauveritas.ro;  www.bvtraining.ro;  www.bureauveritas.com

 • cora isi mareste aria si viteza de livrare cu ajutorul Postis

  cora  a semnat recent un parteneriat cu platforma digitala Postis, ca parte a strategiei de dezvoltare a serviciului de livrare a produselor pe care clientii le comanda astazi tot mai des in regim online.

  „Este o mutare strategica avand in vedere ca in noul context cora cauta permanent solutii pentru a raspunde nevoilor clientilor sai, iar Postis devine un partener-cheie pentru ca ne permite sa livram in mod optim. Creste astfel aria noastra de livrare si capacitatea de a raspunde in cel mai scurt timp solicitarilor clientilor. Parteneriatul cu Postis va avea, sunt sigura, rezultatele asteptate pentru ca avem un partener dinamic, agil, adaptat realitatii”, a spus Claudia Badea, directorul operational e-commerce cora.ro si directorul hipermarketului coraLujerului, unul dintre polii de livrare e-commerce ai cora Romania.

  ”In ultimul an, contextul pandemic si modificarile aparute la nivelul obiceiurilor de cumparare au accelerat transformarea digitala si prezenta tehnologiilor in viata de zi cu zi, de la modul in care lucram si relationam pana la modul in care facem cumparaturile. Tot mai multe categorii de produse sunt acum comandate online si livrate la domiciliu, iar produsele alimentare, de uz casnic sau ingrijire nu fac exceptie. cora inoveaza inca o data in categoria sa si ofera clientilor sai, cu ajutorul Platformei Postis, posibilitatea de a comanda cele necesare din confortul si siguranta casei lor, cu optiuni diversificate de livrare”, a spus Mircea Stan, CEO Postis.

  Peste 40.000 de produse cora pot fi comandate online pe www.cora.ro, din categorii diverse precum alimente proaspete si conservate sau congelate, produse pentru casa si familie, electrice si electrocasnice, produse pentru ingrijirea copiilor, bauturi, petshop etc.

  cora este deschizator de drum in comertul online generalist, cu o experienta de peste 7 ani, si continua sa investeasca puternic pe acest segment, intr-un moment in care este limpede ca aceasta este directia principala de evolutie a retailului.

  Hipermarketurile cora au fost, de altfel, primele care au contractat serviciile unei companii de food delivery, Foodpanda, pentru livrari in regim expres. A urmat parteneriatul cu Glovo, care sustine efortul de crestere a capacitatii cora de livrare la timp, indiferent de volume. Noile servicii sunt disponibile in toate orasele unde cora este prezenta – Bucuresti, Cluj, Constanta, Ploiesti, Bacau, Baia-Mare, Drobeta Turnu-Severin.

  ”Parteneriatul cu Postis ne ofera noua, cora, posibilitatea de a alege solutiile optime de livrare din punct de vedere al costului si timpului de livrare. Pentru maximizarea rezultatelor, Postis integreaza pe platforma sa inclusiv flota auto a cora”, a declarat George Velicu, Director Supply Chain (Retail & E-Commerce) la cora.  In plus, clientii nostri sunt mereu in control, pentru ca le oferim permanent vizibilitate, transparenta, predictibilitate pe tot traseul comenzii, de la depozit sau magazin pana acasa, si acesta a fost unul dintre motivele esentiale pentru care am ales parteneriatul cu Postis”, a mai spus George Velicu.

  Despre cora  Romania

  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase. In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau si Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produsele preferate online. In plus, din 2020, serviciul cora express permite comenzi din aplicatiile Glovo si Food Panda cu livrare in mai putin de 60 de minute. A fost lansata şi aplicaţia cora, pentru o experienţa imbogaţita a consumatorului la locul de vanzare şi pentru o mai buna organizare a listei de cumparaturi, dar şi a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcata gratuit din App Store şi Google Play. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile. cora  Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala, implicandu-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.

  Despre Postis

  Infiintat in 2016, Postis e primul start-up LogTech din Romania, care a revolutionat sectoarele de logistica si transport prin intermediul tehnologiilor IT – platforme digitale deschise, algoritmi de machine-learning, instrumente analitice si automatizare. Lansata comercial in urma cu 3 ani, Platforma Postis integreaza toti furnizorii semnificativi de distributie si livrare si poate fi utilizata de orice companie din Romania si Europa Centrala si de Est care transporta si livreaza bunuri si care are nevoie de cresterea productivitatii, simplificarea operatiunilor, optimizarea costurilor, scalarea afacerii, ajustarea modelului de business sau intrarea pe noi piete. Platforma Postis este utilizata, in prezent, de peste 100 de clienti, printre care: Ikea, Flanco, Carturesti, elefant.ro, KLG, Schmitz-Cargobull, Intersport, cora sau Noriel.

