De ce si cum prelucram datele tale personale

Ne asiguram ca datele tale vor fi prelucrate strict pentru indeplinirea scopurilor prezentate in aceasta Politica, in siguranta si utilizand masurile de protectie necesare, iar tu poti limita orice astfel de prelucrare prin exercitarea drepturilor descrise la sectiunea CE DREPTURI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE SI CUM LE POTI EXERCITA?”
 
 
 Crearea si utilizarea contului de utilizator pe cora.ro. La momentul crearii contului de utilizator vom utiliza datele tale pentru a-ti crea contul de utilizator pe cora.ro; ulterior, vom utiliza datele tale necesare pentru fiecare autentificare si pentru a-ti facilita utilizarea contului tau pentru efectuarea de comenzi/achizitii pe Magazinul Online. 
 
 
 Imbunatatirea serviciilor. Prelucram automat datele tale de navigare in Magazinul Online si pentru a efectua diverse analize, cercetari si analize interne, in scopul de a ne imbunatati serviciile si a raspunde mai bine solicitarilor clientilor nostri. 
 
 
 Executarea comenzilor pe care le plasezi si livrarea produselor si/sau serviciilor achizitionate; returul/schimbarea produselor achizitionate. Cora prelucreaza datele tale pentru:
 
 
 • procesarea comenzilor pe care le plasezi, inclusiv acordarea de suport pentru efectuarea comenzilor sau in legatura cu comenzile plasate;
 • pregatirea produselor si/sau serviciilor pentru livrarea catre tine sau ridicarea lor din punctele de ridicare din hipermarketurile Cora;
 • livrarea produselor si/sau serviciilor comandate de tine pe Magazinul Online, respectiv inmanarea produselor la punctele de ridicare din hipermarketurile Cora;
 • acordarea de suport pentru efectuarea altor operatiuni legate de comenzile tale, precum modificarea/anularea comenzilor plasate;
 • procesarea platilor pe care le efectuezi online sau returnarea sumelor platite, daca este cazul;
 • asigurarea returului/schimbului produselor si/sau serviciilor livrate, daca este cazul;
 • emiterea facturilor privind produsele si/sau serviciile achizitionate din Magazinul Online; 
 • emiterea documentatiei privind ridicarea gratuita a unui produs uzat de acelasi tip sau echivalent cu cel comandat din Magazinul Online. 
 
Atunci cand trebuie sa iti livram produsele si/sau serviciile, vom transmite datele tale (nume, prenume, adresa de livrare si numarul de telefon) catre firmele de transport si/sau curierat cu care colaboram, pentru a putea efectua livrarea, inclusiv pentru a putea sa incaseze contravaloarea achizitiei si sa emita chitanta in acest sens. 
 
 
Atunci cand efectuezi online plata pentru produsele si/sau serviciile achizitionate din Magazinul Online, accesezi platforma securizata administrata de procesatorul autorizat pe care il folosim pentru plati on-line, unde furnizezi direct datele necesare pentru procesarea platilor conform acordului  direct transmis acestuia. 
 
 
 Serviciul clienti. Cora iti ofera asistenta telefonica prin Call-Center-ul nostru atunci cand intampini probleme in plasarea unei comenzi sau ai dificultati/ situatii neprevazute cand folosesti contul de utilizator.  Pentru a-ti raspunde, operatorii nostri trebuie sa se asigure ca pastreaza datele din contul tau in deplina si maxima siguranta si confidentialitate, astfel incat iti solicita datele la inceputul discutiei, pentru a confirma ca vorbesc cu titularul contului din Magazinul Online.  
 
 
 Programul de fidelitate. Conform optiunii tale, poti participa la programul de fidelitate Cora, prin solicitarea si utilizarea unui HiperCard de fidelitate Cora pentru efectuarea de cumparaturi. In acest scop, Cora prelucreaza datele tale pentru:
 
 
 • a te inscrie in programul nostru de fidelitate conform optiunii tale, generandu-ti un HiperCard de fidelitate Cora, fizic sau virtual;

 

 • a te identifica drept posesor al HiperCardului de fidelitate Cora, cand ne prezinti acest card la achizitionarea de produse si/sau servicii;

 