  Ca urmare a cresterii accelerate din Romania, Postis se pregateste de o noua runda de finantare pentru extinderea operatiunilor in Europa Centrala si de Est, care va marca trecerea companiei in faza de scale-up. Pentru detalii accesati www.postis.eu.

 • cora extinde serviciul coraExpress prin parteneriatul cu Glovo si livreaza la domiciliu in 60 de minute

  @cora @glovo
  • Serviciul este disponibil in toate hipermarketurile cora
  • Peste 3.000 de produse cora disponibile pe platforma Glovo

  cora Romania reconfirma angajamentul fata de clientii sai prin noul parteneriat cu platforma Glovo care permite livrarea expres la domiciliu a produselor disponibile in hipermarketurile cora.

  Serviciul este disponibil, din 12 noiembrie 2020, in toate hipermarketurile cora.

  Noul parteneriat, care se adauga celui pe care cora il are deja cu platforma foodpanda, creste capacitatea diviziei coraExpres de a onora comenzile digitale intr-o perioada in care distantarea sociala este esentiala pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

  Clientii intra pe aplicatia Glovo si selecteaza produsele dorite din hipermarketul cora, iar Glovo le livreaza la adresa indicata in maximum 60 de minute.

  „Serviciul este ideal pentru cumparaturi de ultim moment, cand ajungi seara acasa si iti dai seama ca ai uitat sa cumperi lapte si cereale, dar si pentru un shopping consistent si rapid, pentru cei care nu au timp sa mearga in magazin sau doresc sa evite deplasarile. Lipsa timpului, dar si pandemia pun presiune pe noi, iar noi ne dorim, prin coraExpres, sa venim in sprijinul clientilor, daruindu-le timp de calitate cu familia, in confortul de acasa. Glovo este un serviciu apreciat la nivel global, care se bucura de succes si in Romania si suntem siguri ca echipa cora-Glovo va avea performantele asteptate de clienti”, a spus Claudia Badea, director operational e-commerce cora Romania si directorul hipermarketului cora Lujerului.

  „Suntem bucurosi ca, incepand de astazi, cora devine partenerul nostru si suntem convinsi de faptul ca impreuna vom depune toate eforturile necesare pentru fi alaturi de clientii nostri cu produse de buna calitate si un serviciu la standarde ridicate. Ne vom continua planurile de extindere, atat la nivel de orase, dar si la nivel de parteneri, astfel incat utilizatorii Glovo sa regaseasca toate produsele de care au nevoie in aplicatie.”, a declarat Victor Racariu, General Manager Glovo CEE.

  Pe Glovo sunt listate peste 3.000 de produse din magazinele cora, din categorii precum bauturi (apa, sucuri, alcool), mezeluri, lactate, snacks-uri si produse de panificatie, dulciuri, ready to eat, produse pentru casa si familie, produse cosmetice etc.

  Nu exista comanda minima, iar  livrarea costa 15,99 lei in Bucuresti si 13,99 lei pentru restul oraselor in care este prezenta cora, respectiv Constanta, Ploiesti, Bacau, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Baia Mare. 

  Retailerul cora are propriul magazin online – www.cora.ro – unde sunt listate peste 35.000 de produse. Clientii pot opta pentru livrare la domiciliu, ridicarea din hipermarket sau de la punctele coraDrive, accesibile cu masina, care permit o interactiune minima cu personalul magazinului.

  Despre cora Romania

  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase. In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau si Ploiesti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produsele preferate online. A fost lansata si aplicatia cora, pentru o experienta imbogatita a consumatorului pe spatiul de vanzare si pentru o mai buna organizare a listei de cumparaturi, dar si a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile. cora Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala implicandu-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.

  Despre Glovo

  Glovo este o platforma de livrare rapida care iti permite sa cumperi, sa trimiti si sa primesti orice produs, din si in perimetrul orasului in care te afli. Lansata in Barcelona, compania este prezenta in 548 orase din 21 tari din Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud, Africa si Africa Subsahariana. Glovo are peste 2,5 milioane de utilizatori lunari activi, 50.000 de curieri activi si peste 25.000 de parteneri asociati din intreaga lume.