 • a-ti oferi diverse beneficii aferente programului de fidelitate Cora. Mai exact, prin aplicatii automate, Cora identifica ID-ul HiperCardului tau de fidelitate Cora si il asociaza contului tau de utilizator de pe cora.ro, putand sa atribuie cardului tau in mod automat urmatoarele: (i) hiper-puncte de fidelitate, pe baza carora poti intra ulterior in posesia unui cadou, sau pe care le poti transforma in bonuri valorice cu care poti cumpara alte produse, sau cu care poti plati comenzile efectuate in Magazinul Online, sau (ii) tichete Cora (bonuri de reducere la cumparaturile tale ulterioare) pentru produse semnalizate in cataloagele Cora si la raftul din hipermarketul Cora sau comunicate direct catre tine prin unul dintre canalele pentru ti-ai dat acordul sa te contactam,  sau (iii) reduceri imediate de pret pentru produsele semnalizate in cataloagele Cora si/sau la raftul din hipermarketul Cora, sau comunicate direct catre tine prin unul dintre canalele pentru care ne-ai dat acordul sa te contactam. Uneori utilizam datele tale pentru a introduce manual beneficiile aferente HiperCardului tau de fidelitate Cora, in situatia in care aplicatiile noastre nu le preiau in mod automat;

 

 • a scadea punctele tale din contul asociat HiperCardului tau de fidelitate Cora, atunci cand alegi sa utilizezi hiper-punctele de fidelitate;

 

 • imbunatatirea ofertei de produse si/sau servicii Cora, a campaniilor, marcilor, website-urilor, in beneficiul clientilor nostri, prin intelegerea mai buna de catre Cora a nevoilor si asteptarilor clientilor nostri, pe baza procedurii profilarii;

 

 • efectuarea de comunicari comerciale personalizate despre produsele si/sau serviciile noastre (marketing direct), orientate cat mai bine spre necesitatile si preferintele tale, in cazul in care ne dai consimtamantul pentru primirea de oferte personalizate despre produsele si/sau serviciile Cora.

 

 
 Tombole si concursuri. Ai posibilitatea de a participa la loteriile promotionale (tombole) si concursurile organizate de noi la care te inscrii in hipermarketurile Cora, pe cora.ro sau pe Facebook pe pagina oficiala Cora Romania (www.facebook.com/corahipermarket/).
 
 
Cora va utiliza datele pe care le oferi cand participi la o tombola sau un concurs doar pentru: 
 
 • derularea concursului, 
 • validarea castigatorilor,  
 • anuntarea castigatorilor si rezervelor,
 • acordarea premiilor si
 • efectuarea platilor de taxe si impozite aferente acordarii premiilor. Atunci cand iti acordam premiile castigatoare vom verifica daca datele din actul tau de identitate corespund cu cele transmise de tine la inscrierea in concurs/tombola, fara a retine o copie a actului tau de identitate.
 
 Asistenta si suport clienti. Pentru a-ti usura experienta de cumparaturi, Cora iti ofera serviciul suport clienti la care poti apela oricand. Cand iti oferim servicii suport, vom prelucra datele tale pentru:
 
 • a identifica ca esti titularul contului de utilizator / al HiperCardului tau de fidelitate Cora;
 • a-ti oferi asistenta tehnica in gestionarea contului de utilizator si/sau a comenzilor plasate in Magazinul Online;
 • gestionarea platilor efectuate pentru produsele si/sau serviciile noastre (inclusiv reconcilieri si anulari de plati);
 • a ne apara drepturile si interesele in instanta (sens in care, urmare a acordului tau, putem inregistra convorbirile cu tine, prin aplicatiile partenerilor nostri operatori de comunicatii electronice). Inregistrarile de voce sunt pastrate pentru o perioada de 3 ani si apoi sunt sterse in mod automat;
 • o chestionare evaluare satisfactie clienti (fara identificarea clientilor respondenti).
 
 
 Reclamatii. Prelucram datele tale pentru a raspunde la reclamatiile pe care le transmiti prin e-mail, intr-un hipermarket Cora sau la numarul de telefon alocat serviciului nostru de Call-Center. 
 
 Oferte nepersonalizate (generale) transmise prin Newslettere/Alerte/Comunicari. Pentru a te ajuta sa faci mai usor cumparaturi pe cora.ro si in hipermarketurile Cora, pentru a te tine la curent cu produsele si/sau serviciile noastre, utilizam datele tale (adresa ta de e-mail si/sau de corespondenta si/sau numarul de telefon mobil) pentru activitati de marketing nepersonalizat, respectiv: 
 
- sa iti trimitem periodic Oferte nepersonalizate, prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Comunicari privind produsele si/sau serviciile comercializate in Magazinul Online si/sau in magazinele noastre, respectiv noutatile Cora, promotii, reduceri, conditii speciale de comercializare.
 
Te poti opune oricand la prelucrarea datelor tale pentru transmiterea de Oferte nepersonalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari, prin dezabonare, astfel: pentru Newsletter, printr-un simplu click pe link-ul de „Dezabonare” primit odata cu fiecare Oferta nepersonalizata prin Newsletter, pentru celelalte canale de comunicare, opozitia poate fi efectuata in hipermarketurile Cora la Punctul de Beneficii, folosind formularul de contact de pe www.cora.ro/gdpr si/sau printr-o solicitare transmisa la adresa de email protectiadatelor@cora.ro. Urmare a opozitiei, nu vom mai prelucra adresa ta de e-mail, adresa postala, numarul de telefon pentru a-ti trimite Oferte nepersonalizate prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Comunicari. Te poti razgandi oricand, solicitand sa primesti Oferte nepersonalizate prin Newslettere si/sau prin Alerte si/sau prin Comunicari, printr-o cerere in hipermarketul Cora emitent al cardului tau de fidelitate, la Punctul de Beneficii si/sau folosind formularul de contact de pe www.cora.ro/gdpr.
 
 Oferte personalizate transmise prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri. Pentru a te ajuta sa faci mai usor cumparaturi pe cora.ro si in hipermarketurile Cora, pentru a te tine la curent cu produsele si/sau serviciile noastre, utilizam datele tale pentru activitati de marketing direct, respectiv:
 
 • sa iti trimitem periodic Oferte personalizate, prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Apeluri si/sau Comunicari si/sau Platforme de socializare, privind produsele si/sau serviciile comercializate in Magazinul Online si/sau in magazinele noastre, respectiv noutatile Cora, promotii, reduceri, conditii speciale de comercializare, orientate cat mai bine spre necesitatile si preferintele tale (conform acordului/acordurilor tale);
 
 • sa te ajutam sa faci mai usor cumparaturi pe cora.ro si/sau in hipermarketurile Cora.
 
Ofertele personalizate pe care ti le vom trimite inseamna oferirea unor informatii pe care le consideram relevante pentru tine, privind promotiile/reducerile/conditiile speciale de comercializare de catre Cora, pentru anumite produse si/sau servicii care consideram ca te-ar putea interesa, menite a rasplati fidelitatea ta si calitatea de client Cora. 
 
Nu folosim datele tale pentru a te supune unor decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata inclusiv crearea de profiluri, care sa produca efecte juridice in ceea ce te priveste sau care sa te afecteze in mod similar intr-o masura semnificativa, chiar daca apelam la tehnologie pentru a genera si structura automatizat Ofertele personalizate pe care ti le trimitem conform acordului tau. 
 
Mai exact, in generarea si structurarea Ofertelor personalizate, procedam in urmatorul mod
 
- atunci cand efectuezi cumparaturi in Magazinul Online si/sau folosesti HiperCardul tau de fidelitate Cora la cumparaturi in hipermaketurile Cora si/sau in Magazinul Online, pe baza informatiilor privind frecventa cu care achizitionezi produse din anumite categorii sau marci, a valorii cumparaturilor efectuate de tine, a informatiilor optionale pe care le-ai impartasit cu noi in desfasurarea Programului de fidelitate Cora, precum si pe baza informatiilor pe care le avem din studiile de specialitate despre comportamentul si preferintele consumatorilor, Cora creeaza segmente de cumparatori (clienti Cora) care impartasesc caracteristici similare. Utilizam aceste grupuri (segmente) pentru a construi si livra oferte care sa anticipeze nevoile tale si sa se apropie cat mai mult de asteptarile tale de la Ofertele personalizate Cora;
 