 • cora Romania si foodpanda au incheiat un parteneriat pentru livrari rapide la domiciliul clientilor

  @coraRomania @foodpanda @Impreuna @stamacasa


  ● Comenzile vor fi livrate prin foodpanda in 60 de minute in Bucuresti
  ● Peste 1.000 de produse cora disponibile in platforma foodpanda
  ● Serviciul se va extinde in curand si in alte orase


  cora Romania si foodpanda, cea mai mare platforma de food delivery din Romania, si-au unit fortele pentru a mari capacitatea de livrare rapida la domiciliu a comenzilor de produse din hipermarketurile cora, intr-un moment in care evitarea deplasarilor este esentiala pentru siguranta romanilor. 


  Incepand cu 21 aprilie 2020, consumatorii vor putea comanda de acasa, prin platforma foodpanda, alegand din peste 1.000 de produse alimentare si non-alimentare comercializate de cora, pe care foodpanda le va livra, in regim expres, intr-o prima etapa in zona de proximitate a hipermarketului cora Lujerului.


  Prin urmare, pana la data de 1 mai 2020, proiectul se afla in faza pilot, ceea ce presupune livrarea de comenzi doar  in zona hipermarketului cora Lujerului, pe o raza de aproximativ 5 kilometri. Astfel, doar cei care comanda cu livrare in aceasta zona pot sa acceseze acest nou serviciu. 
  Dupa data de 1 mai 2020, serviciul va fi disponibil la nivelul tuturor hipermarketurilor cora din Capitala, pentru cei care doresc livrare pe o raza de aproximativ 8 km in jurul acestora.


  Pana la finalul lunii mai, serviciul de livrare expres va fi disponibil şi in alte orase in care cora e prezenta - Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Cluj, Bacau si Baia Mare, Drobeta Turnu Severin - pentru a putea deservi un numar cat mai mare de clienti.


  Flota de livratori foodpanda va livra comenzile in regim expres, in 60 de minute de cand comanda este plasata in aplicatia foodpanda, de luni pana vineri, intre orele 10:00 – 21:30. Taxa de livrare variaza intre 10 - 20 lei, in functie de aria de livrare.  Valoarea minima a comenzii este de 50 lei si greutatea maxim acceptata pentru o comanda este de 20 kg.


  “Ne tinem promisiunea de a asigura rapid clientilor nostri produsele de baza de care au nevoie, fara a fi nevoie sa iasa la cumparaturi. De aceea ne bucuram sa ii avem parteneri pe cei de la foodpanda, ale caror servicii de livrare sunt cunoscute si apreciate si astfel sa crestem capacitatea de acoperire. Ne uitam cu atentie la sugestiile clientilor si le ascultam opiniile astfel incat sa optimizam modul de lucru, iar acest parteneriat strategic este raspunsul la noile nevoi si obiceiuri de consum ale clientilor nostri si ai foodpanda. Parteneriatul cu foodpanda se inscrie in acest efort al nostru de a fi mai buni si de a livra produsele cora mai rapid, in cat mai multe case”, a spus Claudia Badea, directorul operational al platformei e-commerce cora.ro.


  „Noul parteneriat pe care l-am dezvoltat impreuna cu cora Romania vine natural in completarea serviciilor pe care foodpanda le ofera utilizatorilor. Flota noastra profesionista de livratori este pregatita sa livreze rapid si in siguranta toate produsele de care atat clientii foodpanda, cat si clientii cora au nevoie in aceasta perioada in care distantarea sociala este necesara. Prin acest parteneriat ne dorim sa venim in intampinarea nevoilor actuale ale cat mai multor romani si sa ii incurajam sa stea acasa. Pentru inceput, serviciul de livrare expres va fi disponibil utilizatorilor nostri din Bucuresti, urmand sa il extindem cat mai rapid si in alte orase din tara”, a declarat Andreea Petrisor, Managing Director foodpanda Romania.


  Clientii cora au de asemenea la dispozitie serviciul de livrari la domiciliu prin comanda pe www.cora.ro , dar si serviciul coraDrive, care presupune comandarea produselor dorite pe platforma www.cora.ro si ridicarea, de catre clienti, a comenzilor din spatiile Drive disponibile in Bucuresti – la toate cele 4 hipermarketuri cora , precum si la cora Bratianu in Constanta, cora Cluj-Napoca si cora Bacau. coraDrive este un serviciu extrem de util in aceasta perioada, deoarece limiteaza la minimum interactiunea dintre persoane, pentru siguranta clientilor si a personalului cora.


  Despre cora Romania
   cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase. In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj si Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produsele preferate online. A fost lansata şi aplicaţia cora, pentru o experienţa imbogaţita a consumatorului pe spaţiul de vanzare şi pentru o mai buna organizare a listei de cumparaturi, dar şi a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descarcata gratuit din App Store şi Google Play. Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile.cora Romania desfasoara si o intensa activitate de responsabilitate sociala implicandu-se in proiecte de educatie si sanatate in comunitatile din care face parte.