 
- in functie de sezonalitatea produselor comercializate de Cora, de dimensiunea stocurilor disponibile, de bugetul promotional disponibil si de tendintele de moment ale pietei in care actionam, construim multiple campanii promotionale pe care sa le adresam segmentelor (profilurilor) de clienti pe care le consideram cele mai potrivite pentru astfel de campanii, astfel incat sa le pastram interesul pentru efectuarea cumparaturilor in hipermarketurile Cora si/sau in Magazinul Online si sa rasplatim fidelitatea acelor clienti care cumpara cel mai frecvent din hipermarketurile Cora si/sau Magazinul Online. Selectam ca si beneficiari in aceste campanii clienti posesori de HiperCard de fidelitate Cora, despre care credem ca se apropie cel mai mult de profilul de consumator potrivit, care au fost de acord sa primeasca astfel de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri, si pentru care am prevazut bugetul promotional necesar. 
 
 
Monitorizam si evaluam in mod constant raspunsul clientilor la toate aceste campanii promotionale pentru a ne imbunatati permanent modul de a construi Ofertele personalizate. 
 
 
In conceperea si transmiterea Ofertelor personalizate utilizam serviciile unor firme terte de consultanta si cercetare statistica, fara ca acestea sa aiba acces direct la datele tale. Detalii privind partenerii si furnizorii Cora gasesti la sectiunea „CU CINE PARTAJAM DATELE TALE?” 
 
 
Daca ne-ai dat acordul sa iti trimitem Oferte personalizate prin reclame adresate, si atat timp cat nu iti vei retrage acest acord conform prezentei Politici, vom putea crea liste de date indexate care vor fi transmise catre platformele de socializare pentru a fi utilizate la crearea de audiente personalizate; audientele personalizate furnizate de platformele de socializare permit Cora sa iti transmita Oferte personalizate prin reclame adresate prin intermediul paginii tale din platformele de socializare. 
 
 
Folosirea datelor in scopul transmiterii de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri si/sau reclame adresate nu se face decat cu acordul tau neechivoc, exprimat direct de tine in mod activ in Magazinul Online si/sau la momentul solicitarii HiperCardului de fidelitate Cora si/sau al crearii contului de utilizator de pe Magazinul Online, si numai atat timp cat nu ti-ai retras acest(e) acord(uri).
 
 
Poti solicita in orice moment catre Cora editarea si revizuirea preferintelor tale de marketing (Oferte personalizate) in hipermarketul Cora emitent al HiperCardului tau de fidelitate Cora, la Punctul de Beneficii, si/sau folosind formularul de contact de pe de pe www.cora.ro/gdpr.
 
 
Astfel, te poti opune la prelucrarea datelor pentru primirea de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri, reclame adresate prin platformele de socializare, prin dezabonarea de la oricare tip de Oferte personalizate. Pentru Newsletter printr-un simplu click pe link-ul de „Dezabonare” primit odata cu fiecare Oferta personalizata prin Newsletter, pentru celelalte canale de comunicare dezabonarea poate fi efectuata in hipermarketurile Cora la Punctul de Beneficii, folosind formularul de contact de pe www.cora.ro/gdpr si/sau printr-o solicitare transmisa la adresa de email protectiadatelor@cora.ro
 
 
Urmare a dezabonarii, nu vom mai prelucra adresa ta de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si/sau datele care te privesc si au stat la baza crearii de segmente (profiluri), pentru a-ti trimite Oferte personalizate prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Comunicari si/sau Apeluri si/sau reclame adresate prin platformele de socializare. Oricand poti solicita din nou abonarea la primirea de Oferte personalizate prin Newslettere si/sau prin Alerte si/sau prin Comunicari si/sau Apeluri si/sau prin reclame adresate prin platformele de socializare, in hipermarketul Cora emitent al cardului tau de fidelitate, la Punctul de Beneficii si/sau folosind formularul de contact de pe www.cora.ro/gdpr.
 
 
 Securitatea informatiilor si frauda. Pentru noi este important sa monitorizam modul in care utilizezi Magazinul Online, pentru a detecta si preveni frauda si alte astfel de incidente. Aceasta ne ajuta sa fim siguri ca poti utiliza Magazinul Online in siguranta, asigurand securitatea sistemelor informatice.
 
 
 In mod exceptional si conform legii, vom furniza datele tale organelor de urmarire penala ori altor autoritati sau institutii competente, in cadrul unor proceduri/investigatii formale ori a altor demersuri prevazut de lege, conform procedurii prevazute de lege.