  Despre foodpanda
  foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, in prezent, cu peste 2700 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu, Pitesti, Targu Mures, Baia Mare, Bacau, Buzau, Braila, Satu Mare, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea si Focsani.

 • COMUNICAT DE PRESA - extras din comunicatul AMRCR

  Bucuresti, 9 aprilie 2020. Membrii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) sprijina lupta impotriva noului coronavirus cu actiuni menite sa constituie un sprijin atat pentru consumatori, pentru fiecare cetatean in parte, cat mai ales pentru categoriile vulnerabile. Totodata, o parte din programele initiate in acesta perioada sunt dedicate cadrelor medicale si autoritatilor aflate in prima linie a luptei cu COVID-19.

  Platforma digitala care faciliteaza accesul la educatia la distanta

  ONG-ul Narada, cu sprijinul cora  Romania, partener fondator, a lansat initiativa „Reactie pentru educatie”. Unul dintre cei patru piloni ai initiativei este www.narada.online, o platforma digitala care faciliteaza accesul la educatia la distanta a peste 30.000 de profesori si elevii lor, in contextul provocat de pandemia COVID-19. Totodata, incepand din aceasta luna, ONG-ul Narada a dat startul live-urilor NaradiX pe pagina de Facebook si pe canalul de YouTube. In fiecare dupa-amiaza, incepand cu 1 aprilie, adolescenti din intreaga tara isi dau intalnire online, timp de o ora, pentru a invata despre lucrurile care ii pasioneaza. In plus, prin aceeasi initiativa derulata in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, cora a finantat si dotarile necesare pentru cadre didactice si elevii acestora, din sapte comunitati vulnerabile din Suceava, Covasna, Mehedinti, Arges, Dambovita, Prahova si Focsani, astfel incat acestia sa poata continua cu succes procesul educational in mediul digital. In continuare comunitatile dotate vor face parte dintr-un accelerator pentru educatia la distanta, organizat de Narada, in scopul de a observa si documenta bunele practici si tehnicile de succes, studii de caz care vor fi sintetizate intr-un raport disponibil public tuturor organizatiilor din societatea civila sau mediul de business, care isi propun scalarea initiativelor de sprijinire a educatiei digitale, in comunitati vulnerabile, in viitor.

  Hipermarketuri deschise mai devreme pentru eroii din linia intai

  Pentru a veni in sprijinul eroilor zilelor noastre, cadrele medicale si angajatii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si ale Ministerului Apararii Nationale, hipermarketurile cora se deschid mai devreme. Astfel, in intervalul orar 7.30-8.00,”Cei din linia intai intra primii” isi pot face cumparaturile evitand aglomeratiile.

  Asistenta in magazin si case speciale pentru persoanele varstnice

  O mana de ajutor pentru seniori! In cadrul hipermarketurilor cora , persoanele varstnice beneficiaza de casa speciala si sunt asistate de echipe dedicate care ajuta seniorii cu lista de cumparaturi. Produsele de maxima necesitate sunt organizate intr-o zona speciala pentru a fi mai usor de gasit in magazin. Mai mult, cora  Pantelimon s-a alaturat studentilor Facultatii de Constructii din Bucuresti, care ii aprovizioneaza pe seniorii vulnerabili, care nu se pot deplasa la cumparaturi. Echipa cora pregateste comenzile, care sunt ridicate din hipermarket de catre tinerii voluntari si livrate rapid varstnicilor din Capitala.

  In judetul Constanta, cora  deruleaza impreuna cu Daruieste Aripi si Black Cab un program prin care personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase primeste zilnic pranzul cald. Avem nevoie de medici puternici, sanatosi pentru a lupta cu pandemia si cora  este onorata sa le pregateasca zilnic o masa buna.

 • AMRCR: Majorarile de preturi semnalate in cazul unor categorii de produse nu sunt generate de retelele de comert

  Bucuresti, 18 martie 2020
  Membrii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania raman dedicati misiunii de asigurare a disponibilitatii produselor alimentare pentru consumatorii romani, chiar si in aceste momente dificile, in care cu totii ne aflam intr-o situatie fara precedent.
  Respectam, in acelasi timp, toate recomandarile, comunicam si ne coordonam cu toate autoritatile competente pentru a asigura siguranta si sanatatea clientilor si angajatilor nostri.
  Membrii AMRCR sunt mari operatori economici, responsabili si implicati. In acest sens, dorim sa precizam ca majorarile de preturi semnalate in cazul unor categorii de produse nu sunt generate de retelele de comert asa cum anumite opinii au afirmat eronat in spatiul public.
  Astfel de modificari sunt cauzate de schimbarile rapide si imprevizibile in situatia economica generala, pe intreg lantul de productie, incepand de la materii prime, continuand cu procesarea si transportul, de cele mai multe ori independent de vointa partenerilor nostri.
  In acest context, fiecare retea comerciala in parte, impreuna cu partenerii sai, furnizorii si transportatorii, depune toate eforturile pentru solutionarea, absorbirea sau limitarea, pe intreg lantul si in mod echitabil, a efectelor oricaror schimbari neasteptate aparute in piata.
  Suntem constienti ca activitatea de comert alimentar este esentiala in aceasta perioada si fiecare magazin se straduieste sa raspunda cat mai bine cererilor consumatorilor in conditiile date.
  Facem un apel catre intregul lant de aprovizionare si transport alimentar, precum si catre autoritati, sa acordam reciproc increderea si cooperarea de care cu totii avem nevoie in aceste momente pe care nimeni nu le-a anticipat, nici ca intensitate si nici ca durata, pentru ca doar impreuna vom putea gasi solutiile potrivite pentru depasirea acestei situatii! 

  In numele AMRCR,
  George Badescu
  Director Executiv AMRCR
 • cora Romania: nu rationalizam, luam masuri pentru a asigura accesul tuturor la cele mai cautate produse

  In legatura cu stirile aparute recent privind cora Romania, dorim sa facem urmatoarele precizari, spre corecta informare a publicului.

  Astfel, va anuntam ca am luat decizia de a suspenda, temporar, comunicarea promotiilor pe pagina de Facebook a cora, din respect pentru clienti, avand in vedere situatia delicata si provocarile cu care toti ne confruntam in aceasta perioada din cauza amenintarii COVID-19.

  Activitatea promotionala se deruleaza in continuare si toate informatiile pe acest subiect sunt comunicate pe site in sectiunea https://www.cora.ro/cataloage precum si in hipermarketuri. Planificarea promotiilor pentru clientii nostri si angajamentele cu furnizorii care se subscriu acestui proces se deruleaza cu mult timp inainte, ca atare sunt valabile si continua.

  In paralel, lucram zilele acestea la promotiile pentru sarbatorile de Paste.

  In privinta masurilor de igiena si preventie, asa cum am mai precizat, au fost achizitionate masti, manusi, dezinfectante si am intensificat igienizarea magazinelor, conform reglementarilor si recomandarilor Autoritatilor. Sunt curatate in mod constant, cu o frecventa mult mai mare decat in mod obisnuit carucioarele, cosurile, suprafetele magazinelor si zona caselor de marcat.

  Suntem permanent preocupati sa asiguram un mediu sigur de lucru pentru angajati si de cumparaturi pentru clienti.

  Prin urmare, am instalat, din 17 martie 2020, paravane de plexiglass in zona caselor de marcat, pentru o mai buna protectie a casierelor, care sunt expuse contactului prelungit cu publicului. Casierele au, de asemenea, setul propriu de dezinfectant, in timp ce clientii au la dispozitie mai multe puncte de dezinfectare in magazin. De asemenea, in magazine sunt disponibile manusi de unica folosinta, atat pentru clienti, cat si pentru angajati.

  Ii rugam pe clienti sa apeleze la personalul nostru atunci cand au nelamuriri legate de aceste masuri de preventie.

  Precizam, de asemenea, ca nu s-a luat masura rationalizarii produselor. Punctual, in unele magazine am instituit o limita rezonabila, chiar generoasa, pentru unele produse, masura luata doar pentru a descuraja specula si pentru a asigura cat mai mult timp marfa la raft, pentru cat mai multi clienti.Solidaritatea si cumpatarea sunt esentiale in aceste zile si ii rugam din nou pe clienti sa cumpere chibzuit, cu gandul ca ne gasesc aici si maine si ca noi facem eforturi neincetate pentru a asigura continuitatea aprovizionarii magazinelor cora din toata tara.

  Facem de asemenea apel la familii, ca urmare a recomandarilor Autoritatilor, sa trimita un singur membru la cumparaturi, pentru a evita aglomerarea, iar in magazin sa respecte indicatiile privind pastrarea distantei de cel putin 1,5 metri astfel incat sa reducem riscul imbolnavirii.

  Va asiguram ca suntem in permanenta legatura cu autoritatile, urmarim evolutia situatiei si actualizam corespunzator masurile care necesita a fi luate, pentru siguranta tuturor si pentru a asigura un mediu de cumparaturi sigur si eficient.

 • cora Romania indeamna cumparatorii romani la efectuarea de cumparaturi responsabile pentru un consum rational

  Bucuresti – 12 Martie 2020: Ca urmare a cresterii intense a numarului de clienti in cursul zilei de ieri in hipermarketurile cora, cora Romania doreste sa reasigure cumparatorii romani de existenta unor stocuri suficiente de alimente si produse non-alimentare. Pentru ca experienta de cumparare in hipermarketurile cora Romania sa se petreaca in conditii optime, cora Romania precizeaza: 
  - doar efectuarea de cumparaturi responsabile pentru un consum rational, in functie de nevoi si nu de panica, va impiedica formarea unei aglomeratii inutile, care nu este benefica in actual context, in care grija noastra principala este de a ne proteja unii pe ceilalti si de a asigura distanta sociala necesara. 
  cora Romania dispune de stocurile necesare pentru a reumple rafturile golite. Cu cat traficul de persoane va fi unul rezonabil, cu atat rafturile vor fi mai bine aprovizionate. 
  hipermarketurile cora au implementat toate masurile de protectie si preventie impotriva contaminarii cu COVID-19, insa aceste masuri trebuie sustinute de un comportament social cumpatat din partea consumatorilor. Pentru aceasta, indemnam clientii nostri la calm si la a fi cumpatati in achizitiile efectuate, care sa reflecte doar nevoile de familie actuale , fara a face stocuri suplimentare.

  Reamintim ca hipermarketul cora Romania a luat peste tot in tara masurile necesare pentru protejarea propriilor angajati si a clientilor sai: 
  • au fost intensificate actiunile de dezinfectie la casele de marcat si pe suprafetele din magazin;
  • au fost intensificate actiunile de dezinfectare a carucioarelor si a cosurilor de cumparaturi;
  • au fost instalate recipiente cu dezinfectant pentru clienti atat la intrarea in magazine, precum si in alte puncte cu trafic intens;
  • am comunicat clientilor necesitatea distantei fizice de 1,5 m in interiorul magazinului; 
  • am comunicat toate mesajele de preventie care ne-au fost transmise de catre autoritati, sustinand astfel efortul de informare corecta a publicului;
  • am lansat si desfasuram o ampla campanie de informare a consumatorilor si angajatilor in legatura cu masurile de preventie si de conduita in cazul aparitiei unor cazuri cu simptomatologii specifice;
  • facem eforturi continue pentru marirea stocurilor de substante dezinfectante atat pentru comercializare, cat si pentru uzul personalului cora si al clientilor;
  • organizarea activitatii cora.ro de livrare in sistem drive sau la domiciliu pentru a onora in mod eficient toate comenzile; cu toate acestea, si pe acest tip de serviciu ne confruntam cu un numar neobisnuit de mare de comenzi, de aceea facem apel la calm si va asiguram ca intreaga echipa face tot posibilul pentru a onora comenzile
  • sistarea, pe o perioada nedeterminata, a evenimentelor de teatralizare comerciala pregatite pentru clienti in hipermarketurile cora.
  Precizam ca evaluam zilnic masurile luate si suntem in contact cu autoritatile, astfel incat sa asiguram desfasurarea activitatii comerciale in cele mai bune conditii.
  In plus, hipermarketurile cora isi desfasoara activitatea in spatii ample, pentru confortul consumatorilor.
 • cora introduce noi ambalaje biodegradabile si va elimina de pe piata peste 30 de milioane de pungi de plastic in fiecare an

  cora Romania elimina, din toate hipermarketurile sale, pungile din plastic foarte subtire fara maner si le inlocuieste cu ambalaje biodegradabile certificate la nivelul Uniunii Europene. Este o initiativa care se inscrie in ”filosofia verde” a companiei, care s-a angajat sa ia masuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic, cu precadere a celor care in prezent sunt disponibile gratuit la raioanele de fructe, legume, carne, peste si branzeturi. 

  ”Avand in vedere impactul negativ asupra mediului, in conditiile in care pungile din plastic foarte subtire nu pot fi reutilizate si nici reciclate, ajungand in cele din urma in natura, cora a decis sa implementeze cat mai repede acest proiect. In acelasi timp, ne-am dat seama ca pentru clientii nostri este important sa aiba la dispozitie ambalaje individuale pentru anumite produse si, de aceea, am inlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Impreuna cu clientii nostri, eliminam astfel din circuit peste 6 tone de plastic in fiecare luna”, a declarat Emanuel Pirvulescu, Head of Environment cora Romania.

  In acest context, cora saluta aparitia OUG 50/2.07.2019, care a impulsionat si diversificat oferta pe piata de ambalaje biodegradabile. De asemenea, cora sustine decizia Ministerului Mediului de a implementa masuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic foarte subtire fara maner.

  Odata cu trecerea la ambalajele biodegradabile, cora elimina de pe piata peste 30 de milioane de pungi de plastic anual. Noile ambalaje respecta regulamentele din Romania si standardele europene de mediu si sunt produse din materiale care se degradeaza in 6 luni.

  Introducerea pungilor biodegradabile este doar una dintre masurile prin care cora implementeaza politica sa de protectie a mediului, prin reducerea poluarii si incurajarea reciclarii. Compania a amplasat statii pentru incarcarea masinilor electrice, dar si statii automatizate de colectare unde pot fi aduse deseuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii, pentru care oamenii primesc bonuri valorice care pot fi folosite la cumparaturi in hipermaketurile cora.

 • cora Romania deschide statii de incarcare a vehiculelor electrice

  cora Romania deschide statii de incarcare a vehiculelor electrice in toate hipermarketurile  sale

  cora Romania lanseaza astazi o retea de statii de incarcare pentru masini electrice, proiect derulat in parteneriat cu EVConnect care ii incurajeaza pe romani sa foloseasca vehicule electrice sau hibrid, nepoluante.

  Demararea proiectului coincide cu lansarea, de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, a Programului de dezvoltare a infrastructurii de incarcare a autovehiculelor electrice si hibrid, in conformitate cu reglementarile UE.

  Prima statie functioneaza, incepand de astazi, in parcarea magazinului cora Lujerului, din Bucuresti. Pe 28 iunie 2016 va fi deschisa a doua statie de incarcare, la magazinul cora Bratianu, din Constanta, astfel ca drumul pana la mare nu va mai fi o problema pentru posesorii de masini electrice.  In final, toate cele 11 hipermarketuri ale retelei cora Romania vor oferi clientilor si aceasta facilitate, grija pentru mediul inconjurator fiind o prioritate a companiei.

  Incarcarea masinilor electrice sau hibrid este un serviciu gratuit, oferit de catre cora.

  La cora Lujerului pot fi incarcate simultan doua vehicule, intr-un spatiu special amenajat. Incarcarea dureaza in medie o ora, iar statia deserveste toate tipurile de vehicule electrice si hibride plug-in. 

  „cora Romania isi gandeste permanent actiunile in rezonanta cu nevoile comunitatilor din care fac parte hipermarketurile sale. Una din actiunile noastre principale se refera la proiecte verzi denumite coraVerde care au ca scop oferirea de solutii verzi zonelor in care operam. Prin urmare, am decis sa incepem instalarea in toate hipermarketurilor  noastre de statii de incarcare masini electrice pentru a incuraja comunitatile pe care le deservim sa inceapa sa foloseasca un transport sustenabil. Primele statii sunt instalate in cora Lujerului si cora Bratianu in Constanta si ofera infrastructura necesara unui transport electric din ce in ce mai necesar. Mai mult, prin aceasta actiune dorim sa imbratisam viitorul si sa cream un prezent modern si durabil”, a declarat Emanuel Parvulescu, responsabil Mediu  la cora Romania.

  „Am facut echipa cu cora Romania pentru un scop nobil, acela de a oferi romanilor alternativa energiei electrice si de a contribui impreuna la un viitor sustenabil. EV Connect este prima companie din Romania care a inceput sa construiasca statii de incarcare pentru vehicule

  electrice si continuam cu incredere in aceasta directie pentru ca suntem convinsi ca acesta este viitorul”, a declarat Dragos Ciobanu, CEO EV Connect.

  „Faptul ca lansam astazi oficial aceste doua statii de incarcare ilustreaza eforturile noastre de a oferi produse si servicii clientilor nostri din toata gama, chiar daca de nişa, cu atat mai mult daca sunt moderne si nepoluante. cora este un promotor al inovatiei in beneficiul consumatorilor si ne bucuram sa facem astazi acest pas important spre un viitor mai bun pentru toata lumea”, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului.

  Proiectul lansat astazi se inscrie in eforturile cora Romania de a oferi solutii de trai sustenabil comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Programul cora Verde functioneaza cu succes in toate hipermarketurile cora si incurajeaza, printre altele, reciclarea inteligenta a deseurilor.

  Despre cora Romania

  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase.

  In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Astazi, reteaua punctelor coraDrive a fost extinsa la nivelul tuturor  celor patru magazine din Capitala.

  Preocupata de inovatie si dedicata clientilor sai, cora Romania a lansat si livrarea la domiciliu, iar astazi magazinul cora.ro este o replica virtuala a celui clasic, oferind consumatorilor posibilitatea sa cumpere produsele preferate nu doar de pe computer, ci si de pe telefonul mobil sau tableta.

  Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile.

  Despre EVConnect

  EVconnect sustine revolutia masinilor electrice. Misiunea noastra este implemetarea celei mai mari retele de incarcare masini electrice (EV) din Romania alaturi de sprijinirea proiectelor de sustenabilitate si energie alternativa. Pe drum, la birou la cumparaturi, in vacanta, la restaurant sau acasa vei gasi statii de incarcare pentru masini electrice EVconnect. Smart Business & Technologies Solutions este primul dezvoltator al unei retele de puncte de incarcare pentru masini electrice sau hibrid de tip plug-in din Romania. Partener si furnizor EVconnect, GAMESA Electric este unul din liderii mondiali ce produce energie regenerabila si gestioneaza surse alternative de energie.

  Statiile de incarcare EVconnect sunt singurele recunoscute pentru Eco-design cu standardul UNE-EN ISO 14.006:2011. In plus, dispun de certificare UNE-EN ISO 9001:2008, UNE-EN ISO 14001:2004 si OHSAS 18.001:2007, toate acestea recunoscute de catre societatea Tüv Rheinland.

 • cora Romania organizeaza Concursul de Reciclat Creativ pentru copii si parinti

  HAIDETI SA RECICLAM IMPREUNA!
  24 septembrie 2018
  Reciclarea nu este doar o actiune in sprijinul planetei, ci poate fi o preocupare distractiva, care sa implice intreaga familie.
  Pentru ca pretuim planeta pe care traim, suntem angajati, de mai multi ani, in campanii de constientizare si mobilizare a publicului pentru a imbratisa reciclarea pe scara larga, astfel incat aceasta activitate sa devina una de rutina, cu efecte garantate asupra mediului inconjurator.
  Prin urmare, toate hipermarketurile cora isi invita clientii sa participe la Concursul de Reciclat Creativ, care se va derula in perioada 24 septembrie – 7 octombrie 2018, in toate hipermarketurile din Bucuresti si din tara.
  Concursul de reciclat se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 9 ani, care pot veni insotiti de parinti si bunici in hipermarketurile cora. Conditia este sa aduca PET-uri reciclabile, pe care le vor folosi pentru a crea diverse obiecte. La cora Pantelimon, pe 6 octombrie are loc Atelierul Verde, cu participarea  a doua artiste plastice studente la Universitatea de Arta din Bucuresti, Laura si Livia Greaca. Artistele ii vor asista pe copii in procesul creativ si pentru ca acestia sa aiba inspiratie maxima, au realizat filme video care vor rula pe plasme in magazine, dar sunt prezente si in campaniile online ale cora.
  Asadar, invatam impreuna sa transformam in mici obiecte de arta ceea ce, pana acum, aruncam la gunoi. Iar in final, cei mai creativi dintre participanti vor fi premiati fie cu vouchere, fie cu alte premii atractive.  
  „Speram ca ideea acestui concurs de reciclat creativ sa fie imbratisata de clientii nostri cu acelasi entuziasm cu care au participat la toate actiunile noastre de decorat. E drept ca de data aceasta ii invitam sa participe activ. Pot strange PET-urile de acasa, pot fi ei insisi designeri si creatori de produs.
  La fiecare editie a Concursului de Decorat copiii ne-au demonstrat ca au resurse uimitoare de creativitate. Asteptam cu nerabdare sa fim surprinsi de noile lor idei. Mesajul nostru e simplu: reciclati si transformati!”, a declarat Beatrix Gottlieb, directorul de marketing al cora Romania, care le adreseaza copiilor si parintilor si o invitatie la Atelierul Verde de la cora Pantelimon, din 6 octombrie 2018,  intre orele 12 – 14, unde se vor intalni cu cele doua artiste plastice si vor putea fi premiati pentru creatiile din timpul atelierului.
  Daca locuiti in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Bacau, Cluj-Napoca, Baia Mare sau Drobeta Turnu Severin, treceti-va in agenda perioada 24 septembrie – 7 octombrie  2018 si haideti sa reciclam impreuna intr-un mod creativ!

Buna,

Ai fost invitat de prietenul tau pe noul site cora. AI PRIMIT 10% REDUCERE la prima ta comanda online lansata pe noul site cora.

ATENTIE! trebuie sa folosesti link-ul de recomandare primit de la prietenul tau pentru a beneficia de reducere la prima ta comanda! Spor la cumparaturi!

ok